Τίμια λείψανα, Εικόνες και Σταυροί στον... Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! *** Επιστήμη και Θεός *** Η Aθεΐα ενάντια στην Eπιστήμη *** Η Θρησκεία του Αθεϊσμού *** Είμαι Άθεος πειράζει; *** Τα στάδια του Αθεϊσμού *** Η προέλευση των άθεων *** Μια σύγχρονη άποψη για την ψυχολογία του άθεου; *** Ο Έλληνας άθεος ροκάς, που έγινε ιεραπόστολος στην Αφρική *** Ελληνικό Αθεϊστικό blogroll *** Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου *** Αθεϊσμός: ασέβεια ή εγωϊσμός; *** Διάγνωση του φαινομένου της σύγχρονης αθεΐας *** Το τέλος ενός άθεου *** Απάντηση στο ότι δεν υπάρχει Θεός *** Επιστήμη και θρησκεία *** Η ευγνωμοσύνη μας προς τους άθεους *** Πώς δικαιολογούνται τα εγκλήματα τού Αθεϊσμού κατά τον Ντόκινς *** Παράλογος ζήλος αθεϊστών *** Αθεϊσμός και Αντιχριστιανισμός *** Θαύματα σε άλλες θρησκείες *** Εισαγωγή στην "ψυχολογία του Αθεϊσμού" *** Ορθόδοξη πίστη και Φυσικές επιστήμες *** Επιστημονικά ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν το Χριστιανισμό *** Υλισμός *** Αντιχριστιανική λογική *** Η δύναμη της πίστης και η αδυναμία της απιστίας *** Η υπερηφάνεια μητέρα της αθεΐας *** Η συγγραφική ασυνέπεια των άθεων Εξελικτών *** Η επιστήμη μπροστά στη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού *** Τέλειος Θεός με ατελή κόσμο; *** Η Αυταπάτη του Dawkins *** Βρετανικό δικαστήριο ραπίζει την αθεϊστική καταπίεση
“Η σιγή σε θέματα πίστεως είναι τρίτο είδος αθεΐας μετά από την άρνηση του Θεού και την απόρριψη του Ιησού Χριστού”
Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς


Αγαπητοί μου φίλοι καλώς ήρθατε στο νέο Ελληνικό και Ορθόδοξο Χριστιανικό blog που έχει ως κύριο σκοπό του να φανερώσει το αληθινό πρόσωπο του αθεϊσμού και όχι αυτό που – πολλές φορές δυστυχώς εν αγνοία τους – ορισμένοι άπιστοι μέσα στην ιστορία αλλά και σήμερα, προσπαθούν με φανατισμό να προωθήσουν.

Ενημερωθείτε στις σελίδες μας για τα αίτια που την προκαλούν, τις τακτικές, τα καταστρεπτικά αποτελέσματα που επιφέρει στον άνθρωπο κ.ά.

Προφυλαχτείτε σωστά με αγάπη, ευγένεια, ταπείνωση αλλά και ορθόδοξο ζήλο από πλανεμένες ξενόφερτες θεωρίες που σκοπό έχουν να κλονίσουν την πίστη μας αλλά κυρίως όσων ανθρώπων δεν γνωρίζουν, στον Ένα και Αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να παρασύρουν τον άνθρωπο στην απώλεια. Προφυλαχτείτε από τις δήθεν μη κερδοσκοπικές αθεϊστικές - αιρετικές οργανώσεις που δρουν ανά τον κόσμο και από ανθρώπους που “ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασιν προβάτων ἔσωθεν δὲ εἰσιν λύκοι ἅρπαγες” με την συνεχή μελέτη της πίστης μας και την αληθινή – γνήσια εν Χριστώ ζωή.

Ο καλός Θεός να βοηθά συνεχώς την Ελλάδα μας ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές και όλο τον κόσμο Του

  • ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

  • Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ

  • ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ: ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

  • ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • "ΑΘΕΪΑ" ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ

  • Η ΓΝΩΜΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

  • Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

  • ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΤΑΝ Η ΠΙΣΤΗ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ

  • Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΑΘΕΟΥ

  • Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ελληνικό Αθεϊστικό blogroll





Εδώ και μερικά χρόνια, 3 περίπου για την ακρίβεια, έχω την συνήθεια να παρακολουθώ επιφανειακά ορισμένους χώρους που σχετίζονται με τον αθεϊσμό και έχουν διαχειριστές άπιστους ανθρώπους, οι οποίοι φυσικά μέσα από αυτούς καταθέτουν τις προσωπικές τους απόψεις με τους γνωστούς σε όλους μας τρόπους. Τον πρώτο καιρό όταν έπεσα από σύμπτωση πάνω σε κάποιο από αυτούς τους χώρους, ομολογώ πως δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι συμβαίνει και τι μηνύματα προσπαθούν να μας δώσουν αυτοί οι άνθρωποι. Μου φαινόταν σχεδόν αδιανόητο κάποιο άτομο να υποστηρίζει όλα αυτά που έβλεπα! Ίσως εάν τα παρακολουθούσα μέσα από κάποιο ξένο για την χώρα μας χώρο, π.χ. μέσα σε κάποιο αμερικάνικο αθεϊστικό site, να μην είχα αυτή την αντίδραση και να καταλάβαινα γρηγορότερα περί τίνος πρόκειται. Άλλο Αμερική, άλλο Ελλάδα … Το γεγονός όμως ότι αυτές οι σελίδες ήταν στην Ελληνική γλώσσα και φαντάζομαι από Έλληνες δημιουργούς – αν και τελικά όπως διαπιστώνω όλα είναι μια αντιγραφή ενός ξενόφερτου κινήματος και ξένων ιδεών - ήταν για εμένα κάτι που τουλάχιστον με προβλημάτισε.


Σύντομα συνειδητοποίησα ότι τελικά ακόμα και σε αυτή την ευλογημένη χώρα την Ελλάδα μας, υπάρχει μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων που μέσα από την άγνοια τους για την Ορθοδοξία, την πίστη μας, προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη για κάποιους δικούς τους σκοπούς. Δικαίωμα του καθενός είναι φυσικά να υποστηρίζει την άποψη του και δεν κρίνουμε κάποιο άνθρωπο για αυτό το ζήτημα. Δικαίωμα μου όμως θεωρώ πως είναι να καταθέτω και την δική μου άποψη για όλα όσα βλέπω, ίσως και υποχρέωση μου έστω και μέσα στην αμάθεια μου και με συγχωρείτε πολύ που τολμώ εγώ χωρίς να έχω τις απαραίτητες γνώσεις και φώτιση του Θεού να ασχολούμαι συνεχώς το τελευταίο διάστημα με τόσο σοβαρά θέματα. Καμιά φορά υποστηρίζω με το λογισμό μου ότι είναι από αγάπη για την αλήθεια, αλλά ίσως να είναι και από εγωισμό. Ο Θεός γνωρίζει …

Πραγματικά στην αρχή ήμουν πολύ επιφυλακτικός με αυτό το blog που δημιούργησα, διότι δεν ήμουν σίγουρος εάν ήταν σωστή κίνηση. Αυτό το σκεφτόμουν με την πεποίθηση ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να μην ανακατεύουμε και ασχολούμαστε γενικώς με όλα αυτά τα “άσχημα” γιατί και βρωμιά και δυσωδία θα εισπνεύσουμε ενώ θα μπορούσαμε να μιλάμε συνεχώς για την ομορφιά της αληθινής μας πίστης. Η θερμή όμως αποδοχή που έτυχε με τον καιρό από ορισμένους αυτή η προσπάθεια, στάθήκε σημαντικός παράγοντας να αναθεωρήσω την άποψη μου και να δω καλύτερα τη θετική πλευρά του επιχειρήματος, όσο ανταπόκριση και να έχει τελικά μέσα στο χαοτικό κόσμο του διαδικτύου και θα ήθελα να ευχαριστήσω ξανά σε αυτό το σημείο, όλους όσους έσπασαν να υποστηρίξουν το blog ο καθένας με δικό του τρόπο.


Για ποιο λόγο όμως όλος αυτός ο πρόλογος;
Αφορμή στάθηκε η περιήγηση που έκανα σήμερα σε κάποια ιστολόγια και συγκεκριμένα κάποια σχόλια που αναφέρονται σε κανόνες συμπεριφοράς, ηθικής και αγάπης προς το συνάνθρωπο μας. Όσοι από εσάς έχετε επισκεφτεί κατά καιρούς αθεϊστικούς χώρους, σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει εκτός από τον έντονο φανατισμό και μια “κάλπικη” ευγένεια, μια συμπεριφορά που μόνο ΑΡΕΤΗ δεν μπορεί χαρακτηριστεί. Αν και σε αυτούς τους χώρους οι διαχειριστές τους έχουν φροντίσει να αναρτήσουν “κανόνες καλής συμπεριφοράς” και “παραδείγματα προς αποφυγήν”, συνήθως δεν τηρούνται όχι απλά από τους επισκέπτες αλλά ούτε και από τους ίδιους και λογικά κάθε επισκέπτης που δεν πέφτει σε αυτό το επίπεδο, αναρωτιέται για πιο λόγο έχουν ειπωθεί. Σε ορισμένα βέβαια η κατάσταση χειροτερεύει ακόμα περισσότερο όταν οι ίδιοι οι διαχειριστές αυτών των sites προωθούν ανοιχτά τη λεκτική βία, την ειρωνεία και τον εξευτελισμό όσων διαφωνούν με αυτούς και δυστυχώς είναι πολλά τα παραδείγματα που μπορούμε να εντοπίσουμε.


Το παράξενο επίσης σε αυτή την υπόθεση είναι ότι όλοι όσοι δηλώνουν άπιστοι, θεωρούν ότι οι χριστιανικοί χώροι και οι πιστοί γενικότερα είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τις τακτικές τους, κάτι που φυσικά δεν ισχύει στην πράξη και γίνεται και πολύ εύκολα αντιληπτό. Ίσως και αυτή η κατηγορία τελικά να είναι μια από τις πολλές που έχουν στην ατζέντα τους, εναντίων όσων υποστηρίζουν τις αλήθειες της ζωής και με σκοπό πάντα μέσα από την άγνοια τους όπως αναφέραμε παραπάνω, να πετύχουν τους δικούς τους “καλούς” κατά την άποψη τους σκοπούς.
Δεν θα ήθελα να αναφέρω περισσότερα γιατί πολύ εύκολα, μέσα από την προσπάθεια μου να καταδείξω την αλήθεια αλλά και παράλληλα την πλάνη ορισμένων, μπορώ να πέσω και εγώ στα ίδια. Απλά θα παραθέσω ορισμένα αποσπάσματα συζητήσεων που μιλούν από μόνα τους και τα οποία αναφέρονται ή μάλλον απευθύνονται σε πιστούς κυρίως της χώρα μας, από ένα γνωστό αθεϊστικό blog στο οποίο αναφέρονται ακόμα και τα παρακάτω ως υποδείξεις από το διαχειριστή προς τους σχολιαστές και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

* * *


Όροι και συμβάσεις του blog


Κάθε κριτική, αντιπαράθεση και παρατήρηση γίνεται δεκτή με προσοχή και σεβασμό.
Απαράδεκτη όμως η χυδαιολογία, η αυθάδεια και οι κάθε λογής ύβρεις που αντί να ωθούν το διάλογο τον ακρωτηριάζουν βαθιά.
Οι μέθοδοι αυτοί καταδικάζονται, γιατί δείχνουν εκτός από ηττοπάθεια και το μίσος για τη σελίδα αυτή, που εγώ με τόση φροντίδα και αγάπη έφτιαξα για σας.
Ας αντιληφθούν οι κάθε λογής θεϊστές, ότι η εποχή του Μεσαίωνα δεν είναι αντιστρέψιμη πια και η ελευθερία του λόγου προσιτή σε όλους.
Τέλος, αποφύγετε προσωπικά σχόλια που μετατρέπουν το βήμα αυτό σε chat.

* * *

(Διαχειριστής του blog – από την πρώτη του ανάρτηση)


"Είστε έτοιμοι να αποδεχτείτε κάθε ανοησία που θα βρείτε στα λεγόμενα «ιερά βιβλία» ενώ αμφιβάλλετε σε επιστημονικές αλήθειες, της σχετικότητας για παράδειγμα ή της κβαντομηχανικής.
Ω, τι υποκριτές που είστε!!!
Οι σημερινοί πιστοί ζουν μία υπερβατική «πραγματικότητα» που δεν διαφέρει από την εικονική πραγματικότητα του Matrix, μόνο που στη θέση της Ram χρησιμοποιούν τη νοσηρή τους φαντασία και σαν σβήσει το computer της ζωής θα χάσουν όλα τα δεδομένα.


Ζουν σε ένα κόσμο «φανταστικής πραγματικότητας», εξώκοσμο και υπερβατικό. Αεροβατώντας και υπνοβατώντας στο άγνωστο με βάρκα, στην κυριολεξία, μιας ψευδούς ελπίδας, χαραμίζουν την πραγματική τους ζωή σε ανόητα και ανούσια ζητήματα.
Μισούντε, χωρίζουν, σκοτώνονται. Δυστυχούν και κατατρέχονται μια ολόκληρη ζωή...
Αληθινά, πραγματική χαμέρπεια, να προσφέρουν σερνάμενοι την αγάπη τους στο Πουθενά!
Δυστυχώς, πολλοί είναι τόσο αφελείς που πιστεύουν σε ό,τι υπερβατικό βρεθεί μπροστά τους. Είναι αδηφάγοι ιδεαλιστές!


Η τυφλή πίστη αντικατέστησε την επιστημονική μεθοδολογία, αφού ανίκανοι να τη χρησιμοποιήσουν καταπίνουν αμάσητα την τροφή που τους δίνουν κατεργάρηδες επινοητές του ψεύδους και της απάτης!

 

(Πρόσφατα σχόλια διαχειριστή)


1. Σωστά xarxar και η δική μας αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη! Πράγματι βρισκόμαστε στον Μεσαίωνα! Όταν για σπουδαία ζητήματα ακόμα και στην τηλεόραση καλούν ιερείς, μην περιμένεις να ξυπνήσει ο κόσμος γρήγορα.

2. Στην Κάλυμνο που ήμουν είδα πολλά. Πραγματικά εκεί κρατούν πολύ τις παραδόσεις, μόνο που δεν ξέρουν από πού κρατάνε!


3. Σχετικά με τα θαύματα: στους πιστούς προκαλεί δέος, ακόμα και κλάμα από συγκίνηση. Στους λογικούς προκαλεί γέλιο. Σχεδόν κλαίνε από το γέλιο!


4. Αυτοί είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι τους φωτίσει ο «θεός» θέλω να πω ο εγωισμός τους και η κακία!


5. Ακριβώς αυτό είναι η πίστη: η πεποίθηση του παράλογου, του αναπόδεικτου και του απατηλού.


6. Τώρα καταλαβαίνεις γιατί η αθεΐα είναι αρετή;


7. Το τι σκέφτηκαν κομπογιαννίτες και απατεώνες, δεν λέγεται, δεν μπορούμε να τους αναφέρουμε όλους.


8. Για σύνελθε άσχετε χριστιανέ!


9. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Να μην πω κι εγώ άλλα τόσα.


10. Ndemonocos πιο λακωνικά, πιο λίγα, για να σε διαβάσει. Έτσι σε προσπερνά και μόνο εμείς σε διαβάζουμε, Zanglos: μην γίνεσαι τόσο σκληρός. Έτσι κι αλλιώς δεν σε καταλαβαίνει.


11. Καλωσόρισες Ιεροφάντη της σύγχυσης! Ειλικρινά, περισσότερο συγχυσμένο άτομο από σένα δεν έχω συναντήσει.


12. Βρε Ανώνυμε, γιατί κάνεις τόσο κόπο και μας γεμίζεις και τον τόπο με πράγματα που τα έχουμε ξαναπεί… Εμείς τα γράψαμε όλα αυτά και δεν βρίσκουμε κάτι επιλήψιμο για να μας τα επαναλάβεις. Γιατί να το κρύψομε άλλωστε.


13. Δεν βρίζουμε κανέναν και επιτέλους, αναφέρσου και στην ανάρτηση να καταλάβουμε πού διαφωνείς και γιατί …


14. Για τι πράγμα να ζητήσω συγνώμη dna; Ποιος έκανε βλακώδη σχόλια; Όποιος έχει μυαλό ας πάει να δει, τι έλεγα εγώ και τι εσύ!


15. Η αλλοτρίωση είναι το πρόβλημα, πρόβατο!


16. Ακριβώς γι' αυτό η αθεΐα είναι αρετή, φίλε μου.

17. Εν πάση περιπτώσει, σου χρωστάω την απολύμανση και ένα φρεσκάρισμα φιλικό.
Γι' αυτό που με κατηγορείς, άσχετε χριστιανέ και αμόρφωτε κοίτα (αν μπορείς να το βρεις βέβαια) Α΄ Απολογία Ιουστίνου 67.1-7 που το παραδέχεται ο πρώτος σου Πατέρας! (και αν το αισθανθείς έλα να μου ζητήσεις συγνώμη).


18. Πάρε-Δώσε, ο Ορθόδοξος, εδώ ανατράφηκε. Από δω ξεκίνησε το blog του στις αρχές του χρόνου. Το δικό μου blog στόχευσε αρχικά και μετά εξαπλώθηκε στην υφήλιο της blogόσφαιρας. ‘Όμως, ότι και να λέει τον αντιμετωπίζω σαν τους άλλους.


19. Εγώ δεν φοβάμαι κανέναν. Δεν θα ασχολούμαστε συνεχώς με τους εριστικούς χριστιανούς.


20. Ndemonicos είπες τόσα πολλά που η γνώμη μου περιττεύει! ...

Σχόλια επισκεπτών δεν θα ήθελα να αναφέρω, γιατί είναι ιδιαίτερα προκλητικά. Θα ήθελα να κλείσω αυτή την δημοσίευση απλά με το παρακάτω σχόλιο του διαχειριστή το οποίο απευθύνετε προς τους πιστούς της χώρας μας.  
 
“Να γιατί έχετε τόσους πολλούς εχθρούς, κι εμείς, όντως πεπεισμένοι πιστεύουμε ακράδαντα πως, η θρησκεία είναι ζωντανή πηγή βίας που χωρίζει τους ανθρώπους σε διαφορετικά στρατόπεδα μίσους.
Συνεπώς δεν έχουμε το πρόβλημα εμείς, αλλά εσείς, που κάποιοι σας συμβούλευσαν πως, υπερασπίζοντας το Απόλυτο θα κερδίσετε την Αιωνιότητα."



38 σχόλια:

Nyarlathotep είπε...

Φρονώ πως, εκτός από το γεγονός ότι το copy/paste όπου δεν αναφέρεις πηγές είναι αντιδεοντολογικό, κατά τα άλλα μάλλον καλό κάνεις στον Άθεο που παραθέτεις έστω και μονομερώς αυτά τα σχόλια από το ιστολόγιό του. Και φανερώνεις άλλη μια φορά την ύπαρξη κάποιου κόμπλεξ να υποθέσω; Μόνο έτσι μπορώ να το εκλάβω. Εδώ πο τα λέμε έχει δίκιο ο Άθεος: μέρος της δημοσιότητας σου το απέκτησες εκεί.

Ευχαριστώ για τη δημοσίευση. Αν παραμείνει.

mitsos είπε...

Nyarlathotep φρονώ πως είσαι άπιστη και εσύ και έτσι δικαιολογημένα υποστηρίζεις του φίλους σου, ακόμα και όταν ξεκάθαρα σφάλουν. Συγχαρητήρια

Ορθόδοξος είπε...

Αγαπητή Nyarlathotep νομίζω ότι η πηγή των σχολίων που παραθέτω στην δημοσίευση, γίνετε εύκολα αντιληπτή και όπως βλέπω την διαπίστωσες γρήγορα και εσύ η ίδια. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μας, αλλά η υποκρισία που κρύβουν πολλοί διαχειριστές ιστιολογίων ρίχνοντας με αυτή σημαντικά το επίπεδο.

Δυστυχώς τα παραπάνω παραδείγματα (διαλόγων και αναρτήσεων) όσο και αν αυτό ακούγεται υπερβολικό, είναι από τα “κόσμια” που έχω συναντήσει μέσα στα αθεϊστικά ιστολόγια που έχω επισκεφτεί έως τώρα. Υπάρχουν άλλα που πραγματικά ξεφεύγουν από τα όρια και όλη αυτή η κατάσταση την στιγμή που πολλοί από αυτούς τους διαχειριστές “παραπονιούνται” πως κανείς πιστός δεν τα επισκέπτεται για να συζητήσουν τις διαφορές τους.
Κάλλιστα θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς, πώς θα ήταν δυνατόν να τα επισκεφτούν όταν διαπιστώνουν την παραπάνω εικόνα! Ακόμα και εάν υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον για διάλογο, με όλα αυτά είναι λογικό να τα αποφεύγουν.

Προσωπικά λυπάμαι που όχι απλά οι παραπάνω είναι πολύ μακριά από την αλήθεια, αλλά έχουν και όλη αυτή την κακία και το φανατισμό προς το συνάνθρωπο πιστό. Αυτό είναι πολύ θλιβερό. Υπάρχουν φυσικά και ορισμένα άτομα που παρόλο που δεν γνωρίζουν για την ορθοδοξία, σέβονται ορισμένα πράγματα, δεν είναι όλοι ίδιοι.

Ανώνυμος είπε...

Το συγκεκριμένο αθεϊστικό blog το επισκέφθηκα και εγώ και το μόνο που πήρα ήταν ειρωνεία και φανατισμός. Το δεύτερα μάλιστα σε τρομερά μεγάλα μεγέθη.

Nyarlathotep είπε...

Νόμιζα ότι τα είχαμε ξαναπεί - αν δε σας πειράζει - αγοράκι είμαι. Κατανοητό αλλά αντιδεοντολογικό παραμένει. Λυπάμαι αλλά δυστυχώς το παρόν blog δε δικαιούται να μιλάει περί φίμωσης και φανατισμού αλλού. Και δε χρειάζεται να προσπαθήσω να σας πείσω - αρκει να δει κανείς τις δημοσιεύσεις και τα σχόλια. Συνάμα είναι προφανές ότι οι δήθεν καλοπροαίρετοι χριστιανοί στην συντριπτική πλειοψηφία δεν αντιδρούν ούτε κόσμια ούτε ειλικρινά ούτε με πραότητα όπου αλλού σχολιάζουν. Ο αναμάρτητος blogger λοιπόν πρώτος το λίθο βαλέτω, σωστά;

Ορθόδοξος είπε...

Αγαπητή Nyarlathotep για ποιο λόγο θεωρείς φανατισμένο και αντιδημοκρατικό το δικό μας χώρο και υποστηρίζεις καταστάσεις που ακόμα και άπιστοι άνθρωποι καταδικάζουν;

Αν θέλεις μπορείς να μας εξηγήσεις το σκεπτικό σου και πώς εσύ προσωπικά βλέπεις όλα αυτά που μας κατηγορείς στις δημοσιεύσεις μας και στα σχόλια που γίνονται εδώ και δεν τα παρατηρείς στους χώρους που αναφέρουμε στην συγκεκριμένη ανάρτηση …

Όσο αφορά μάλιστα τη φίμωση που αναφέρεις, σε πληροφορώ πως το “Αθεΐα, η άρνηση της αλήθειας” δημοσιεύει κάθε γνώμη που καταθέτει ο οποιοσδήποτε, αρκεί αυτή βέβαια να μην προσβάλει με ύβρεις κανένα άλλο άνθρωπο ανεξαρτήτου απόψεως. Δεν υπάρχει καν η γνωστή αναθεώρηση σχολίων που παρατηρείται στα αθεϊστικά site και αυτό με μεγάλο κίνδυνο να καταστεί μια πολιτισμένη συζήτηση σε ρινγκ βωμολοχίας από διάφορους επιτήδειους.

Ανώνυμος είπε...

τοσες φορες το ειπε ο ανθρωπος δεν ειναι γυναικα ειναι αντρας...

Anninos Christoforou είπε...

H GNOMH MOU EINAI OTI KANENAS DEN MPOREI NA PHSEI TON ALLO MESA APO DIALOGOUS POU GINONTE STA BLOGS.EITE KATATHETEI TIN AGAPH TOU H TO MISOS TOU,DIOTI GIA NA FTASH STO SHMEIO NA FELEI NA PISEI TOUS ALLOUS DIMIOURGONTAS ISTOSELIDA EITE ATHEOS EINAI EITE PISTOS PISTEYEI AKRADANTA OTI AYTOS EXEI DIKIO.

Ορθόδοξος είπε...

Έτσι είναι Anninos Christoforou, αν δεν βοηθήσει ο Θεός, αν δεν φωτίσει το νου του ανθρώπου κανένας διάλογος και γενικότερα τίποτα δεν μπορεί να γίνει εποικοδομητικό.
Εμείς θα προσευχόμαστε γι αυτό προβάλλοντας ταυτόχρονα και την αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα που υπάρχουν τόσοι ανθρωποι που καταδικάζουν τον εαυτό τους σε συνεχές αγχος και έναν ατελείωτο ανούσιο αγώνα....φανταστείτε πόσο δύσκολη πρέπει να είναι η ύπαρξη τους, αφου νομίζουν πως πεθαίνοντας χάνονται όλα. Οι ανθρωποι ζουν σ'ενα μονιμο αγχος να προλαβουν να κάνουν όσο περισσότερα μπορουν τα οποία τελικά χανουν και το νόημά τους αφού όταν πεθάνουν όλα γινονται στάχτη....γι'αυτους τους αδελφούς μας πρέπει να προσευχομαστε πάρα πολύ ......LORIEL

Ορθόδοξος είπε...

Δυστυχώς υπάρχουν ανώνυμε … και φυσικά δυστυχώς για αυτά τα άτομα τα ίδια, που όπως είπες και εσύ καταδικάζουν από αυτή τη ζωή σε αιώνια βάση τους εαυτούς τους.
Είναι πολύ μεγάλη η δυσκολία της ζωής χωρίς την αγάπη και τη βοήθεια του Θεού, αλλά αυτό δεν μπορούν να το νιώσουν όσοι δεν τα γνώρισαν. Εάν δεν γνωρίσει κανείς τα καλύτερα, δεν μπορεί να τα κατανοήσει.
Μπορεί να θεωρεί κιόλας πως δεν υπάρχουν …

Άθεος είπε...

Γράφεις ότι υπάρχουν πολύ χειρότερα σάιτς από το δικό μου, όμως μόνο με το δικό μου ασχολείσαι!
Όλα όσα γράφεις για μένα είναι σωστά. Απλά, απομονώνοντάς τα από το υπόλοιπο κείμενο τα διαστρεβλώνεις για να πετύχεις τους στόχους σου.
Το ότι είμαι ηθικός, αυτό φαίνεται από την παιδεία μου, τις αναρτήσεις μου και τα σχόλια που κάνω, ακόμα και σε κείνους τους χριστιανούς που χυδαία με βρίζουν.
Πράγματι, έχω σβήσει πολλές βωμολοχίες που οι υποκριτές συνπιστοί σου εξαπολύουν σαν πραγματικοί αλήτες στο blog μου χωρίς να τους προσκαλέσω και να τους προκαλέσω!
Και για του λόγου το αληθές, να ένα σχόλιο σε άλλο blog που δεν έχω τη δυνατότητα να σβήσω mitsakos: (24 Αυγούστου 2010 11:43 μ.μ.).
Θαύμασε ήθος και δες την απάντησή μου ακριβώς από κάτω.
Αν προσέξουν καλά οι επισκέπτες σου θα δουν και το όνομά σου να αναμειγνύεται στη σύνδεση του σχολίου μου πιο πάνω.
Εύχομαι και ο δικό σου mitsos να μην έχει καμιά σχέση με τον mitsako!
Αν δεν πείστηκαν οι συνδαιτυμόνες σου χριστιανοί, ας διαβάσουν ακριβώς την ανάρτηση αυτή, που εξαπολύεις δηλητήριο εναντίον μου, και προσωπικά μάλιστα, λες και εγώ έκανα το ίδιο.
Όμως και τώρα έχεις την εντύπωση ότι θα σε κακολογήσω ή θα ανεβάσω καμιά ανάρτηση συκοφαντίας;
Όχι βέβαια!
Εσύ έκανες το καθήκον σου, σαν χριστιανός, κοιμήσου τώρα ήσυχα: θα ανταμοιφθείς!
Να είσαι καλά και ο θεός μαζί σου!

Ορθόδοξος είπε...

Αγαπητέ άθεε … κάθε φορά που γράφεις ένα σχόλιο στο δικό σου χώρο αλλά και εδώ, από αυτό ξεχειλίζει τρομακτικά μεγάλη αντιπάθεια προς τους πιστούς της χώρας μας αλλά και ένας ιδιαίτερος φανατισμός. Παρόλα αυτά επιμένεις ότι είσαι ένας καλλιεργημένος άνθρωπος …
Δεν μπορώ να αμφιβάλω για τις σπουδές σου και τις γνώσεις σου πάνω σε κάποια θέματα, ούτε και για την ικανότητα σου να συντάξεις ένα κείμενο. Μπορώ όμως με βεβαιότητα να σου πω για πολλοστή φορά ότι βρίσκεσαι σε πλάνη!

Διάλεξα να ασχοληθώ μαζί σου σε αυτή την ανάρτηση – αν και δεν κάνω καμιά άμεση αναφορά στο πρόσωπο σου – γιατί νομίζω ότι συγκεντρώνεις πολλά χαρακτηριστικά τα οποία εμένα με προβληματίζουν. Οι κοσμικές σου γνώσεις σε κάνουν να δείχνεις επιφανειακά ένας ευγενικός άνθρωπος, αλλά εάν αποφασίσεις να σχολιάσεις την πίστη εκατομμυρίων ανθρώπων χάνεις κάθε ανθρωπιά. Πραγματικά με τρομάζει αυτή σου η εναλλαγή!
Θα μπορούσα να συντάξω δεκάδες κείμενα με παραδείγματα που το αποδεικνύουν, αλλά δεν νομίζω ότι θα ήταν κάτι το ενδιαφέρον για τους αναγνώστες του “Αθεΐα, η άρνηση της αλήθειας”. Μια ανάρτηση είναι αρκετή για να φανεί το κλίμα που επικρατεί στην συντριπτική πλειοψηφία των αθεϊστικών ιστολογίων. Θα μπορούσα να αναφέρω και ολόκληρες συζητήσεις ή και αναρτήσεις και δικές σου και άλλων αλλά θα έπρεπε να αφιερώσω πάρα πολύ χώρο στο δικό μου blog. Θα ήταν ανούσιο.

Θα πρέπει να καταλάβεις και εσύ κάποτε ότι η δράση επιφέρει αντίδραση και γι’ αυτό το λόγο δέχεσαι επιθέσεις. Εάν φρόντιζες να είσαι κόσμιος στο λόγο σου, χωρίς ειρωνείες, χωρίς να χρησιμοποιείς ύβρεις όπως τώρα, χωρίς να κοροϊδεύεις κάθε τι που έχει σχέση με την ορθοδοξία κ.τ.λ., νομίζω ότι θα είχες τον σεβασμό όλων. Εσύ όμως προτίμησες από την πρώτη σου ανάρτηση κιόλας – ίσως για δημιουργία εντυπώσεων – να πάρεις άλλο δρόμο … Να ξέρεις ότι θα κατηγορηθείς και από τους ίδιους τους ομοϊδεάτες σου για αυτή σου την τακτική. Έχω πολλά τέτοια μηνύματα.

Άθεος είπε...

Δεν μπορείς να αμφιβάλεις για τις σπουδές μου και τις γνώσεις μου, αλλά αμφισβητείς ότι είμαι ένας καλλιεργημένος άνθρωπος, επειδή δεν συμφωνώ μαζί σου.
Εσύ, τι λες, δεν είναι εγωιστικό αυτό;
Μου λες «δείχνεις επιφανειακά ένας ευγενικός άνθρωπος, αλλά εάν αποφασίσεις να σχολιάσεις την πίστη εκατομμυρίων ανθρώπων χάνεις κάθε ανθρωπιά» Μα είναι δυνατόν να χάνει κανείς την ανθρωπιά του όταν δεν συμφωνεί με μια μερίδα ανθρώπων; Αλλιώς, πώς βλέπεις ότι είμαι ευγενικός άνθρωπος; Δεν είναι εγωιστικό αυτό;
Λες «Εάν φρόντιζες να είσαι κόσμιος στο λόγο σου», μα καλά, πού ο λόγος μου δεν είναι κόσμιος; Πόσες φορές σε αποκάλεσα φίλο και στις φιλικές μας μαζώξεις που κάνουμε, πόσες φορές σε φώναξα και παντού το λέω, ότι οι διαφορές μας δεν πρέπει να μας κάνουν εχθρούς!
Έχεις τρομερή εμπάθεια με όσους δεν πιστεύουν αυτό που πιστεύεις εσύ. Δεν είναι εγωιστικό αυτό;
Στην ανάρτησή σου λες ότι αντιγράφω αμερικάνικα αθεϊστικά blogs. Ποτέ μου δεν άνοιξα κανένα, ούτε θεωρώ τους Αμερικάνους άξιους, όχι να γράψουν ένα φιλοσοφικό άρθρο, αλλά ούτε να το αντιληφθούν δεν μπορούν. Ποιος, κάθισε να ασχοληθεί με τα θέματα που ανοίγω (φιλοσοφία, ιστορία).
Αυτό είναι που σε εκνευρίζει, γιατί μόνο με μικροπρέπειες μπορείς να με κατηγορήσεις, διαφορετικά θα έπρεπε να σχολιάσεις τις αναρτήσεις μου. Μπορείς;
Γιατί δεν το έχεις κάνει ποτέ;
Πάντα είχες παράπονο γιατί δεν σε επισκέπτομαι. Να, τώρα που το έκανα, βλέπω πώς με αντιμετωπίζεις!
Κάποτε πρέπει να μάθετε τι είναι δημοκρατία, φιλία, αγάπη κι έπειτα να κάνετε ηθική. Είστε φονταμενταλιστές και εχθρικοί με όσους δεν πιστεύουν αυτό που πιστεύετε εσείς!
Διαβάστε λίγο καλύτερα τις βαθιές αξίες που μάλλιασε η γλώσσα μου να λέω και μετά κάντε ηθική.
Τέλος, στην φιλική συνάντηση που θα κάνουμε για να πιούμε ένα κρασί, θα έρθεις;
Οι φίλοι μου θα χαρούν. Τόσες φορές τα έχετε πει από τα σχόλια. Ας τα πείτε και μια φορά από κοντά. Δεχτοί και φίλοι σου. Εμείς αγαπάμε όλο τον κόσμο!
Ο θεός μαζί σας!

Ορθόδοξος είπε...

Αγαπητέ άθεε προφανώς δεν με καταλαβαίνεις όταν σου γράφω και βγάζεις λάθος συμπεράσματα συνεχώς, όχι ότι δεν είμαι εγωιστής.

Δεν έχω κάποιο λόγο εξαρχής να αμφισβητώ κάτι στην προσωπικότητα σου, τα λόγια σου απλά ανέφερα και αυτά μιλούν από μόνα τους. Εγώ δεν σχολίασα σε βάθος τίποτα, απλά τα άφησα στην κρίση των αναγνωστών. Τα λόγια σου τα ίδια, η συμπεριφορά σου η ίδια είναι αυτή που σε καταδικάζει. Από μόνος σου αδικείσαι …

Όταν σου είπα ότι χάνεις την ανθρωπιά σου μιλώντας για τους πιστούς της χώρα μας, δεν την χάνεις διότι απλά έχεις μια διαφορετική άποψη, δεν με κατάλαβες και πάλι.
Το παθαίνεις αυτό από τον τρόπο με τον οποίο προβάλεις αυτή σου την αντίθεση. Δεν είναι δυνατόν αγαπητέ να αποκαλείς κάποιο φίλο και αμέσως μετά να μιλάς εναντίων του με τα παραπάνω σου λόγια! Δύο πράγματα μου έρχονται στο μυαλό με τις σκέψεις σου αυτές, ότι δεν μπορείς να καταλάβεις γενικά τι κάνεις και ότι δεν ξέρεις τι θα πει πραγματικά φιλία.

Επίσης στην ανάρτηση παρόλο που αναφέρω δικές σου συζητήσεις και σχόλια, μιλάω γενικά για ολόκληρο το αθεϊστικό blogroll και όχι μόνο για το δικό σου χώρο, αλλιώς θα έδινα άλλο τίτλο. Στις αντιγραφές που αναφέρω, έχω κυρίως στο μυαλό μου άλλα blogs που το κάνουν αυτό πάρα πολύ συχνά. Σημαντικά για εσάς ιστολόγια που έχουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από το δικό σου, νομίζω ότι εύκολα γίνονται αντιληπτά.

Να ξέρεις ότι ασχέτως που έχεις τελείως διαφορετική άποψη στα πνευματικά θέματα, χαίρομαι πολύ που αποφάσισες να ξανά επισκεφθείς μετά από καιρό και το δικό μου ιστολόγιο και να πάρεις μέρος σε μια συζήτηση. Την τελευταία φορά που αναφέρθηκες σε εμένα ακουγόσουν πολύ σκληρός και είπες ότι δεν πρόκειται να ξαναέρθεις ή θα έρχεσαι μια φορά το χρόνο, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν σε πίστεψα χωρίς όμως να σου το δείξω. Δεν έχουμε καλέ μου φίλε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας, αυτό να το έχεις πάντα στο μυαλό σου. Πάντα …

Αυτό το χώρο τον δημιούργησα με αγάπη για όλους όσους βρίσκονται μακριά από τον Θεό και θα χαιρόμουν πάρα πολύ έστω εάν και ένας από τους χιλιάδες που τον επισκέπτονται άλλαζε λίγο το λογισμό του και αντίκριζε καλύτερα την αλήθεια. Ποια μεγαλύτερη ανταμοιβή θα υπήρχε για το χρόνο που χάνω και ποια μεγαλύτερη χαρά θα μπορούσα να πάρω από εδώ μέσα. Βέβαια αυτό είναι και στο χέρι Του Θεού γιατί εάν αυτός δεν βοηθήσει, δεν γίνεται τίποτα αλλά ποτέ δεν απελπίζομαι με τέτοια θέματα.

Εξάλλου οι άνθρωποι που γνωρίζω αυτή τη στιγμή με τον μεγαλύτερο ζήλο στην πίστη, ήταν άθεοι.
Τυχαίο; ποιος ξέρει …

Ανώνυμος είπε...

Άθεε πιο ήρεμα, τι νεύρα είναι αυτά; Χαλάρωσε λίγο, καλά σου λέει ο ορθόδοξος, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι.

Άθεος είπε...

Είναι σαν να μιλάω μόνος!
Αφασία!
Πού μίλησα πάλι εναντίον σου;
Ονειρεύεσαι πολύ Ορθόδοξε. Ο εγωισμός και η εμπάθειά σου δεν σε αφήνει να δεις κανέναν σαν φίλο. Όλους εχθρούς τους βλέπεις.
Και φυσικά για να μου απευθύνεις αυτές τις ανυπόστατες κατηγορίες παρέλειψες εσκεμμένα να αναφερθείς στην πρόσκληση που σου έκανα!
Πώς θα μπορούσες όμως να εκτοξεύσεις το μίσος σου…
Πετάχτηκε και ο… Ανώνυμος!
Και εσένα σε προσκάλεσα κύριε και το μόνο που βρήκες να πεις ήταν «Χαλάρωσε λίγο, καλά σου λέει ο ορθόδοξος»
Από πού να χαλαρώσω καλέ μου;
Μαλάκωσε λίγο την καρδούλα σου… αν καταλάβεις ότι ένας άθεος σε αγαπά, δεν θα πας στην κόλαση, μη φοβάσαι!
Και για σένα ισχύει αυτό Ορθόδοξε. Τι εμπάθεια είναι αυτή!
Αν υπήρχε θεός, λέμε τώρα, να ξέρετε, είστε καμένοι από τώρα. Μόνο από τον τρόπο που σκέπτεστε!

Ορθόδοξος είπε...

Αγαπητέ άθεε συνεχίζεις να αδικείς από μόνος σου τον εαυτό σου και με στεναχωρείς με τα λόγια σου. Με κάθε σχόλιο σου το μόνο που εισπράττω είναι μια μανία κατά των πιστών.
Σου έχω επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν αισθάνομαι κάτι κακό για εσένα και φυσικά για κανένα άθεο ίσα – ίσα συμπάθεια αλλά εσύ εξακολουθείς να μου λες τα ίδια και τα ίδια συνεχώς. Δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτεσαι και για ποιο λόγο βλέπεις συνεχώς τον πιστό σαν τον κακό της υπόθεσης. Σου εξήγησα παραπάνω ότι λόγο αυτής της συμπεριφοράς σου εκτίθεσαι και δεν βλέπω να το κατανοείς.

Λυπάμαι που σε βλέπω έτσι … και λυπάμαι που όχι απλά δεν μπορείς τουλάχιστον εμένα προσωπικά να με πείσεις για τα καλά σου αισθήματα όπως λες, αλλά για τα αρνητικά που λαμβάνω διαρκώς.

Δεν θα ήθελα να επεκταθώ, δεν έχει νομίζω κάποιο νόημα. Σου έχω εξηγήσει και στο παρελθόν κάποια θέματα, αλλά βλέπω ότι εσύ έχεις τη δική σου πάγια άποψη για όλα. Ο Θεός θα μας κρίνει όλους, είναι το μόνο βέβαιο.

Χαίρομαι πολύ που μας τίμησες με την παρουσία σου αλλά να ξέρεις ότι με τις απόψεις σου αντιπροσωπεύεις κατά κάποιο τρόπο τον αθεϊσμό που ασπάζεσαι και εάν από εδώ λαμβάνω όλη αυτή την αρνητική ατμόσφαιρα, φαντάζομαι τι θα πάρω από μια κοντινή επαφή …

Nyarlathotep είπε...

"Ο Θεός θα μας κρίνει όλους, είναι το μόνο βέβαιο. "
Όχι καθόλου βέβαιο.

Φοβάμαι ότι δε θέλετε να καταλάβετε κάποια πράγματα στα οποία αναφέρεται ο Άθεος και τον "παρεξηγείτε". Ο πιστός δεν είναι το πρόβλημα, ο φανατικός θρησκόληπτος είναι. Και για να νιώθετε στοχοποιημένοι από αυτά που λέει καταλαβαίνετε με ποια κατηγορία αυτοπροσδιορίζεστε.

Ορθόδοξος είπε...

Αγαπητέ Nyarlathotep, ο Θεός είναι η μόνη αλήθεια και σίγουρα μόνο αυτός θα κρίνει κάθε άνθρωπο. Αυτό βέβαια εκφράζει τη δική μου άποψη και κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος εάν θέλει να το αρνηθεί. Σε πιο σημείο λοιπόν εντοπίζεις το φανατισμό μου;

Δεν παρεξηγούμε κανένα άνθρωπο. Βλέπουμε κάθε ένα ως εικόνα του Θεού και τον σεβόμαστε όπως θα σεβόμασταν τον οποιοδήποτε.

Άθεος είπε...

Μην την ψάχνεις Nyarlathotep, θα κάψεις τον εγκέφαλό σου!
Πρόταση φιλίας του κάνω, την απορρίπτει, λέει ότι εγώ έχω μόνο αρνητικά, λυπάται γι αυτό, όμως όταν είναι να κάνει το κήρυγμα λέει με υποκρισία «Δεν παρεξηγούμε κανένα άνθρωπο. Βλέπουμε κάθε ένα ως εικόνα του Θεού και τον σεβόμαστε όπως θα σεβόμασταν τον οποιοδήποτε».
Σκέψου τώρα ότι εμένα τάχατες με βλέπουν σαν το θεό τους, όμως δεν δέχονται την πρότασή μου, γιατί σκέφτονται πόσα αρνητικά θα παίρνανε από μια κοντινή επαφή!

Ευχαριστώ Ορθόδοξε για την «φιλοξενία» σου και για την… συνεννόηση!

Nyarlathotep είπε...

Αυτό βέβαια εκφράζει τη δική μου άποψη και κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος εάν θέλει να το αρνηθεί."

Εκεί ακριβώς. Γιατί προηγουμένως είπες:

"Ο Θεός θα μας κρίνει όλους, είναι το μόνο βέβαιο. "
Άρα είναι απλά η άποψή σου και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι είναι η σωστή.
Η απόλυτη άποψή σου είναι ο ορισμός του φανατισμού. Όποιος θέλει περισσότερες αποδείξεις αρκεί να διατρέξει όλες τις αναρτήσεις σου. Με εξαίρεση κάποιες ελάχιστες οι υπόλοιπες ξεχειλίζουν από κόμπλεξ και φονταμενταλισμό. Και να είναι οι άθεοι φανατισμένοι αντιχριστιανοί στο δυτικό κόσμο είναι εν μέρει λογικό - νιώθουν καταπίεση από την πλειοψηφία αλλά και τη μεροληψία του κράτους υπέρ αυτής. Το αντίθετο δηλ. η μανία των χριστιανών κατά των άθεων δε θα έπρεπε να είναι αφού μιλάμε για μια φανερή μειοψηφία. Τόσο πολύ φοβίζει λοιπόν η άνοδός της; Αυτή η μανία είναι παράδοξη και ειδικά όταν μιλάμε για ένα ιστολόγιο αφιερωμένο σε αυτό το κόμπλεξ.

Ορθόδοξος είπε...

Άθεε σε παρακαλώ πολύ να είσαι ευγενικός στις εκφράσεις σου. Τι θα πει “θα κάψει τον εγκέφαλο της!”. Σε παρακαλώ πολύ … προσπάθησε να κρατάς έστω και ένα τυπικό επίπεδο στη συζήτηση, αυτές δεν είναι εκφράσεις που επιτρέπεται να τις χρησιμοποιεί ένας ενήλικας και πόσο μάλλον ένα άτομο που ασχολείται τόσο πολύ με την αθεΐα και προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι αυτή είναι αρετή!

Επειδή τονίζεις πολύ τη λέξη φιλία, θα ήθελα να σου ξανά επισημάνω πως δεν νοείται φιλία με τα χαρακτηριστικά που δίνεις εσύ στη σχέση σου με τους πιστούς. Δεν μπορείς να καλείς κάποιο να γίνει φίλο σου – για τους δικούς σου λόγους – ενώ προηγουμένως έχεις εκτοξεύσει εναντίων του όλα τα παραπάνω που διαβάζουμε στην ανάρτηση και πολλά άλλα. Έρχεται σε αντίθεση η μια σου πράξη με την άλλη και τα μοναδικά μηνύματα που λαμβάνει κανείς από αυτή τη σύγχυση είναι ή ότι δεν ξέρεις τι θα πει πραγματικά φιλία ή ότι είσαι απολύτως μπερδεμένος ή και ότι οι κινήσεις σου δεν είναι αληθινές …
Παρόλα αυτά χαίρομαι που αποφάσισες να έρθεις στο χώρο μας και να μας αφήσεις την άποψη σου για τα θέματα που μας απασχολούν, αντιπροσωπεύοντας κατά αυτό τον τρόπο τις ιδεολογίες σου.

Αγαπητέ Nyarlathotep κατ’ εμέ η άποψη μου είναι σωστή, η Ορθοδοξία είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην αλήθεια, στη ζωή. Ο Θεός μας είναι υπαρκτός, ζωντανός και μπορεί να τον αντιληφθεί κάθε άνθρωπος που θα αποφασίσει να αγωνιστεί πνευματικά στη ζωή του. Αυτό αποδεικνύετε καθημερινά σε όλο τον κόσμο.

Εσύ όμως ως ελεύθερο πλάσμα του Θεού μπορείς να δεχτείς την άποψη μου, μπορείς και να την απορρίψεις. Εάν βρίσκεις φανατισμένη αυτή τη θέση μου, σίγουρα και όλο το ιστολόγιο για εσένα θα ρέει φανατισμό και φυσικά και όλοι οι πιστοί του κόσμου.

Δεν θέλεις να πιστεύεις στο Θεό για τους δικούς σου λόγους;
Μπορείς κάλλιστα να συνεχίσεις να ζεις τη ζωή σου σαν να μην υπάρχει … και λέω σαν να μην υπάρχει γιατί για εμένα και για εκατομμύρια άλλους ανθρώπους, θα υπάρχει!
Άλλο όμως εγώ και άλλο εσύ, ζήσε τη ζωή σου όπως επιθυμείς, κανένας δεν σε πιέζει. Εμένα η θέση μου είναι γνωστή και την ξέρεις, εσύ πορεύσου όπως επιθυμείς. Δεν μπορείς όμως να μου καταλογίζεις φανατισμό επειδή πιστεύω στον Θεό και ομολογώ την πίστη μου σε αυτόν δημόσια, αφού μπορείς να αρνηθείς τη δική μου θέση οποιαδήποτε στιγμή και μάλιστα σου το λέω και εγώ προσωπικά.

Είμαστε όλοι ελεύθεροι να επιλέξουμε ότι θέλουμε! Μας έχει πλάσει ο Θεός έτσι και μας θέλει ελεύθερους και επειδή νομίζω ότι πάλι θα σκανδαλιστείς με αυτά που σου λέω, σου ξανάλεω “ο Θεός που πιστεύω εγώ ότι υπάρχει” και φυσικά και θεωρώ ότι έχω δίκιο σε αυτό. Εσύ μπορείς όμως να πιστεύεις ότι θέλεις και να με απορρίπτεις για όλη σου τη ζωή.

thasaskleiso είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΡΦΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ.ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΜΠΛΟΓΚΣ ΤΥΠΟΥ INDYMEDIATROLLS KAI TROMPAKTIKO.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ.

Ανώνυμος είπε...

Όσες φορές έχω μπει μέσα σε αθεϊστικό blog έχω ανατριχιάσει στην κυριολεξία από τις βρισιές που βλέπω. Αυτοί οι άνθρωποι δεν λένε απλά την γνώμη τους, αλλά επιτίθενται σε κάθε πιστό που βλέπουν! Είναι τραγική η κατάσταση!

Ορθόδοξος είπε...

Δυστυχώς ανώνυμε.
Η παραπάνω ανάρτηση αποτυπώνει σε ένα μικρό βαθμό την εικόνα που επικρατεί στο σύνολο των αθεϊστικών ιστολογίων. Έχω συναντήσει βέβαια και πολύ χειρότερα που δεν μπορείς καν να τα μελετήσεις από την εχθρικότητα τους, σε απομακρύνει αυτό το χαρακτηριστικό!

Χαίρομαι όμως που στη συγκεκριμένη ανάρτηση αποφάσισε ο διαχειριστής του αθεϊστικού χώρου να σχολιάσει. Βγάζεις πολλά συμπεράσματα …

Ανώνυμος είπε...

''Ανώνυμος είπε...
Όσες φορές έχω μπει μέσα σε αθεϊστικό blog έχω ανατριχιάσει στην κυριολεξία από τις βρισιές που βλέπω. Αυτοί οι άνθρωποι δεν λένε απλά την γνώμη τους, αλλά επιτίθενται σε κάθε πιστό που βλέπουν! Είναι τραγική η κατάσταση! ''

Εγω παλι γιατι θυμαμαι εναν ιστοχωρο που αν εστω και ελφρως βρισεις τρως με το γαντι προειδοποιηση και στην δευτερη μπαινεις στην ''ψειρου'' των σχολειων???.
Μαλλον δεν εχεις ψαχτει φιλτατε ανωνυμε, η μαλλον δεν εχεις ιδεα Ή απλα εισαι προκατηλλημενος απεναντι σε οτι δεν ασπαζεται την πιστη η την θρησκεια σου οπως και πολλοι πολλοι πολλοι πιστοι.
Συμφωνω στο οτι υπαρχουν ιστολογια αθειστικου περιεχομενου που μαλλον το μονο που θελουν ειναι να πληξουν τον εγωισμο των θεουσων η πιστων προσβαλοντας τα δικα των ''θεια'' οπως επισης υπαρχουν και ιστοτοποι πιστων που κανουν το ιδιο.

Εγω δηλωνω και νιωθω αθεος ,δεν εχω λογω να το κρυψω και δεν εχω λογο να προσβαλω κανενα που πιστευει η οχι σε κατι αλλο.

Θα ηθελα απλα αν μου απιτρεπεται να ζητησω να σταματησει η προσωπικη επιθεση σε προσωπα οπως ΠΧ ο Αθεος και αυτο ΟΧΙ γιατι συμμεριζομαι τις πεποιθησεις του απλα διοτι διαβασα ολες μα ολες τις αναρτησεις και το μονο που καταλαβα ειναι οτι ενοχλει αρκετο κοσμο οταν καποιος -στην προκειμενη περιπτωση ο Αθεος- κατακρινει σχολια και αναρτησεις που ουδεμια βαση και αποδειξη εχουν.
Μπορειτε ολοι σας να ζειτε σε οποιοδηποτε παραμυθακι η συννεφακι ΑΛΛΟΙ εχουν πλασει για εσας και σας το προσφερουν στο πιατο αλλα μην λιθοβολειτε.Οπως λετε και οι ΧΟ ''ο αναμαρτητος πρωτος τη λιθο βαλετω''

Επισης με προσβαλει αφανταστα σαν προσωπικοτητα και σαν νοημον ανθρωπο το οτι για να κανω μια σοβαρη συζητηση πρεπει να με ''φωτισει'' το οποιοδηποτε απο τον ανθρωπο πλασμενο θεωρημα οπως ο θεος και ο καθεκαστος προφητης και ψευτοπροφητης.
Ειμαι ελευθερος ανθρωπος γιατι απλα παιρνω μονος μου τις αποφασεις μου και οχι γιατι καθοδηγουμαι τυφλα απο ενα δογμα.
Ειμαι σε θεση να παιρνω τις αποφασεις μου μονος μου και οχι με την βοηθεια καποιου φανταστικου πλασματος.
Τελος δεν εχω σκοπο να θιξω κανενα προσωπικα ουτε να θιξω την οποιαδηποτε πεποιθηση η πιστη του οποιουδηποτε.
Πιστεψτε σε οποιο κερδοσκπο ιδρυμα θελετε.
Σεβαστειτε ομως τους παντες.

Καλημερα και καλη καρδια.

Ορθόδοξος είπε...

Αγαπητέ Thomass πολύ καλά κάνεις και εσύ και μας αφήνεις την προσωπική σου άποψη για το θέμα από τη σκοπιά της αθεΐας. Θέλω να ξέρεις ότι αυτός ο χώρος δεν έχει φτιαχτεί μόνο για να δημοσιεύονται ορισμένα θέματα που μας απασχολούν, αλλά και για να καταθέτουμε την γνώμη μας και μετέπειτα μέσα από το διάλογο να λύνουμε όσο κατά το δυνατόν γίνεται, τις όποιες απορίες έχουμε.

Κατανοώ απολύτως – βάση και των πεποιθήσεων σου - την αντίδραση που δείχνεις σχετικά με την ανάρτηση. Εάν είχες παρατηρήσει το σχόλιο που άφησα στο χώρο του άθεου, θα γνώριζες ότι αυτή η δημοσίευση δεν έχει σκοπό – όπως αναφέρω – να “δείξει” συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά να αφήσει στην κρίση των αναγνωστών μας, ανάμεσα τους και στη δική σου, τα όσα διαδραματίζονται λίγο - πολύ σε όλα τα αθεϊστικά ιστολόγια. Γι’ αυτό το λόγο δεν αναφέρθηκε και η πηγή των κειμένων και των σχολίων, αφού για εμένα δεν είχε κάποια ιδιαίτερη σημασία, η οποία πηγή προέκυψε αργότερα από τα σχόλια που έκαναν διάφοροι ομοϊδεάτες σου αλλά και ο ίδιος ο άθεος ακόμα. Οπότε καταλαβαίνεις ότι υπόνοιες περί επιθέσεων προς συγκεκριμένα άτομα αλλά και γενικά επιθέσεων, δεν ευσταθούν.

Όπως έχω τονίσει και στο παρελθόν αλλά και σε αυτό το σχόλιο που ανέφερα προηγουμένως, ο Θεός μας έχει πλάσει ελεύθερους και έτσι επιθυμεί να είμαστε. Μπορούμε να διαλέξουμε όποιον δρόμο θέλουμε, είτε κοντά στο του είτε και μακριά του. Ακόμα και αυτός ο ίδιος δεν είναι πιεστικός όσον αφορά τη ζωή μας, αλλά απλά συμβουλευτικός. Για ποιο λόγο λοιπόν εμείς να καλλιεργούμε εχθρικό κλίμα; Χαρακτηρισμοί του τύπου “παραμυθάκια”, “συννεφάκια”, “κερδοσκοπικά ιδρύματα” κτλ δεν νομίζω ότι συμβάλουν στη υγιή επικοινωνία μας. Δεν θα ήταν λίγο ανόητο εκ μέρους μας όλο αυτό;

Σε ευχαριστώ πολύ που μας τίμησες με την παρουσία σου, μπορείς να συνεχίσεις ελεύθερα να πιστεύεις ότι ο ίδιος επιθυμείς αλλά καταλαβαίνεις ότι και εγώ προσωπικά και όχι μόνο, μπορώ να συνεχίσω να κάνω το ίδιο ακριβώς.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά κάθε σχόλιο άθεου δείχνει τον τραγικό φανατισμό και το μίσος που κουβαλάνε αυτές οι ψυχές για την εκκλησία μας. Είναι κρίμα να τα παρακολουθείς αυτά, να τους μιλάς για την αλήθεια και αυτοί να σου λένε διαρκώς μέσα από την προκατάληψη τους, τη δική τους ιδέα για τον κόσμο.

Foris είπε...

Που να δεις και τα σχόλια που κάνει στο δικό του blog! Ορθόδοξε αυτόν τον έχει πιάσει μανία μαζί σου!
Είναι λογικό όμως αν σκεφτείς τα στατιστικά, δηλ. ότι αυτός έχει λ.χ. στους αναγνώστες μόλις 200 άτομα σε 3 χρόνια και εσύ 250 σε λίγους μήνες. Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι του!

Από την πρώτη στιγμή το φοβόταν αυτό το blog!

Ορθόδοξος είπε...

Δυστυχώς ανώνυμε οι άπιστοι κατακλύζονται από μια ανεξήγητη μανία και ένα παράλογο φανατισμό που μόνο άσχημες εντυπώσεις μπορούν να δημιουργήσουν. Μέσα στην άγνοια τους για την πίστη μας και στην προκατάληψη τους όπως πολύ σωστά αναφέρεις, παρερμηνεύουν κάθε κομμάτι του ευαγγελίου αλλά και γενικότερα της εκκλησίας μας με αποτέλεσμα να αντιδρούν κατά αυτό τον τρόπο.

Εγώ προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξος και νομίζω πως όλοι μας έτσι θα πρέπει να είμαστε. Να μην απογοητευόμαστε όταν συναντούμε τέτοιους ανθρώπους και φυσικά να μην εκνευριζόμαστε μαζί τους, αλλά να έχουμε το νου μας στο Θεό που μπορεί με τη χάρη του να αναπλάσει κάθε άνθρωπο.

Αγαπητέ Foris είναι λογικό να αντιδρούν έτσι όταν παρουσιάζεται ένας χώρος που καταθέτει την άποψη του, από την πλευρά της ορθοδοξία, της αλήθειας δηλαδή που όλοι γνωρίζουμε. Ας ευχηθούμε και αυτές οι ψυχές να γίνουν μάρτυρες της αγάπης του Θεού.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να καταγγείλω δημόσια την άσχημη συμπεριφορά που συνάντησα σε αυτό το υβριστικό αθεϊστικό χώρο του άθεου. Προσπαθώ εδώ και μέρες να πω την άποψη μου και εγώ πάνω σε αυτά που συζητάνε και διαρκώς τα μηνύματα μου απορρίπτονται!
Δεν είδα μέχρι στιγμής κανένα μήνυμα μου δημοσιευμένο και αυτό με φτηνές δικαιολογίες του τύπου, ήταν εκτός θέματος από την ανάρτηση κτλ, λες και όλα τα άλλα σχόλια είναι εντός του θέματος!

Δεν φτάνει που ο συγκεκριμένος άθεος χρησιμοποιεί όλη αυτή την υβρεολογία για τους πιστούς, όταν πάς να συζητήσεις μαζί του, σου σβήνει και τα μηνύματα!

Τελικά δεν μπορείς να πάρεις στα σοβαρά τέτοιους ανθρώπους, με τίποτα!
Μετά κατηγορούν δήθεν τους χριστιανούς ότι δεν δέχονται το διάλογο!

Q είπε...

Me prosbalei to logotypo tou blog pou leei "A8eia, h arnhsh ths alh8eias".
Kaneis de mporei na mou pei poia einai h alh8eia kai se kanenan de mporw na pw poia einai h alh8eia.
To logotypo ayto einai prosvlitiko pros ta pisteyw mou kai 8a parakalousa na to allaksei o diaxeirisths oso to syntomotero dynaton kai olas.

Ορθόδοξος είπε...

Αγαπητέ μου τι ήταν αυτό αστείο;

Δεν προσβάλλεστε από την διαχείριση του ιστολογίου σας (troMPAktiko) και σας προσβάλει ένας τίτλος;

Q είπε...

Nomizw pws de briskomai edw na ginw antiproswpos OLOU tou trompaktikou.
Egw eipa ka8ara kai wrima ti akribws me enoxlei kai briskw la8os. De perimena na kri8w k olas gi'ayto to pragma, eidika apo enan 8rhskeyomeno.
Pws 8a sas fenotan esas kyrie ean egw eftiaxna ena diko mou blog kai eixa san logotypo "Xristianoi, ta provata pros sfagh" ? Nomizw pws 8a sas kakofenotane kai arketa malista.
Den hr8a edw na proo8isw ton A8eismo oute to trompaktiko oute kati tetoio. Hr8a edw apo ka8aro endiaferon kai to prwto pragma pou antikrisa htan entelws apokroustiko kai prosvlhtiko ean oxi se emena ton idio, tote se olh thn A8eikh koinwthta

Ορθόδοξος είπε...

Νομίζω ότι μέσα στο χώρο σας (προσπαθείτε) προσβάλετε πολύ χειρότερα την Ορθοδοξία από αυτόν τον τίτλο που μου λέτε, δεν νομίζετε;

Και αναφέρω ότι προσπαθείτε διότι με τέτοιου είδους τακτικές στην πράξη μόνο τα άτομα μας καταφέρνουμε να μειώσουμε. Λυπάμαι αλλά δεν γίνεται να αλλάξει ο τίτλος.

Q είπε...

Katarxhn, milate gia enan xwro pou den mou anoikei kan. Briskomai ekei epeidh egw o idios 8elw. To oti eimai mellos aytou tou blog, de shmainei oti to antiproswpw kai olas h oti mou anoikei. Einai kati pou egrapsa sto deytero mou comment kai olas. Briskomai edw apo ka8aro endiaferon kai briskw thn stash tou blog sas egwistikh, prosblhtikh kai apokroustikh. Ean to idio noiw8ete gia to blog tou trompaktikou (to opoio kseka8arisa pws den antiproswpeyw 3s fores twra), milhste me ayton pou to exei.
Egw ekana akribws ayto pou grafete ESEIS o idios pio katw:
"Εάν κάποιος θεωρεί ότι προσβάλετε από το περιεχόμενο τους, παρακαλώ ας επικοινωνήσει μαζί μας."

Ean akomh nomizete pws eimai edw gia na sas prosvalw, na sas katakrinw, na sas "trollarw" h den kserw kai egw ti idea exete gia emena, kako diko sas. Egw poly apla mpika, eida, sxoliasa kai zhthsa kati to opoio einai poly aplo.
Sas ekana omws kai mia erwthsh thn opoia kai den apanthsate, opote kai thn ksanakanw:

Pws 8a sas fenotan esas kyrie ean egw eftiaxna ena diko mou blog kai eixa san logotypo "Xristianoi, ta provata pros sfagh" ?

Ορθόδοξος είπε...

Κατ’ αρχήν qanonymous εάν ξαναγράψεις με Greeklish δεν θα ξανά δημοσιεύσω σχόλιο σου. Μόνο Ελληνικά.

Αυτό που μου γράφεις αναφέρεται στα σχόλια των επισκεπτών. Ο τίτλος δεν μπορεί να αλλάξει.
Καλό σου βράδυ

Τελευταίες δημοσιεύσεις






http://www.facebookloginhut.com/facebook-login/