Τίμια λείψανα, Εικόνες και Σταυροί στον... Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! *** Επιστήμη και Θεός *** Η Aθεΐα ενάντια στην Eπιστήμη *** Η Θρησκεία του Αθεϊσμού *** Είμαι Άθεος πειράζει; *** Τα στάδια του Αθεϊσμού *** Η προέλευση των άθεων *** Μια σύγχρονη άποψη για την ψυχολογία του άθεου; *** Ο Έλληνας άθεος ροκάς, που έγινε ιεραπόστολος στην Αφρική *** Ελληνικό Αθεϊστικό blogroll *** Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου *** Αθεϊσμός: ασέβεια ή εγωϊσμός; *** Διάγνωση του φαινομένου της σύγχρονης αθεΐας *** Το τέλος ενός άθεου *** Απάντηση στο ότι δεν υπάρχει Θεός *** Επιστήμη και θρησκεία *** Η ευγνωμοσύνη μας προς τους άθεους *** Πώς δικαιολογούνται τα εγκλήματα τού Αθεϊσμού κατά τον Ντόκινς *** Παράλογος ζήλος αθεϊστών *** Αθεϊσμός και Αντιχριστιανισμός *** Θαύματα σε άλλες θρησκείες *** Εισαγωγή στην "ψυχολογία του Αθεϊσμού" *** Ορθόδοξη πίστη και Φυσικές επιστήμες *** Επιστημονικά ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν το Χριστιανισμό *** Υλισμός *** Αντιχριστιανική λογική *** Η δύναμη της πίστης και η αδυναμία της απιστίας *** Η υπερηφάνεια μητέρα της αθεΐας *** Η συγγραφική ασυνέπεια των άθεων Εξελικτών *** Η επιστήμη μπροστά στη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού *** Τέλειος Θεός με ατελή κόσμο; *** Η Αυταπάτη του Dawkins *** Βρετανικό δικαστήριο ραπίζει την αθεϊστική καταπίεση
“Η σιγή σε θέματα πίστεως είναι τρίτο είδος αθεΐας μετά από την άρνηση του Θεού και την απόρριψη του Ιησού Χριστού”
Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς


Αγαπητοί μου φίλοι καλώς ήρθατε στο νέο Ελληνικό και Ορθόδοξο Χριστιανικό blog που έχει ως κύριο σκοπό του να φανερώσει το αληθινό πρόσωπο του αθεϊσμού και όχι αυτό που – πολλές φορές δυστυχώς εν αγνοία τους – ορισμένοι άπιστοι μέσα στην ιστορία αλλά και σήμερα, προσπαθούν με φανατισμό να προωθήσουν.

Ενημερωθείτε στις σελίδες μας για τα αίτια που την προκαλούν, τις τακτικές, τα καταστρεπτικά αποτελέσματα που επιφέρει στον άνθρωπο κ.ά.

Προφυλαχτείτε σωστά με αγάπη, ευγένεια, ταπείνωση αλλά και ορθόδοξο ζήλο από πλανεμένες ξενόφερτες θεωρίες που σκοπό έχουν να κλονίσουν την πίστη μας αλλά κυρίως όσων ανθρώπων δεν γνωρίζουν, στον Ένα και Αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να παρασύρουν τον άνθρωπο στην απώλεια. Προφυλαχτείτε από τις δήθεν μη κερδοσκοπικές αθεϊστικές - αιρετικές οργανώσεις που δρουν ανά τον κόσμο και από ανθρώπους που “ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασιν προβάτων ἔσωθεν δὲ εἰσιν λύκοι ἅρπαγες” με την συνεχή μελέτη της πίστης μας και την αληθινή – γνήσια εν Χριστώ ζωή.

Ο καλός Θεός να βοηθά συνεχώς την Ελλάδα μας ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές και όλο τον κόσμο Του

  • ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

  • Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ

  • ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ: ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

  • ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • "ΑΘΕΪΑ" ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ

  • Η ΓΝΩΜΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

  • Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

  • ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΤΑΝ Η ΠΙΣΤΗ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ

  • Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΑΘΕΟΥ

  • Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Γιατί αυτή η μανία;



Συνομιλώντας κανείς με άθεους ανθρώπους βγάζει πολύ γρήγορα το συμπέρασμα πως όλοι – σχεδόν όλοι – στρέφονται αδίκως με μίσος εναντίων της πίστης μας και εναντίων κάθε ανθρώπου ξεχωριστά που δεν αποδέχεται τις ιδεολογίες τους.
Η συμπεριφορά τους στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι τουλάχιστον εχθρική με αποτέλεσμα να ειρωνεύονται, να χλευάζουν, να χρησιμοποιούν ύβρεις και να προσπαθούν γενικά να μειώσουν με κάθε τρόπο την προσωπικότητα ενός πιστού προφανώς για να “ανέβουν” οι ίδιοι. Παρατηρεί κανείς πως ότι και να ακούσουν, όχι απλά δεν το δέχονται έστω και για μια εξέταση – μπας και συμβαίνει κάτι διαφορετικό από αυτά που πιστεύουν – αλλά αστραπιαία εφαρμόζουν τακτικές που παραπέμπουν σε ανθρώπους που δεν έχουν ζήσει σε δημοκρατικές χώρες.
Βέβαια υπάρχουν και οι σπανιότατες περιπτώσεις που δεν ασχολούνται καν με την πίστη κάποιου - δεν τους ενδιαφέρει το θέμα των θρησκειών - αλλά είναι τόσο μικρό αυτό το ποσοστό που και να μην το αναφέραμε ίσως δεν θα ήταν αδικία.
Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς για ποιο λόγο κρατάνε αυτή τη στάση από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η ελευθερία στην πατρίδα μας, μέσα από την οποία ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να πιστεύει εκεί που νομίζει εκείνος, χωρίς να έχει καμιά πίεση από το κράτος. Μια ελευθερία που πολύ θα ήθελαν να είχαν και οι πολίτες κάποιων άλλων κρατών, όπως της Τουρκίας λ.χ. αλλά και ανατολικών κυρίως χωρών. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός (Μάρτιος 2009) από τότε που με δυσάρεστη έκπληξη ακούσαμε την ιστορία των δύο γυναικών από το Ιράν που βασανίζονταν λόγο της επιθυμίας τους να αλλάξουν θρήσκευμα.

Η 27χρονη Μεργιέμ (Μαρία) Ρόσταμπουρ και η 30χρονη Μαρζιέχ Εσμεϊλαμπάντ, καταδικάστηκαν εκείνο το διάστημα σε θάνατο με την κατηγορία ότι έγιναν χριστιανές! Συνελήφθηκαν όταν έγινε έφοδος στο σπίτι τους και βρέθηκε εκεί η Καινή Διαθήκη. Οι δύο γυναίκες ζούσαν στην απομόνωση και ανακρίνονταν με τα μάτια κλειστά ενώ 5 φορές την ημέρα, όταν ο ιμάμης καλούσε σε προσευχή, μαστιγώνονταν! Ευτυχώς μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις προς την κυβέρνηση του Ιράν από κάθε δημοκρατική πλευρά της γης, μετά από 259 ημέρες φυλάκισης χωρίς ιατρική φροντίδα, οι δυο Ιρανές αφέθηκαν ελεύθερες. Τώρα πια αφού οι κατηγορίες περί ενεργειών κατά του κράτους εγκαταλείφθηκαν, περιμένουν τις επόμενες δίκες τους σε άλλα δικαστήρια με τις κατηγορίες της προπαγάνδισης του Χριστιανισμού και της αποστασίας από το Ισλάμ.
Από την άλλη μεριά, στα δικά μας όλοι μας γνωρίζουμε πως η Ορθοδοξία δεν επιβάλετε σε κανένα. Ο Χριστιανισμός είναι η επικρατούσα θρησκεία του κράτους, αλλά δεν ασκείται καμιά πίεση στους πολίτες του για να την αποδεχτούν ή να τηρούν τα πρέποντα, δεν είναι άλλωστε αυτό το μήνυμα του ευαγγελίου. Στη ζωή ενός Έλληνα ακόμα και η βάπτιση δεν είναι υποχρεωτική, ούτε ο θρησκευτικός γάμος, ούτε κανένα μυστήριο της εκκλησίας, ούτε φυσικά και η κηδεία με τον καθιερωμένο τρόπο, θεωρώ πως οι περισσότεροι τα γνωρίζουμε αυτά. Κάθε ένας μας έχει τη δυνατότητα να κινηθεί σχεδόν όπως θέλει στον προσωπικό του βίο. Από αυτά – και από αυτά - φανερώνετε η μεγάλη αξία της πίστεως μας, που δεν πιέζει – αν και αποτελεί την αλήθεια - αλλά απλά καλεί στη γνώση όλους μας. «Ει τις θέλει οπίσω μου ελθείν …»
Με το παραπάνω παράδειγμα των δύο γυναικών και την παράλογη συμπεριφορά των άθεων αναρωτιέται κανείς για πιο λόγο όλη αυτή η αναστάτωση από τη μεριά τους. Γιατί αυτή η παιδαριώδης μανία προς το σύνταγμα, τους νόμους και κανόνες, την Εκκλησία και το ποίμνιο της και τελικά γιατί αυτή η έχθρα απέναντι σε ένα κράτος που γέννησε την δημοκρατία και μας δίνει τόσα πολλά, γιατί αυτή η κακία απέναντί στην αλήθεια που σε αφήνει τόσο ελεύθερο!
Πραγματικά παράλογη συμπεριφορά.
Μερικοί από αυτούς υποστηρίζουν πως η μανία τους αυτή στρέφετε μόνο προς το κράτος και αφορά γενικά τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας. Υποστηρίζουν πως η εύνοια του κράτους απέναντι στην Ορθοδοξία είναι αυτό που τους εξοργίζει και ότι η προσωπική πίστη του καθενός τους αφήνει αδιάφορους, κάτι που στην πραγματικότητα όμως δεν ισχύει και το αντιλαμβάνεται κανείς πολύ εύκολα μετά από μια ολιγόλεπτη συζήτηση μαζί τους. Στην πράξη τα προσωπικά πιστεύω του κάθε ανθρώπου – που στρέφονται προς την πίστη - τους κάνουν όχι απλά να θυμώνουν αλλά να χάνουν τελείως τον έλεγχο σε τέτοιο σημείο που να μπαίνουν στην ψυχοφθόρα για αυτούς διαδικασία του να προσβάλουν κάθε τι το ιερό που υπάρχει στον κόσμο με ένα μοχθηρό θράσος που μόνο τιμή και ευγένεια δεν μπορεί να δώσει στο άτομο τους και την αθεΐα γενικότερα.
Υποστηρίζουν πως οι τακτικές που εφαρμόζονται από την παιδεία έως και την εργασία παρασύρουν τους ανθρώπους και δεν τους αφήνουν περιθώρια να επιλέξουν ελεύθερα αυτό που οι ίδιοι επιθυμούν και από την εφηβική τους ακόμα ηλικία. Δεν αντιλέγουμε φυσικά στο ότι ως Έλληνες που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε μέσα σε Ορθόδοξες οικογένειες και γαλουχηθήκαμε με αυτές τις αξίες, πήραμε ένα – ευτυχώς - συγκεκριμένο δρόμο από μικροί, μια σωστή για εμάς κατεύθυνση. Εκείνο το σημείο όμως που δικαίως αντιδρούμε και μας κάνει να αναρωτιόμαστε είναι το γιατί θεωρούν πως κάθε ένας μας είναι τόσο εγκλωβισμένος μέσα στην πίστη – που συνεχίζουμε φυσικά καθημερινά να επιλέγουμε και να ανανεώνουμε με τη θέληση μας – ενώ πλέον έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η ζωή και ο κόσμος γενικότερα, με την τόσο μεγάλη δυνατότητα στη γνώση, στην εύκολη μετακίνηση, αναζήτηση, εύρεση πληροφοριών προς κάθε κατεύθυνση μπορείς να αλλάξεις τα πιστεύω σου ανά πάσα στιγμή χωρίς κανείς και τίποτα να σε περιορίζει.
Θεωρούν με λίγα λόγια πως το να μεγαλώσει κάποιος σε μια συγκεκριμένη περιοχή του κόσμου λ.χ. στην Ιταλία αυτομάτως αυτό τον χαρακτηρίζει σε όλη του τη ζωή, αφού θα ήταν σίγουρα παντοτινά καθολικός, οπότε δεν υφίσταται κατά τη γνώμη τους επιλογή πίστης αλλά επιβολή από τις χώρες που με τον τρόπο ζωής και τις επικρατούσες θρησκείες πλάθουν ανθρώπους. Προβάλουν με αυτό το σκεπτικό, ως επιχείρημα για την αθεΐα που θέλουν να προωθήσουν, την ελευθερία των ανθρώπων που παραβιάζετε κατά τη γνώμη τους σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας με πολλούς – φανταστικούς – τρόπους.


Πολύ απλά μπορούμε να τους απαντήσουμε σε όλα αυτά, ότι εάν η Ελλάδα μας ήταν καμιά χώρα σαν τα παραπάνω παραδείγματα και εάν το να γεννηθεί κανείς κάπου σημαίνει αυτομάτως ότι παίρνει παντοτινά και αμετάκλητα ένα συγκεκριμένο δρόμο χωρίς επιστροφή, κάποια αναλλοίωτα χαρακτηριστικά, αυτή την στιγμή στην Ελλάδα μας δεν θα υπήρχε κανείς άπιστος και κανείς γενικά άνθρωπος που να υποστηρίζει διαφορετική γνώμη από αυτό που δέχονται οι Ορθόδοξοι. Οι ίδιοι τους είναι η μεγαλύτερη απόδειξη, πως όλα αυτά που φοβούνται και τους εξαγριώνουν ταυτόχρονα με αποτέλεσμα να έχουμε τις γνωστές συμπεριφορές και τις γνωστές τακτικές, δεν υφίστανται αλλά περιορίζονται μόνο στην φαντασία τους και πουθενά αλλού.
Παρόλο που αυτή η κατηγορία ανθρώπων έχει αυτά τα πιστεύω, ενώ δεν βλέπει σε τι παγίδες και αντιφάσεις πέφτει, είναι της άποψης πως οι πιστοί είναι εχθρικοί μαζί τους! Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να πούμε και σε αυτό το σημείο πως ο Χριστιανός βρε παιδιά, ουσιαστικά δεν έχει εχθρούς. Δεν υπάρχουν καν αυτές οι λέξεις στο λεξιλόγιο του, στη διάνοια του. Εάν βρεθεί κάποιος που θα τον κατηγορήσει και θα τον μειώσει, στο κάτω – κάτω ευεργέτης του είναι και του χρωστάει και ένα ευχαριστώ που με την κακία του διώχνει τις σκόνες πάνω από την ψυχή του και τον βοηθάει έτσι να αγωνίζεται περισσότερο. Θεωρώ προσωπικά πως ο Χριστιανός δεν θίγεται όταν τον προσβάλουν, το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση έχει να κάνει με την εξέλιξη και την τύχη του “μαχόμενου” άθεου σε αιώνια βάση. Γνωρίζει εκ πείρας την αλήθεια – που τόσο πολύ αποστρέφονται κάποιοι – και θέλουν να γίνει κτήμα όλων μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα του πιστού Ορθόδοξου, η αγάπη χωρίς όμως καμιά καταπίεση.


Μήπως τελικά αυτά που επιφανειακά θέλουν να προβάλουν οι άθεοι ως επιχειρήματα, δεν είναι το κύριο μέλημα τους, η αγωνία τους. Αφού δεν υφίστανται όλοι αυτοί οι παραλογισμοί, μήπως άλλες είναι οι κρυφές επιδιώξεις τους. Ο Άγιος Νείλος ο Μυροβλύτης μας λέει ότι η χειρότερη κατάσταση στον άνθρωπο είναι η πώρωση της καρδίας του. Δεν μπορεί ούτε να ακούσει πνευματικό λόγο και πολύ περισσότερο να τον πραγματοποιήσει. Θεωρεί φυσιολογική την αμαρτία και δεν τον νοιάζει καθόλου ο συνάνθρωπός του. Η άστατη και αμαρτωλή ζωή μας δημιουργεί πολλές ενοχές. Ο Ντοστογιέφσκι πολύ σωστά παρατηρεί πως χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται.
Τα συμπεράσματα δικά σας …



Ορθόδοξος

22 σχόλια:

ΔΙ΄ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ είπε...

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΟΠΕΛΕΣ?
ΘΑ ΑΝΤΕΧΑΜΕ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ?

ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΑΔΩΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ?

Ορθόδοξος είπε...

Μην στεναχωριέσαι για τίποτα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κρατάνε σωστά την Ορθοδοξία στην Ελλάδα.
Ας γίνουμε και εμείς σαν αυτούς …

-Ο.Χ- είπε...

Καλημέρα Ορθόδοξε!

Ενδιαφέρουσα ανάρτηση!

Με αφορμή την συγκεκριμένη ανάρτηση θα ήθελα να εκφράσω την άποψη μου για το θέμα…

Αρχικά γράφεις πως ένα μέρος των άθεων στρέφετε εχθρικά προς εμάς τους πιστούς. Μιλώντας λοιπόν και εγώ με άθεους συμπεραίνω το ίδιο, όχι για όλους, αλλά για ένα μέρος τους .
1) Κατά τη δική μου γνώμη και με αφορμή τα λεγόμενα τους, καθώς μιλούν συνέχεια για το μεσαίωνα, που ως γνωστόν χαρακτηρίζει το «σκοτεινό πρόσωπο» της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας (Ιερά εξέταση και «φίμωση του επιστημονικού λόγου»), πιστεύω πως έχουν την αντίληψη πως: Κόπτες, Προτεστάντες, Ρωμαιοκαθολικοί, Πεντηκοστιανοί κλπ, κλπ… είναι το ίδιο και το αυτό με την Ορθοδοξία! Χριστιανός είσαι (λένε αυτοί), είτε Κόπτης είτε Προτεστάντης είτε οτιδήποτε άλλο… τι και αν διαφέρουμε σε ουσιαστικά θέματα;

2) Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι το ψευτοδίλημμα, που προβάλουν πολλοί άνθρωποι, «Πίστη ή επιστήμη;» της Δυτικής Ευρώπης του 17ου αιώνα. Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχει σύγκρουση, η πίστη και η επιστήμη για εμάς τους ορθόδοξους είναι σαν δύο ετερόκεντρους κύκλους. Ο κάθε κύκλος χρειάζεται διαφορετική γνωστική μέθοδο γιατί είναι δυο διαφορετικά «αντικείμενα» (Κόσμος – Θεός). Ο σκοπός Ορθοδοξίας και επιστήμης διαφέρει.
Ο ορθόδοξος μέσω της νίψης προσπαθεί να γνωρίσει το Θεό (και τον γνωρίζει εμπειρικά). Αυτό ΔΕΝ του στερεί τη δυνατότητα να γνωρίσει την Δημιουργία του Θεού μέσω της επιστήμης.
Ο επιστήμονας μέσω της εκάστοτε επιστήμης που ασκεί προσπαθεί να γνωρίσει τον κόσμο. Αυτό ΔΕΝ του στερεί τη δυνατότητα να γνωρίσει τον Δημιουργό του κόσμου που ερευνά μέσω της νίψης.
Οι Ορθόδοξοι δεν λατρεύουν τον θεό των κενών. Η άγνοια (είτε προσωρινή είτε όχι) της επιστήμης για διάφορα ζητήματα ΔΕΝ «Κρύβει – προφυλάσσει – διατηρεί» τον Θεό μας γιατί πολύ απλά ο Θεός βρίσκετε «έξω» από όλη τη δημιουργία.
Σαν κατακλείδα για το θέμα αυτό θα πω πως η «σύγκρουση» αυτή υφίσταται μονάχα στην αντίληψη κάποιων που εκούσια ή ακούσια την διαιωνίζουν. Αίτιο, κατά τη γνώμη μου, είναι η παραπληροφόρηση και η αγνωσία επί του θέματος.

3) Πολλοί αναφέρουν το θέμα της μοιρολατρίας. Ας γίνει πλέων ξεκάθαρο πως η μοιρολατρία, που είναι η κατάλυση της ανθρώπινης αυτεξουσιότητας, δεν είναι Ορθόδοξη αλλά ανατολικής προελεύσεως, όπως το κάρμα του Ινδουισμού και του Βουδισμού. Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να πράξει οτιδήποτε θελήσει, ότι και εάν του συμβεί, ο ορθόδοξος, ΔΕΝ τα ρίχνει στο Θεό γιατί υπαίτιος είναι αυτός ή κάποιο άλλο πρόσωπο. Τον Θεό τον καλούμε στη ζωή μας, ΕΑΝ θέλουμε, για να μας βοηθήσει και να μας εξυψώσει πνευματικά. Ο άνθρωπος αγωνίζεται και όταν ζητάει βοήθεια από το Θεό ΔΕΝ αφήνεται αλλά αγωνίζεται ΜΕ τι βοήθεια του Θεού. Ο Θεός προγνωρίζει αλλά ΔΕΝ προορίζει.

Τέλος, για να κλίσω, πολλοί άθεοι παπαγαλίζουν και παρερμηνεύουν ότι ακούν άσχετα ότι μπορεί να είναι λάθος και αντί να ερευνούν, αρχίζουν τις ειρωνείες και τους χλευασμούς, νομίζοντας ότι είναι ανώτεροι, τι να κάνουμε; Ας τους αφήσουμε να το ΝΟΜΙΖΟΥΝ.

Ορθόδοξε συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο, αλλά αυτά είναι θέματα που εμείς οι Ορθόδοξοι τα γνωρίζουμε και πρέπει να τα ξεκαθαρίζουμε για τυχών παρερμηνείες [βλέπε (κάποιους) άθεους].

Αυτά για την ώρα.

Καλή συνέχεια…!!!

Ορθόδοξος είπε...

Καλημέρα Ο.Χ., χάρηκα που είδα την γνώμη σου …
Δυστυχώς για ορισμένους ανθρώπους αυτά που αναφέρεις φαντάζουν παραμύθια. Θεωρούν κατασκεύασμα ανθρώπων την πίστης μας οπότε λογικό είναι να συγκρίνουν τους Ορθόδοξους με όλες τις υπόλοιπες αιρέσεις και θρησκείες. Αφού κρατούν αυτή τη στάση επόμενο είναι να τα μπερδεύουν όλα.
Ο πιστός γνωρίζει πολύ καλά τι είναι η επιστήμη και τι είναι ο Θεός – τουλάχιστον σε σχέση με ένα άπιστο – οπότε δεν έχει αυτούς τους προβληματισμούς και αυτές τις συγχύσεις μέσα στη διάνοια του. Γνωρίζει τι μπορείς να κατατάξεις στην πίστη και τι στην τεχνολογία την οποία - αν και ορισμένοι θεωρούν πως την αρνείται ή την εκμηδενίζει - ξέρει να χρησιμοποιεί με τον βέλτιστο τρόπο.
Όσο αφορά το θέμα της μοιρολατρίας, νομίζω πως και σε αυτό το σημείο η λανθασμένη άποψη ενός τέτοιου ανθρώπου γίνετε εύκολα κατανοητή στον κάθε ένα. Από τη στιγμή που κάποιος δεν αφήνει έστω και μια πιθανότητα να συμβαίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που γνώρισε διαβάζοντας κάποιον άπιστο ξενόφερτο συγγραφέα, αλλά με ένα παιδικό πείσμα και μια ανούσια σιγουριά προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, μην περιμένουμε να καταλάβει εύκολα κάποιες έννοιες π.χ. και της ταπείνωσης που τόσο πολύ παρεξηγούν.
Εμείς βέβαια γνωρίζουμε τη δύναμη Του Θεού και ξέρουμε ότι μπορεί ως παντοδύναμος και παντογνώστης που είναι, να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους και σε αυτό θα ελπίζουμε, γιατί οι άθεοι ή άπιστοι ή όπως θέλουν να ονομάζονται είναι εικόνες Θεού που απλά έχουν χάσει την επαφή με τον Πατέρα μας.

Γιώργος είπε...

Νομίζω Ορθόδοξε πως με τα τελευταία που παραθέτεις «Η άστατη και αμαρτωλή ζωή μας δημιουργεί πολλές ενοχές. Ο Ντοστογιέφσκι πολύ σωστά παρατηρεί πως χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται», το έχουμε πιάσει το νόημα.

Εάν μπει κανείς σε αθεϊστικά sites το βλέπει.
Κυκλοφορούν τίτλοι όπως «Τα ιερατεία όλων των θρησκειών περιορίζουν την ελευθερία του ανθρώπου» που με λίγα λόγια λένε αυτά που αναφέρεις.
Όλοι γνωρίζουμε πλέον τι θα πει αθεϊσμός.

Silvia είπε...

Εγώ δεν λέω να γίνουμε άθεοι, αλλά να κοιτάξουμε και λίγο προς... την Ανατολή, Κίνα, Ινδίες, Οσσο ο οποίος μας παίζει πολλές φορές αλλά είναι θρήσκος με έναν καινούργιο τρόπο πιο φιλικό στην ουσία του ανθρώπου.

Κατά τα άλλα είναι πολά σωστά απ' αυτά που γράφεις.

Ορθόδοξος είπε...

Αγαπητή μου Silvia, δεν θέλω να γίνομαι απόλυτος σε αυτά που λέω, αλλά πίστεψε με στο θέμα θρησκείας, – αν και δεν αρμόζει κατά τη γνώμη μου ο όρος θρησκεία στην Ορθοδοξία, αλλά ο χαρακτηρισμός αλήθεια - η πίστη μας είναι ότι πιο φιλικό μπορεί να υπάρξει για τον άνθρωπο.
Ακόμα και με ανθρώπινα κριτήρια δηλαδή να το εξετάσουμε, καταλήγουμε πάλι σε αυτό το συμπέρασμα. Δυστυχώς τα διάφορα συμβάντα ανά τον κόσμο που αποδεικνύουν τα λεγόμενα μας, δεν είναι λίγα. Διάβασα κάπου το εξής τραγικό:
«Σύμφωνα με τους Ισλαμικούς νόμους του Ιράν, όσοι εγκαταλείπουν το Ισλάμ, αν πρόκειται για γυναίκες, 5 φορές την ημέρα - τις ώρες που καλούνται οι «πιστοί» σε προσευχή - μαστιγώνονται μέχρι να υπακούσουν (εννοεί να επιστρέψουν στο Ισλάμ) ευτελίζεται η ποιότητα της ζωής τους και μειώνεται η ποσότητα φαγητού και νερού που τους παρέχεται»
Χωρίς να γνωρίζω φυσικά κατά πόσο αληθεύει αυτό – αν και τα γεγονότα δείχνουν πως λίγο πολύ έτσι έχουν τα πράγματα - θεωρώ πως η Ορθοδοξία δεν έχει καμιά σχέση με αυτά που παρατηρούμε. Προσωπικά είμαι της άποψης ότι σε όποια κατεύθυνση και να κοιτάξεις, είτε ανατολικά είτε δυτικά, δεν θα βρεις το θησαυρό – την αλήθεια – που κρύβει η πίστη μας.

-Ο.Χ- είπε...

Όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο σχόλιο μου, οι άθεοί μιλούν για διωγμούς και δολοφονίες επιστημόνων κατά το μεσαίωνα συγχέοντας την Ορθοδοξία με τους Ρωμαιοκαθολικούς.
Ξεχνούν όμως να αναφέρουν γεγονότα όπως:
1) Υπήρξαν πιστοί στον Χριστό σπουδαίοι επιστήμονες όπως ο Blaise Pascal (Μπλαιζ Πασκάλ) ο οποίος έγραψε και απολογητική υπέρ του χριστιανισμού, που δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει λόγο του θανάτου του.
2) Κατά την περίοδο της Γαλλικής επανάστασης άθεοι αφού συνέλαβαν τον μεγάλο χημικό Lavoiser (Λαβουαζιέ), τον εκτέλεσαν.
3) Οι άθεοι μαρξιστές μετά τη Ρώσικη επανάσταση (1917) άρχισαν να προβληματίζονται, όταν ο νόμος της αιτιότητας αντικαθίσταται από την αρχή της αβεβαιότητας από μεγάλους επιστήμονες (Αϊνστάιν κ.α.). Η Ρωσική Ακαδημία των Επιστημών απέρριψε την θεωρία της Σχετικότητας, όπως επίσης και την θεωρία των Κβάντα και τις θεωρίες των Μπορ και Χάιζενμπεργκ, τους οποίους χαρακτήρισαν ως «σκοταδιστές, εχθρούς της μαθήσεως και της επιστήμης ή μεταφυσικούς της μπουρζουαζίας». Αυτό επειδή οι απόψεις των επιστημόνων ενίσχυαν τον ιδεαλισμό και όχι τον υλισμό.

Αυτά τα 2 παραδείγματα είναι για τους διωγμούς και τα εγκλήματα του αθεϊσμού. Αναφέρω μόνο αυτά γιατί περιέχουν μεγάλα ονόματα της επιστήμης που επηρέασαν την μετέπειτα εξέλιξη της.

Ας μην προτρέχουν και απολυτοποιούν λοιπόν οι άθεοι γιατί και αυτοί «δεν πάνε πίσω».
Ούτε να προβάλουν σαν όπλο τους την επιστήμη που οι ίδιοι στο παρελθόν ποδηγέτησαν.

Η επιστήμη είναι εργαλείο του ανθρώπου για τον άνθρωπο, όποιες και αν είναι οι πεποιθήσεις του.

Οι άθεοι έχουν την πεποίθηση για την ανυπαρξία του Θεού, ενώ εμείς έχουμε την πεποίθηση για την ύπαρξη του Θεού. Και οι δύο πλευρές είναι απόλυτα βέβαιες ότι αυτό που ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ είναι η πραγματικότητα.

-Ο.Χ- είπε...

Συνέχεια:

Silvia λες: Εγώ δεν λέω να γίνουμε άθεοι, αλλά να κοιτάξουμε και λίγο προς... την Ανατολή, Κίνα, Ινδίες, Οσσο ο οποίος μας παίζει πολλές φορές αλλά είναι θρήσκος με έναν καινούργιο τρόπο πιο φιλικό στην ουσία του ανθρώπου.

Silvia ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να επιλέξει, όμως επιλέγει αφού πρώτα ερευνήσει το «αντικείμενο» στο οποίο θα στραφεί. Θέλω να σε ρωτήσω, είσαι σίγουρη ότι θες να σπαταλήσεις ένα μεγάλο μέρος του χρόνου σου μαθαίνοντας γιόγκα και στάσεις ακινησίας, να αποδεχτείς τη μετενσάρκωση που για αυτή δημιουργήθηκε η γιόγκα (δηλ. για την λύτρωση από τη μετενσάρκωση);;;






H Γιόγκα προέκυψε ως λύση στα εξής αδιέξοδα, στα οποία ο Ινδουισμός οδηγεί τον πιστό:

Σ’ όποια κοινωνική τάξη και κατάσταση γεννηθεί ένας Ινδουιστής, εκεί είναι υποχρεωμένος να ζήσει μέχρι θανάτου, για να αποσβεσθεί «το κάρμα» του, οι κακές πράξεις, τις οποίες έχει διαπράξει, σύμφωνα με τον Ινδουισμό, σε προηγούμενες ζωές του.

Τον αμετάκλητο θεϊκό νόμο «του Ντάρμα», ο οποίος οριοθετεί με κάθε λεπτομέρεια τις υποχρεώσεις του προς τους θεούς και τις επιλογές στη ζωή του, χωρίς ν’ αφήνει περιθώριο για βελτίωση των συνθηκών της.

Κυρίως, την αξεπέραστη δυσκολία: όσο κι αν είναι διατεθειμένος να ζήσει σύμφωνα με τις επιταγές του Ινδουισμού, δεν είναι δυνατόν η συμπεριφορά του να μην αποκλίνει από τις τόσο λεπτομερείς απαιτήσεις, που όρισαν οι "θεοί" και κατέγραψαν οι Βραχμάνες.
Στον Ινδουισμό, η έννοια της μετάνοιας δεν υπάρχει! Έτσι επινόησαν την Μετενσάρκωση.

Το Γιόγκα δεν εξασκείται για να μπορέσει κανείς να ζήσει με περισσότερες ανέσεις, για να αποκτήσει την υγεία ή οποιοδήποτε άλλο αγαθό αυτού του είδους, αλλά για να θέσει τέλος στην υλική του ύπαρξη». (από βιβλίο τους αν δεν κάνω λάθως)

Ο Γκουρού Παραμχάμσα Σατυανάντα, αρχηγός της ομώνυμης οργάνωσης, παραδέχεται σε έντυπο της οργάνωσης, τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας της Γιόγκα:
«Μαζί με τη λύτρωση από περιορισμούς και δυστυχίες, μπορείς να περάσεις τα υπόλοιπα χρόνια σ’ ένα ψυχιατρείο. Δυστυχώς αυτό έχει συμβεί σε μερικούς ανθρώπους, που ακολούθησαν πρακτικές Γιόγκα, χωρίς καθοδήγηση ή διαφορετικά δεν υπάκουσαν στις οδηγίες του Δασκάλου τους» Περιοδικό «Γιόγκα» 15/ 1981, σελ. 41- 42.


Ο ίδιος Γκουρού στο βιβλίο του «Διδασκαλίες τού Παραμχάμσα Σατυανάντα» τόμος 6ος , σελ. 397, εκδ. Σεπτεμβρίου 1989 παραδέχεται την ύπαρξη πολλών σεξουαλικών προβλημάτων εξαιτίας της Κουνταλίνι Γιόγκα. Γράφει: «Πολλοί μαθητές έρχονται και μου λένε, ότι έχουν πάρα πολλά σεξουαλικά προβλήματα από τότε που κάνουν Κουνταλίνι Γιόγκα. Νιώθουν πολύ ένοχοι γι’ αυτό. Αν δεν ήμουν εγώ εκεί, αυτοί θα είχαν τρελαθεί. Τους λέω: κοιτάξτε εδώ, αυτό είναι απλώς φυσιολογικό. Αφήστε το να συμβεί…».

Ορθόδοξε συγνώμη (πάλι) και για το μακροσκελές κείμενο και για το ότι ξέφυγα λίγο από το θέμα…

Ανώνυμος είπε...

Λέτε:
''Στη ζωή ενός Έλληνα ακόμα και η βάπτιση δεν είναι υποχρεωτική''
Πότε και πως ένα βρέφος ή νήπιο αποφασίζει εάν θέλει η όχι να βαπτιστεί και να μετέχει πίστης και θρησκείας;
Δεν θα ήταν δίκαιο και ειλικρινές η Εκκλησία (ή και όποια θρησκεία) να δέχεται στους κόλπους της τους πιστούς από μια ηλικία και μετά, όταν και ο άνθρωπος θα έχει την ωριμότητα να ξέρει τι θέλει;

Ορθόδοξος είπε...

Ασφαλώς «Ανώνυμε» κανένα βρέφος δεν είναι σε θέση να κάνει αυτά που περιγράφεις. Στην ανάρτηση αναφερόμαστε στους άθεους γενικά μέσα στους οποίους κάποιοι σίγουρα είναι γονείς και αυτοί όπως ομολογούν ενοχλούνται από την στάση του κράτους σε πολλά θέματα. Εγώ πολύ απλά κρίνω αυτή τη στάση που μόνο πολιτισμό δεν μπορεί να αποδώσει στα άτομα τους, αφού ο τρόπος με τον οποίο εκφράζονται και προσπαθούν να επιβάλουν τα πιστεύω τους, είναι τουλάχιστον παιδαριώδης και ανάρμοστος.
Όπως ανέφερα λοιπόν παραπάνω, δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιούμε τέτοιες τακτικές αφού η ελευθερία που έχει ένας Έλληνας και σε αυτό το θέμα είναι μεγάλη. Μπορεί κάλλιστα ένας με τα δικά τους πιστεύω να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη γραμμή έως ότου ενηλικιωθούν τα παιδιά του.
Εσύ – φαντάζομαι – ως άπιστος μπορείς να διαλέξεις τον τρόπο που θα ζήσεις και να προσαρμόσεις για λίγα χρόνια και την ζωή των παιδιών σου, δεν σε πιέζει κανείς σε αυτό. Εγώ ως Ορθόδοξος όμως – που Δόξα το Θεό έχω πάρει ένα συγκεκριμένο δρόμο από μικρός – μπορώ να κινηθώ όπως θέλω στη ζωή μου και να προσαρμόσω επίσης την ζωή των παιδιών μου όπως νομίζω εγώ καλύτερα.
Δεν θεωρώ πως πρέπει να σε απασχολούν αυτού του είδους οι προβληματισμοί. Κάθε ένας που βαπτίζει το παιδί του σαφώς θέλει και το κάνει. Αργότερα κάθε παιδί μεγαλώνοντας σαφώς και πάλι μπορεί να πάρει όποιο δρόμο επιθυμεί. Δεν νομίζω ότι απλά βαπτίζοντας κάποιον από την βρεφική του ηλικία τον “δένεις” μέσα στην πίστη μας, εάν ήταν έτσι σίγουρα δεν θα υπήρχε κανείς άπιστος άνθρωπος στην Ελλάδα μας. Δεν είναι όμως και λίγα τα περιστατικά που ενώ άνθρωποι μεγάλωσαν μέσα σε άλλες θρησκείες στην πορεία αποδέχτηκαν την Ορθοδοξία, γεγονός που και αυτό επιβεβαιώνει τα λεγόμενα.

Unknown είπε...

Πρεπει να ομολογησω οτι δεν μπορω να ακολουθησω το σκεπτικο του συγκεκριμενου αρθρου οταν βλεπω την ιδια συμπεριφορα με αυτη που καταδικαζει στις πρωτες γραμμες του, να εφαρμοζεται απο το αρθρογραφο (με πολυ πιο ηπιο και εμμεσο τροπο φυσικα) στην επομενη παραγραφο.
Η συμπεριφορα στην οποια αναφερομαι ειναι η επιθεση στην πιστη του αλλου, συγκεκριμενα την Ισλαμικη. Η σταση μου εγινε ακομη πιο επιφυλακτικη οταν μετα απο το σχολια της Silvia περι ανατολικων θρησκειων, εγινε μια δευτερη επιθεση (αρκετα πιο αμμεση αυτη τη φορα) απο τον χρηστη Ο.Χ. (ορθοδοξος χριστιανος υποθετω) σε αυτες τις θρησκειες. Το προβλημα ειναι οτι και τα δυο σχολια ειχαν ως σκοπο την ανυψωση στα ματια του αναγνωστη της θρησκειας των συγγραφεων τους, κατι που οπως ειπα στην αρχη το αρθρο στις πρωτες γραμμες του καταδικαζει.
Για να αποφυγω καθε παρεξηγηση, δεν δικαιολογω και απεναντιας κατακρινω την σταση που αναφερει το αρθρο οτι ακολουθησε η Ιρανικη κυβερνηση καθως αυτο καταπατα φρικιαστικα τα δικαιωματα των δυο γυναικων.
Όμως θελω να εστιασω σε ακριβως αυτο το φαινομενο, το προβλημα μου σαν αθεος και νομιζω των υπολοιπων αθεων -αν και βεβαια δεν μπορω να ξερω, δεν υπαρχει καποιο δογμα, ο καθενας μας εχει διαφορετικη αντιληψη του τι σημαινει να εισαι αθεος- ειναι η αναμειξη της θρησκειας στη νομοθετικη διαδικασια και στη διακυβερνηση μιας χωρας. Σαν πολιτης θα ημουν πολυ πιο ικανοποιημενος και καθησυχασμενος αν δεν υπηρχε η θρησκεια στο κοινοβουλιο.
Δεν μιλαω για ενα αθεο κρατος -προσοχη- αλλα για ενα αθρησκο κρατος, δυο πολυ διαφορετικες εννοιες. Στο μεν πρωτο η θρησκεια απαγορευεται στο δε δευτερο η θρησκεια ειναι δικαωμα, αλλα όπως ολα τα δικαιωματα πρεπει να υποκυπτει στις υποχρεωσεις του πολιτη και να συμβαδιζει με τους νομους του κρατους.

Βεβαια αρχιζω να βγαινω εκτος θεματος και θα σταματησω εδω, αν καποιος θελει και ο συντονιστης αυτης της συζητησης το επιτρεψει, δεν εχω προβλημα να συνεχισω τη συζητηση πανω στο θεμα αυτο, που νομιζω ειναι η κυρια παρεξηγηση μεταξυ θρησκων και αθεων.

-Ο.Χ- είπε...

Ο/Η Piscatella
Θα ήθελα να ξέρεις πως δεν επιτίθεμαι αλλά αμύνομαι έναντι ανθρώπων που χλευάζουν τα πιστεύω μου όπως κάποιοι άθεοι και το τονίζω, κάποιοι και όχι όλοι, στο πρώτο μου σχόλιο και στο δεύτερο. Όφειλα να απολογηθώ για τα πιστεύω μου.

Καμία επίδειξη Piscatella αλλά αποκατάσταση της αλήθειας. Ίσως δεν ξέρεις πως είναι να σε χλευάζουν και να συγχέουν σχεδόν πάντα τους Ορθόδοξους με τους Ρωμαιοκαθολικούς για τον αντιεπιστημονικό τους χαρακτήρα στα τότε χρόνια. Αυτή την αγανάκτηση κατάφερα να εκφράσω μέσα από αυτό το σχόλιο ζητώντας την αποκατάσταση της αλήθειας και όχι άλλο τη σύγχυση.

Στο δεύτερο σχόλιο στη Silvia αναφέρω πως «ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να επιλέξει» ο λόγος που έγραψα τα υπόλοιπα είναι αυτό που είπε για φιλικότερη θρησκεία ή κάτι τέτοιο προς τον άνθρωπο, οπότε θεώρησα σωστό να αναφέρω κάποια πράγματα που ξέρω.

Αν αυτό προσβάλει εσένα ή τη Silvia ή κάποιον άλλο θα παρακαλέσω τον Ορθόδοξο να το σβήσει.

Φιλικά!!!

Ορθόδοξος είπε...

Αγαπητέ «Piscatella» σκοπός του άρθρου όπως φαίνετε εξάλλου και από τον τίτλο του, είναι η αδικαιολόγητη στάση που επιδεικνύουν στην πλειοψηφία τους άθεοι άνθρωποι προς την πίστη μας και όχι η ανάδειξη ή η μείωση κάποιας θρησκείας. Το παράδειγμα των δύο γυναικών από το Ιράν αναφέρθηκε απλά για να γίνει μια σύντομη σύγκριση ανάμεσα στη χώρα μας – στην οποία σύμφωνα με το άρθρο 13 του συντάγματος που καθιερώνει την θρησκευτική ελευθερία, κάθε πολίτης μπορεί να κινηθεί σχεδόν όπως επιθυμεί σε θρησκευτικά θέματα – και σε άλλες χώρες όπου παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα. Φαντάζομαι δυστυχώς πως δεν είναι και το μοναδικό στον κόσμο.

Έχω παρατηρήσει και εγώ πως κάθε άθεος λίγο πολύ διαφοροποιείτε στο θέμα της αθεΐας, υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι που φαίνονται πιο σκληροί στη στάση τους, αλλά οι περισσότεροι υποστηρίζουν διαφορετικά το θέμα, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Εσύ φυσικά και μπορείς να μας θέσεις τη δική σου άποψη.

Elli P. είπε...

(συνεχεια του προηγουμενου σχολιου)Επισης λετε πως και στο ζητημα της βαπτισης εχουν ΜΕΓΑΛΗ ελευθερια οι Ελληνες, και μπορουν να προσαρμοσουν τη ζωη των παιδιων τους (ελπιζω ως μια ηλικια) συμφωνα με τα πιστευω τους. Τη φραση ομως στιγματισμος του διαφορετικου φανταζομαι την εχετε ακουσει. Οσοι απο εσας εθελοτυφλωντας λετε πως δεν υφισταται η δεν τον εχετε ζησει η απλως οπως ειπα εθελοτυφλειτε.Ο στιγματισμος στο διαφορετικο ξεκιναει απο μικρες ηλικιες και αντι να αποτρεπεται απο τους γονεις πολλες φορες επικροτειται!Ετσι καταληγει να λειτουργει ως εμμεση απαγορευση πολυ απλα επειδη ειναι πολυ ψυχοφθορος. Υπαρχουν πολλοι τροποι για να καταδυναστευσεις τη ζωη καποιου, δεν ειναι αναγκη να του πεις ξεκαθαρα ΜΗΝ το κανεις! Αρκει να τον κανεις να νιωσει ασχημα για τη διαφορετικοτητα του. Αρκει να ξερει μεσα του πως οταν πει οσα πιστευει,πολλοι θα τον κατακρινουν και θα του κολλησουν ταμπελες και χαρακτηρισμους! Οσα δλδ λετε οτι κανουν οι αθεοι σε εμας!Οταν νιωθουμε εμεις που ειμαστε η πλειοψηφια ασχημα που μας κατακρινουν οι λιγοι, πως θα νιωθει καποιος που κατακρινεται απο τους περισσοτερους; Ειστε σιγουρος για το οτι ενας Χ.Ο γονιος που εχει "προσαρμοσει" τη ζωη του παιδιου του στα πιστευω του, θα σεβαστει καποια διαφοροποιηση των πιστευω του παιδιου του οταν αυτο θα ειναι σε ηλικια που θα μπορει να διαφωνισει; Μιλατε για αθεους που θελουν να επιβαλλουν τα πιστευω τους με ασχημους τροπους. Εδω πεφτουμε στην παγιδα πολλες φορες να το κανουμε εμεις, που υποτιθεται ότι ως πιστοι του Χριστιανισμου δεν επιβαλλομαστε στους αλλους με ασχημο τροπο! Φυσικα ο Χριστιανισμος δεν εχει εχθρους!Θα μπορουσε όμως να εχει εχθρους ενας αυτοαποκαλουμενος Χ.Ο ο οποιος μπορει στην ουσια να μην ειναι, μιας και ο ιδιος μπορει να ειναι κυριευμενος απο εχθρικα συναισθηματα. Και τα εχθρικα συναιθηματα ευκολα τυφλωνουν καποιον και τον οδηγουν σε λαθη οποια θρησκεια και αν επικαλλειται. Απλως όταν ανηκεις σε θρησκεια τα λαθη σου μπορει να ονομαστουν και Ιερος λογος δια στοματος ταδε, ενω οταν εισαι αθεος τα λαθη σου ειναι αναμφισβητητα!Δεν αναφερομαι προσωπικα σε εσενα Ορθοδοξε που μπορει να μην ανηκεις στα παραδειγματα μου. Δυστυχως ομως αυτο δε σημαινει οτι δεν υπαρχουν και αυτοι που ανηκουν.Το λαθος που κανουμε μερικες φορες ειναι οτι κρινουμε εξ ιδιων τα αλλοτρια. Αγαπη, σεβασμος στο συνανθρωπο και τα δικαιωματα του, διδαχη και οχι ετσιθελικη επιβολη.Στο ταπεινο μου μυαλο ετσι εχω τον Χριστιανισμο.Δεν κανω κυρηγμα, δε νιωθω αξια να το κανω οπως ισως σχεδον κανεις δε θα επρεπε να αισθανεται με βεβαιοτητα, λεω απλως την αποψη μου.
Υ.Γ Οταν συγκρινουμε τη χωρα μας με τα χειροτερα αλλων χωρων δε σημαινει πως και εμεις δεν εχουμε κακα.

Elli P. είπε...

(Πριν απορριψετε το σχολιο μου αν εχετε την ευγενικη καλοσυνη διαβαστε το μεχρι τελους. Ειναι σε δυο μερη.Συγγνωμη για το μεγεθος)Αν οπως λετε οι πολιτες της χωρας μας ειναι ελευθεροι σε θεματα που δεν αφορουν την εκκλησια (και εφοσον δεν ειναι Χ.Ο) γιατι τοτε το κρατος ακολουθώντας κατα βαση τα θρησκευτικα πιστευω των πολλων, απαγορευει σε οσους πολιτες ειναι ομοφυλοφιλοι να κανουν οχι μονο ΠΟΛΙΤΙΚΟ γαμο αλλα ουτε καν το απλο συμφωνο ελευθερης συμβιωσης προς επιλυση νομικων θεματων;Αναφερω αυτο το παραδειγμα, μιας και ειπατε πολλες φορες πως οι ανθρωποι στη χωρα μας δεν ειναι "δεμενοι" απο τη θρησκεια, αλλα εχουν δικαιωμα να πραξουν ελευθερα, διχως να επεμβενουν με απαγορευτικο τροπο οσοι πιστευουν. Και εφερα επι τουτου στην επιφανεια αυτο το ζητημα ρισκαροντας να δεχτω ακομη και την κατακραυγη οσων δεν καταλαβουν τι εννοω. Το οτι η Ορθοδοξια ειναι κατα της ομοφυλοφιλιας δε σημαινει πως ειναι ολες οι θρησκειες(ισως να ειναι οι πιο πολλες) αλλα ακομη περισσοτερο δε σημαινει πως ολοι οι ομοφυλοφιλοι ειναι X.O. Γιατι λοιπον αναγκαζονται να χτισουν τη ζωη τους με βαση τα πιστευω των αλλων, στερουμενοι βασικα ανθρωπινα δικαιωματα; Δε νομιζω να ζητησαν ποτε θρησκευτικο γαμο αλλα νομικη καλυψη για τον ανθρωπο που αγαπανε. Τα επιχειρηματα οπως "αν νομιμοποιησουμε την ακολασια τοτε θα οδηγηθει η χωρα στην αμαρτια" νομιζω πως εχουν ηδη καταρριφθει απο τα δικα σας λεγομενα, οπως το οτι οι Χ.Ο ειμαστε η πλειοψηφια (αρα αν δε θελησουμε να επηρεαστουμε απο την "ακολασια" αυτο δε θα συμβει), το οτι ολοι οι ανθρωποι εχουν το δικαιωμα να πιστευουν ο,τι θελουν και φυσικα να πραττουν αναλογως, αλλιως τι νοημα θα ειχε,οπως ακριβως εμεις πραττουμε συμφωνα με τα πιστευω μας. Εχουμε το δικαιωμα ως Χριστιανοι ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ την αληθεια μας σε ανθρωπους που δεν πιστευουν, μα σε καμια περιπτωση δεν εχουμε δικαιωμα να ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ απαγορευοντας τους πραγματα συμφωνα με τα δικα μας πιστευω.Οταν εκεινοι προσπαθουν να μας επιβληθουν μας αρεσει;Οπως λετε οχι!Φανταστειτε λοιπον να ειχαν και τη δυναμη (κυριως αριθμητικη) να μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ κιολας!Αλλο να διδασκουμε την αληθεια μας, αλλο να την επιβαλλουμε ετσιθελικα οπως κανουν καποιοι, μετατρεποντας τη ζωη καποιων συνανθρωπων μας σε βασανο (εμεις οι αλανθαστοι! αραγε ειμαστε;). (η συνεχεια στο επομενο σχολιο)

Ορθόδοξος είπε...

Αγαπητή μου logos_en_drasei εγώ προσωπικά δεν είμαι σε θέση να σου λύσω αυτά τα ερωτήματα. Το τι λόγους έχει το κράτος αυτή τη στιγμή να κρατάει την στάση που περιγράφεις, δεν μπορώ να γνωρίζω. Θα σου απαντήσω όμως ως απλά «Ορθόδοξος» Έλληνας, πολίτης αυτού του κράτους.

Πιστεύεις ότι η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογική κατάσταση;
Έχει πολύ μεγάλη σημασία η ερώτηση γιατί οι απαντήσεις που μπορούν να δοθούν στα ερωτήματα σου ποικίλουν ανάλογα με την απάντηση που θα δώσει κάθε ένας μας σε αυτή την ερώτηση. Θεωρώ ότι με καταλαβαίνεις …
Προσωπικά εάν σε ενδιαφέρει η γνώμη μου πιστεύω ότι δεν είναι. Σέβομαι αυτούς τους ανθρώπους, για εμένα προσωπικά η ομοφυλοφιλία είναι και αυτή ένα ανθρώπινο πάθος το οποίο έχει όπως όλα τα άλλα και αυτό την δική του θεραπεία μέσα στον πνευματικό χώρο και θα τους αντιμετώπιζα στη ζωή φιλικά αλλά έχοντας στο μυαλό μου ταυτόχρονα και όλα τα παραπάνω.
Θα σε συμβούλευα να βρεις ένα καλό πνευματικό που θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να του καταθέτεις τους προβληματισμούς σου.

Για το θέμα των άθεων … εγώ λ.χ. δημιούργησα αυτή τη σελίδα όχι για να έρθω σε ρήξη μαζί τους και να ανταλλάσσουμε ένα σωρό ύβρεις όπως παρατηρώ σε διάφορους άλλους χώρους, αλλά για να φανερώσω κατά το δυνατόν τη σωστή για εμένα πλευρά των πραγμάτων. Το αναφέρω αυτό για να σου μεταφέρω την διάθεση μου, ότι δηλαδή ασφαλώς και σέβομαι την προσωπική άποψη του κάθε ανθρώπου και έτσι πιστεύω ότι κάνει η πλειοψηφία των πιστών.
Στην χώρα μας όπως ανέφερα και στην ανάρτηση εγώ βλέπω πολύ ελευθερία σε θέματα πίστης. Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε κάποιος να πιέζετε. Σεβόμαστε την θρησκευτική ελευθερία κάθε ανθρώπου, είτε θέλει να πιστεύει είτε όχι και αυτό γίνετε εύκολα αντιληπτό από πολλά.
Το παράλογο για εμένα στην περίπτωση όλων αυτών που δεν πιστεύουν είναι ότι θέλουν δήθεν στο όνομα της ελευθερίας να αλλάξουν τον κόσμο ολόκληρό. Μπορεί να τους ενοχλούν εκτός από τα θρησκευτικά σύμβολα και το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία και οι εκκλησίες, οι θρησκευτικές γιορτές, τα ονόματα που δίνουμε στα παιδιά τα οποία παραπέμπουν σε Αγίους και τι να πρωτοαναφέρω … τους ενοχλούν τα πάντα, ότι έχει σχέση με τον Θεό. Μια φορά μιλούσα με ένα άθεο και τελικά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ενοχλείται ακόμα και με την σκέψη ότι εγώ μπορεί να προσεύχομαι μέσα στο σπίτι μου, θεωρούσε δηλαδή ότι αυτό τον επηρέαζε αρνητικά και τον ασκούσε κατά κάποιο τρόπο μια αρνητική πίεση!
Τι να πει κανείς …

Τουλάχιστον εμείς οι Έλληνες δεν θα πρέπει να παραπονιόμαστε και πάλι κατά τη γνώμη μου, για τέτοιου είδους θέματα. Κάθε ένας μπορεί να ακολουθήσει ελεύθερα τον δικό του δρόμο, πάντα όμως με τις ανάλογες συνέπειες.

Elli P. είπε...

Αγαπητε Ορθοδοξε οι απαντησεις μου και οι αποψεις μου σε ολα οσα αναφερεις βρισκονται ολες στα δυο σχολια που εστειλα ηδη (τα οποια ευχαριστω που παρα το μεγεθος τους ανερτησες)και ακριβως επειδη παραθετω αποψεις για ολα οσα στην ουσια ξαναλες απαντωντας μου, ειναι και τοσο μεγαλα. Δεν αναλωθηκα στο να πω τι πιστευω για την ομοφυλοφιλια μιας και δεν ειναι αυτο το θεμα σου απλως αποτελεσε για εμενα ενα παραδειγμα μη ελευθεριας. Παροολαυτα αν θελεις μπορω να σου τις πω αφου με ρωτας. Θα χρειαστω ομως φοβαμαι και παλι πολυ χωρο...Δε θεωρω την ομοφυλοφιλια ασθενεια ψυχικη η σωματικη ουτε αμαρτια για τους εξης παρακατω λογους: http://logosendrasei.blogspot.com/search/label/%CE%9C%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B5%CF%82%20%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82?updated-max=2009-06-13T10%3A57%3A00-07%3A00&max-results=20

αν εχεις την υπομονη κανε ενα copy-paste το link αν δεν πατιεται και πηγαινε στην αναρτηση μου Αποκληροι αποκληρων. Δεν ειναι επιλογη με την εννοια οτι οι ομοφυλοφιλοι ξυπνουν μια ωραια πρωια και επιλεγουν το τι θα τους ελκυει. Αν ηταν ετσι τοτε θα ειμασταν ολοι εν δυναμει ομοφυλοφιλοι. Ειναι στη φυση τους. Και ειναι κατι που παρατηρειται γενικοτερα στη φυση (αναφερομαι και στο ζωικο βασιλειο) πραγμα που θα πει οτι δεν ειναι αφυσικο. Οταν τα παντα εν σοφια εποιησεν και οταν το παραμικρο σκουληκακι εχει τη θεση του στην αλυσιδα της ισορροπιας ολων τοτε δεν μπορει να ειναι μονο οι ομοφυλοφιλοι "αφυσικοι"¨και αμαρτωλοι. Ειναι τοσο αμαρτωλοι οσο κι εγω που εχω ματια γαλανα και οχι καστανα σαν τους περισσοτερους. Ακομη ομως και αν καποιος συμφωνουσε με οσους υποστηριζουν το αντιθετο και παλι δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει με το να καληφθουν νομικα. Αφορα αυτο σε κατι την εκκλησια; Ακομη και οι αθεοι στους οποιους αναφερεσαι εχουν νομικα δικαιωματα (ασχετως που μπορει να βιωνουν αλλιως την αποστροφη). Ακομη και "ασθενεια" να ηταν δεν ξερω κανεναν ασθενη η αμαρτωλο που να μην εχει νομικα δικαιωματα...Εδω οι ιδιοι οι κληρικοι πολλες φορες υποπιπτουν στο αμαρτημα της απληστιας (και νομιζω οτι καταλαβαινουμε ολοι ποιους εννοω και γιατι, δεν ειστε αφελεις, Χριστιανοι ειστε) κι ομως οχι μονο εχουν νομικα δικαιωματα αλλα τολμουν να λεγονται και αντιπροσωποι του λογου του Θεου κατι που οι ομοφυλοφιλοι ποτε δε ζητησαν!!!!!!! Επισης σας παραπεμπω στο παρακατω αν ποτε εχετε χρονο να του ριξετε μια ματια:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_06/04/2008_265456

Ξερω βεβαια πως εφοσον ο συγκεκριμενος ιερεας ανηκει σε μια συντριπτικη μειοψηφια ευκολα θα μπορεσει να αμφισβητηθει απο καποιους και να χαρακτηρισθει...Εντουτοις καλο ειναι που και που να σκεφτομαστε και να προβληματιζομαστε ακουγοντας και κατι αλλο με υποβοηθο και τη δικη μας κριση. Για το τελος θα σχολιασω το συμπερασμα της συζητησης σας με τον αθεο γνωστο σας. Λετε οτι τον ενοχλει και μονο που σκεφτεται οτι εσεις μπορει να προσευχεστε σπιτι σας...Κακως κακιστα! Και δικαιως σας φαινεται παραδοξο! Ας το αντιστρεψουμε: Ολοκληρη η Ελλαδα ενοχλειται και μονο που σκεφτεται δυο ανθρωπους του ιδιου φυλου μεσα στο σπιτι τους και ετσι ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ να ΜΗΝ τους ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ να εξασφαλισουν ο ενας τον αλλο ΝΟΜΙΚΑ! Τι να πει κανεις...(που λετε κι εσεις)

Elli P. είπε...

Και για να κανω πιο σαφη οσα εννοω και τον σκοπο οσων λεω, δεν αμφισβητω την υπαρξη των τοσο ακραιων αθεων που περιγραφετε αν και οσοι τυχαινει εγω να γνωριζω δεν ειναι ετσι, ουτε φυσικα την επικροτω. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι κι εμεις φερομαστε ετσι πολλες φορες σε διαφορες "διαφορετικες" ομαδες (τολμω να μην περιοριζομαι μονο στους αθεους θελοντας να κανω αυτοκριτικη γενικη σε ενα θεμα ομως που συνειρμικα δεν ειναι ασχετο με το αντικειμενο του κειμενου)οσο κι αν δε θελουμε να το παραδεχτουμε απλως ισως καποιοι το κανουμε πιο εμμεσα. Σκεφτειτε οποτε ξαναλεω πως μπορει να νιωθουν οι μειοψηφιες που κατακρινονται απο την πλειοψηφια εστω και εμμεσα οταν η πλειοψηφια δηλωνει "απειλουμενη" η πιεσμενη απο τις μειοψηφιες. Και φυσικα αν συγκριθω με βαρβαρους χειρισμους αλλων χωρων και θρησκειων θα πω οτι ειμαι καλυτερα στην Ελλαδα. Αν ομως συγκριθω με τον απολυτο Χριστιανισμο και την απολυτη αγαπη...ε τοτε επιτρεψτε μου να ελπιζω και σε περαιτερω βελτιωση! Μπορει να το γενικευω φαινομενικα αλλα ο σεβασμος στηδιαφορετικοτητα και τον συνανθρωπο πανω απο ολα ειναι δειγματα καλης θελησης για μια καλη αρχη! Δεν ειναι ολοι σαν εσενα Ορθοδοξε και φυσικα αφου το blog σου απευθυνεται και σε αλλους, αυτοι οι οποιοι τους αφορουν τα λεγομενα μου, θα το καταλαβουν κι ας μην το παραδεχτουν!

Ορθόδοξος είπε...

Στο θέμα της ομοφυλοφιλίας δεν συμφωνώ με αυτά που μου περιγράφεις, είμαι απολύτως κάθετος σε ορισμένα θέματα.
Αμαρτωλοί όλοι μας είμαστε αυτό είναι το μόνο σίγουρο και όταν αναφέρθηκα σε αυτό που με ρωτάς παραπάνω κατ’ αυτό τον τρόπο, δεν θέλω να περάσω το μήνυμα ότι για εμένα είναι μια ομάδα που αποστρέφομαι αλλά το ότι είναι μια ομάδα ατόμων με ένα συγκεκριμένο πάθος. Δεν αποστρεφόμαστε τον άνθρωπο αλλά την πράξη και στην συγκεκριμένη περίπτωση και για εμένα είναι τουλάχιστον αμαρτία. Λυπάμαι εάν σε δυσαρεστεί η άποψη μου, αλλά δεν μπορώ να μην υποστηρίξω την γνώμη μου για να γίνω αρεστός στον κόσμο. Αυτή είναι η θέση μου.

Ο Θεός μας logos_en_drasei είναι Θεός αγάπης. Ο Χριστός έγινε άνθρωπος και για την δική μας σωτηρία υπέμεινε όλο αυτό το μαρτύριο. Δεν γόγγυσε, δεν νευρίασε, δεν αδίκησε, δεν φώναξε όταν τον κατηγορούσαν. Εμείς εάν θέλουμε να είμαστε πιστοί, αληθινοί μιμητές του οφείλουμε να τον μοιάσουμε κατά το δυνατόν.
Από τη στιγμή που ο ίδιος ο Θεός συμπεριφέρεται έτσι, εμείς πώς μπορούμε να ενεργούμε διαφορετικά; Δεν γίνετε …
Όταν όμως αντιλαμβανόμαστε κάτι που δεν θα το ήθελε ο Κύριος μας καλό θα ήταν εάν είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε για την διόρθωση του πάντα με πνεύμα αγάπης.

Elli P. είπε...

Παθος θεωρειται η ασυδοτη διοχετευση των ενστικτων και των σωματικων ορεξεων, κατι το οποιο μπορει και ενας ετεροφυλοφιλος να κανει ανετα. Αυτο φυσικα και μπορει διορθωθει(και κατ εμε ειναι καλο να διορθωθει αν καποιος το επιθυμει). Δεν καταλαβαινω ομως το γιατι κρινετε κατι παθος με κριτηριο το σε ποιον προσανατολιζεται το συναισθημα και οχι πως(αφου μαλιστα ετσι γεννιουνται οι ανθρωποι αυτοι). Μηπως και οι ετεροφυλοφιλοι με τον ιδιο τροπο δεν εκφραζουν τα παθη τους η τα ερωτικα τους συναισθηματα; Τον σεξουαλικο, στην προκειμενη περιπτωση. Ποια ειναι η διαφορα; Το οτι οι μεν ελκυονται και αγαπουν ομοφυλους και οι δε ετεροφυλους; Βλαπτουν κανεναν για να θεωρειται παθος με την κακη εννοια η χρησιμοποιουν κατι πιο ασυδοτα σχετικα με τους υπολοιπους; Αγαπανε οπως εσεις κι εγω και απο τη στιγμη που δεν μπορειτε να δειτε εσεις ερωτικα εναν αντρα, ετσι δεν μπορω να καταλαβω γιατι ντε και καλα πρεπει να κανουν εκεινοι κατι εναντια στη φυση τους. Οταν φωναζουν πως ετσι γεννιουνται, ολοι κλεινουν τα αυτια τους και προτιμουν να πιστευουν το αντιθετο, διχως καν να ειναι οι ιδιοι στη θεση τους για να γνωριζουν τι συμβαινει. Κανουν τη γνωμη τους βεβαιοτητα στιγματιζοντας ετσι αβιαστα τους αλλους. Ξερετε, πολλοι λενε οτι πρεπει να ζουμε με αυτα που μας δινει ο Θεος και να μην πηγαινουμε κοντρα στη φυση μας...Παρολαυτα οι ομοφυλοφιλοι δεν ανηκουν σε αυτην την ομαδα και καλουνται να αλλαξουν ως ασθενεις. Γεννηθηκαν αμαρτωλοι και αρρωστοι; Λαθος της φυσης; Οταν ακομη και τα ασχημα πραγματα εχουν καποιον λογο που συμβαινουν σε αυτην τη ζωη, τοτε δεν καταλαβαινω γιατι τετοια εμπαθεια συγκεκριμενα με τους ομοφυλοφιλους που δε βλαπτουν και κανεναν. Δηλαδη εκεινοι αποκλειται να εχουν τη θεση τους στην ισορροπια της φυσης οπως τα παντα γυρω μας; Λετε πως οι αθεοι δεν ακουν τιποτε περα απο τη δικη τους αληθεια, ετσι, απλως και μονο για να δουν μηπως συμβαινει και κατι περα απο οσα θεωρουν αληθεια...Μηπως και καποιοι Χριστιανοι το ιδιο δεν κανουν; Οσοι θεωρουν πως η θρησκεια μας ειναι κατα της ομοφυλοφιλιας ας σκεφτουν πως ο Χριστος μιλησε για παρα πολλα πραγματα ειτε με παραβολες ειτε οχι. Αν ηταν αμαρτια η παθος οπως τα αλλα στα οποια εχει αναφερθει και μαλιστα τοσο πιο πανω απο ολα τα υπολοιπα (μιας και ολοι σε αυτο ειναι ΤΟΣΟ πιο καθετοι) δε θα εμπαινε στον κοπο να κανει Ο ΙΔΙΟΣ (τονιζω το ο ιδιος)μια αναφορα σε αυτο; Οσοι μιλησαν γι' αυτο και οσοι προσπαθησαν να ερμηνευσουν την παλαια κυριως διαθηκη προσδιδοντας της πρακτικη χροια, νομιζω οτι εξωκειλαν εντελως της πραγματικοτητας μιας και δεν καταφεραν επαρκως να ερμηνευσουν συμβολισμους και πρωτιστως να κρινουν οσα μελετησαν. Πολλοι λογοι δε, μπορει ακομη και να παρερμηνευτηκαν η πλαστηκαν ατυχως για να ταιριαξουν σε ανομοιες περιπτωσεις(αλλα ας μην επεκταθω αλλο).Αντιθετως παθη ειναι η ασυδοσια οπως ξαναειπα στη χρηση ενστικτων, η πλεονεξια, η υποκρισια κλπ. Ποιοι απο εμας τους ανθρωπους που υποπιπτουμε ομως στα παραπανω αποδεδειγμενα παθη, αντιμετωπιζουμε καθημερινα στιγματισμο, κατακραυγη και απαγορευση ανθρωπινων δικαιωματων; ΚΑΝΕΙΣ! Αυτο δεν ειναι αδικια λοιπον;;
Θα μπορουσα να αναλυω ωρες το θεμα και με επιχειρηματα ομως ηδη ξεφυγα πολυ και δε θελω να κανω αλλο καταχρηση της φιλοξενιας σας. Εσεις μου λετε απλως πως ειστε καθετος σε καποια θεματα κατι που που στους αλλους καταδικαζετε και τελος μου μιλατε για την αγαπη του Θεου (το σπουδαιοτερο κατ εμε) κατι με το οποιο οχι απλως συμφωνω αλλα τονιζω κι εγω η ιδια. Δε θα σας κουρασω αλλο νομιζω πρεπει να κλεισουμε το θεμα εφοσον δεν ειναι το θεμα σας. Ζητω συγγνωμη που σας αναγκασα να ξεφυγετε απο αυτο.

alexandra1987 είπε...

Αντιγράφω από απάντηση του Νικ Μάρβελ...

Ο άνθρωπος δεν περιμένει από κανέναν άλλο –θεό ή άνθρωπο- να τον «βάλει» στο κέντρο ή στο περιθώριο της δημιουργίας ή της εξέλιξης –για να μην αδικήσουμε τους πιστούς της άλλης άποψης.
Ο άνθρωπος μπορεί μόνος του να βάλει τον εαυτό του όπου θέλει· από το να πιστέψει σε Θεό δημιουργό -που δημιουργεί τον άνθρωπο από αγάπη κι όχι από ανάγκη και τον βάζει στο κέντρο της δημιουργίας Του-, μέχρι στο να πιστέψει στο «Θέλημα» του Άλιστερ Κρόουλι: «Κάνε ό,τι θέλεις· αυτός είναι ο νόμος». Και φυσικά, σ’ όλους τους ενδιάμεσους τόνους του γκρι...
Είναι λοιπόν στο χέρι του ανθρώπου –ο Δημιουργός του τον δημιούργησε έτσι- να επιλέξει ποιον θα πιστέψει και που θα τοποθετηθεί. Έτσι κι αλλιώς αυτά μετρούν όσο διαρκεί η εδώ ζωή μας... Στο «επέκεινα» ισχύουν άλλοι νόμοι και –πιστέψτε με- προσωπικά προτιμώ να είμαι με τον Κύριό μου, Ιησού Χριστό κι εδώ και στο «επέκεινα» και καταλογίστε μου ό,τι ο καθένας νομίζει.
Έτσι, πιστεύω ότι με συμφέρει –τι εγωιστική τοποθέτηση- να βάλω στο κέντρο της ζωής μου όχι τον κόσμο, ούτε καν τον άνθρωπο –παρ’ ό,τι αυτό έκανε ο Θεός μου- αλλά τον Θεάνθρωπο Ιησού με όσα αυτό συνεπάγεται.
Έτσι, ούτε ο «άθεος» Richard Dawkins με τις φιέστες του και τα «άθεα» λεωφορεία της British Humanist Association έχει τη δυνατότητα να με αγγίξει, ούτε ο «γενετιστής» Francis Collins μού χρειάζεται για να «ενισχύσει» δήθεν την πίστη μου, με τις προσωπικές απόψεις του, που σε τελική ανάλυση, καμιά σχέση δεν έχουν με την πίστη της Εκκλησίας.

Τελευταίες δημοσιεύσεις






http://www.facebookloginhut.com/facebook-login/