Τίμια λείψανα, Εικόνες και Σταυροί στον... Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! *** Επιστήμη και Θεός *** Η Aθεΐα ενάντια στην Eπιστήμη *** Η Θρησκεία του Αθεϊσμού *** Είμαι Άθεος πειράζει; *** Τα στάδια του Αθεϊσμού *** Η προέλευση των άθεων *** Μια σύγχρονη άποψη για την ψυχολογία του άθεου; *** Ο Έλληνας άθεος ροκάς, που έγινε ιεραπόστολος στην Αφρική *** Ελληνικό Αθεϊστικό blogroll *** Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου *** Αθεϊσμός: ασέβεια ή εγωϊσμός; *** Διάγνωση του φαινομένου της σύγχρονης αθεΐας *** Το τέλος ενός άθεου *** Απάντηση στο ότι δεν υπάρχει Θεός *** Επιστήμη και θρησκεία *** Η ευγνωμοσύνη μας προς τους άθεους *** Πώς δικαιολογούνται τα εγκλήματα τού Αθεϊσμού κατά τον Ντόκινς *** Παράλογος ζήλος αθεϊστών *** Αθεϊσμός και Αντιχριστιανισμός *** Θαύματα σε άλλες θρησκείες *** Εισαγωγή στην "ψυχολογία του Αθεϊσμού" *** Ορθόδοξη πίστη και Φυσικές επιστήμες *** Επιστημονικά ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν το Χριστιανισμό *** Υλισμός *** Αντιχριστιανική λογική *** Η δύναμη της πίστης και η αδυναμία της απιστίας *** Η υπερηφάνεια μητέρα της αθεΐας *** Η συγγραφική ασυνέπεια των άθεων Εξελικτών *** Η επιστήμη μπροστά στη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού *** Τέλειος Θεός με ατελή κόσμο; *** Η Αυταπάτη του Dawkins *** Βρετανικό δικαστήριο ραπίζει την αθεϊστική καταπίεση
“Η σιγή σε θέματα πίστεως είναι τρίτο είδος αθεΐας μετά από την άρνηση του Θεού και την απόρριψη του Ιησού Χριστού”
Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς


Αγαπητοί μου φίλοι καλώς ήρθατε στο νέο Ελληνικό και Ορθόδοξο Χριστιανικό blog που έχει ως κύριο σκοπό του να φανερώσει το αληθινό πρόσωπο του αθεϊσμού και όχι αυτό που – πολλές φορές δυστυχώς εν αγνοία τους – ορισμένοι άπιστοι μέσα στην ιστορία αλλά και σήμερα, προσπαθούν με φανατισμό να προωθήσουν.

Ενημερωθείτε στις σελίδες μας για τα αίτια που την προκαλούν, τις τακτικές, τα καταστρεπτικά αποτελέσματα που επιφέρει στον άνθρωπο κ.ά.

Προφυλαχτείτε σωστά με αγάπη, ευγένεια, ταπείνωση αλλά και ορθόδοξο ζήλο από πλανεμένες ξενόφερτες θεωρίες που σκοπό έχουν να κλονίσουν την πίστη μας αλλά κυρίως όσων ανθρώπων δεν γνωρίζουν, στον Ένα και Αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να παρασύρουν τον άνθρωπο στην απώλεια. Προφυλαχτείτε από τις δήθεν μη κερδοσκοπικές αθεϊστικές - αιρετικές οργανώσεις που δρουν ανά τον κόσμο και από ανθρώπους που “ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασιν προβάτων ἔσωθεν δὲ εἰσιν λύκοι ἅρπαγες” με την συνεχή μελέτη της πίστης μας και την αληθινή – γνήσια εν Χριστώ ζωή.

Ο καλός Θεός να βοηθά συνεχώς την Ελλάδα μας ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές και όλο τον κόσμο Του

  • ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

  • Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ

  • ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ: ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

  • ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • "ΑΘΕΪΑ" ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ

  • Η ΓΝΩΜΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

  • Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

  • ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΤΑΝ Η ΠΙΣΤΗ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ

  • Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΑΘΕΟΥ

  • Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Το άρθρο στα ΝΕΑ για την ένωση άθεων και η ... αδυναμία του άθεου.


«Ο άθεος πρέπει να είναι προετοιμασμένος σε μια συζήτηση, αλλιώς … θα πετάξει κοτσάνες» δήλωσε προς έκπληξη μας, το κύριο ιδρυτικό µέλος της νεοσύστατης ένωσης άθεων”. 



Η Μαρίνα - Τατιάνα Ραπακούλια όπως παραδέχτηκε σε φίλους της στο αθεϊστικό forum, δεν την πάτησε αυτή τη φορά, αφού σε αντίθεση με άλλη συνέντευξη που είχε δώσει παλιότερα στο ΒΗΜΑ, είχε τις ερωτήσεις από πριν!


Κλικ στην εικόνα για μεγένθυση


Για όσους δεν γνωρίζουν σε τι αναφερόμαστε, την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου είδαμε στα ΝΕΑ μια μικρή στήλη με 20 ερωτήσεις προς την παραπάνω κυρία που εκπροσωπεί την … ένωση άθεων. Απλές ερωτήσεις του τύπου “Ποίοι είναι οι στόχοι σας;”, “Πού πιστεύετε;” κ.τ.λ, με αναμενόμενες πάντα απαντήσεις για έναν άπιστο.

Γιατί άραγε όμως ένας άνθρωπος που δεν πιστεύει στο Θεό και στην συγκεκριμένη περίπτωση θέλει να κινείται δυναμικά για τη δική του θρησκεία, έχει τόση ανασφάλεια για τον εαυτό του;

Γιατί πρέπει απαραιτήτως να γνωρίζει από πριν τις ερωτήσεις που θα του θέσουν, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα ... έχει πρόβλημα. Από την στιγμή που αυτοί οι άνθρωποι νομίζουν ότι βρήκαν τη δική τους αλήθεια μέσα στον αθεϊσμό, δεν έπρεπε να ήταν σίγουροι για τον εαυτό τους; Δεν θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένοι να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση που θα τους κάνουν, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη;

Μήπως τελικά φταίνε τα πιστεύω;



Μήπως το κενό της αθείας, απαιτεί και τέτοιες μεθόδους για να υπάρξει;

Θα περιμένουμε τις – αναμενόμενες – απαντήσεις τους. 



Σχετικές αναρτήσεις: 



7 σχόλια:

Μαρία είπε...

Μα φυσικά και απαιτεί τέτοιες μεθόδους ορθόδοξε! Το ψέμα δεν μπορεί να σταθεί διαφορετικά.

Πολύ εύστοχη η παρατήρηση σου πάντως.

Παύλος είπε...

Ορθόδοξε πραγματικά το ιστολόγιο σου έλειπε από αυτό το χώρο.

Ορθόδοξος είπε...

Υπάρχουν και άλλοι χώροι που ασχολούνται με την πλάνη της αθεΐας Παύλο, απλά ο δικός μου έχει κύριο θέμα αυτήν. Ελπίζω να βοηθήσει όσους αμφιταλαντεύονται γιατί οι πιστοί δεν επηρεάζονται από τα ανούσια κηρύγματα τους.

Μαρία κάτι ψεύτικο μόνο με ψέματα καλύπτετε.

Ανώνυμος είπε...

Ορθόδοξε, οι μέθοδοι που χρησιμοποιείς είναι απερίφραστα μη χριστιανικές. Το κείμενό σου επιχειρεί διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Η κυρία Ραπακούλια, δεν είναι "επαγγελματίας πανελίστας" ούτε "επαγγελματίας Αντίθεος", είναι ένας άνθρωπος όπως εσύ και εγώ. Εύλογα λοιπόν είχε τράκ όταν βγήκε στην τηλεόραση, εύλογα έχει ανησυχία όταν αντιμετωπίζει δημοσιογραφικά μικρόφωνα. Και εξέφρασε το συναίσθημα ότι το συγκεκριμένο είδος συνέντευξης (παράδοση ερωτήσεων και επιστροφή των απαντήσεων) ήταν "πιο ανθρώπινο", πιό "χαλαρωτικό".
Αυτά που γράφετε αποτελούν μία σαφή προσπάθεια να μειώσετε την προαναφερόμενη κυρία.
Σας επαναλαμβάνω πως η συμπεριφορά σας δείχνει άτομο το οποίο μεταχειρίζεται αθέμιτες μεθόδους υποστήριξης θέσεων, οι οποίες θα έλεγα ουδόλως αρμόζουν στην θεωρία του δόγματος το οποίο θέλετε να υπερασπίζεστε.
Ελπίζω να συγκρατήθηκα στον χώρο σας σε τόσο ευγενικά επίπεδα που να αιτιολογούν την δημοσίευση του παρόντος.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι άνθρωποι - οι φανατισμένοι κυρίως άθεοι - γελοιοποιούν από μόνοι τους τον εαυτό τους. Αρκεί να δεις έστω και λίγα σχόλια τους για να το καταλάβεις. Εγώ όσες φορές προσπάθησα να συνομιλήσω, εισέπραξα χλευασμό. Ίχνος πολιτισμού!

Ορθόδοξος είπε...

CTD αρχικά να σου πω ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς εάν θα δημοσιευτεί το σχόλιο σου. Σε αυτό το χώρο επιθυμούμε το διάλογο και δεν θεωρούμε εχθρούς τους ανθρώπους που δεν συμμερίζονται τα πιστεύω μας. [βλ. Το “κλείδωμα” ή το κρύψιμο μιας συζήτησης είναι το δεύτερο μεγαλύτερο όπλο των άπιστων μετά από την ειρωνεία; (forum.atheia.gr)]

Κάθε φορά που οι υποστηρικτές του αθεϊσμού, δεν έχουν να πουν κάτι για τα αληθινά περιστατικά που κατά καιρούς παρουσιάζω εδώ, καταφεύγουν στη γνωστή – τελευταία τους – μέθοδο του να κατηγορούν αυτόν που τα δημοσιεύει για έλλειψη αγάπης και για εφαρμογή αθέμιτων τακτικών. Νομίζω ότι είναι λίγο αστείο όλο αυτό …

Το άρθρο δεν διαστρεβλώνει την πραγματικότητα γιατί πολύ απλά παρουσιάζει και το γνήσιο σχόλιο της Τατιάνα Ραπακούλια. Εάν κάποιος είχε σκοπό να περάσει τα δικά του μηνύματα, νομίζω πως σίγουρα θα το έκρυβε. Εμένα όμως δεν ήταν στις προθέσεις μου. Πάντα ότι παρουσιάζω θέλω να αποτυπώνει την πραγματικότητα όπως αυτή είναι, να είσαι βέβαιος γι’ αυτό.

Την Αόρατη Μελάνη (όπως γράφει συνήθως στο δίκτυο) την εκτιμώ αρκετά και της το έχω δηλώσει και δημοσίως ακόμα και στο forum.atheia. Είναι και αυτή ένα από τα θύματα του αθεϊσμού αλλά προσέχει στο λόγο της σε αντίθεση με το 99% των ομοϊδεατών σου, που χάνουν τον έλεγχο σε μια συζήτηση και πέφτουν γρήγορα σε ειρωνεία, υβριστικά μηνύματα κ.τ.λ. Ως θύμα όμως του αθεϊσμού είναι λογικό να μην μπορεί να αντεπεξέλθει σε μερικές απλές ερωτήσεις, αφού η αθεΐα είναι από μόνη της ένα ψέμα, μια ύπουλη παγίδα για τον σύγχρονο άνθρωπο. Δεν έχει ούτε βάσεις, ούτε αρετές.

Καταλαβαίνω όμως ότι ως υποστηρικτής του αθεϊσμού ενοχλήθηκες που είδες αυτό το άρθρο, είναι λογικό. Ακόμα και οι διαχειριστές του φόρουμ σας αντέδρασαν πολύ επιθετικά όταν το αντίκρισαν. Τους καταλαβαίνω απόλυτα.

Κλείνοντας το σχόλιο μου να σου πω μιας και αναφέρθηκες σε αθέμιτες μεθόδους, πως πραγματικές αθέμιτες μεθόδους θα δεις εδώ:


ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΘΕΪΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
Νέες κωμικοτραγικές τακτικές μέσα στο Ροΐδη Εμμονές
Τα δύο πρόσωπα του (άθεου) συγγραφέα Απόστολου Λυμπερίδη
Κωμικοτραγικές τακτικές στο forum.atheia.gr!
Αθεϊστικές αρετές …
Κωμικοτραγικές τακτικές άπιστων ανθρώπων …

Αντώνης είπε...

Από τις ποιο αστείες απαντήσεις είναι η 6 σε συνδυασμό με την 8!

8 Υπάρχει εκτίµηση για το πόσοι είναι οι άθεοι στην Ελλάδα;
Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστηµίου Αθηνών τούς υπολογίζει σε 16%.

Και λίγο ποιο πάνω στην 6 απάντηση:

6 Πόσα είναι τα µέλη της Ενωσης;
Εχουµε 100 µέλη και 90 υποστηρικτές, δηλαδή ανώνυµα µέλη.

Σαν να μην μας τα λένε και πολύ καλά! Μήπως το ποσοστό τους ανέρχεται στο 0,16%;

Τελευταίες δημοσιεύσεις






http://www.facebookloginhut.com/facebook-login/