Τίμια λείψανα, Εικόνες και Σταυροί στον... Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! *** Επιστήμη και Θεός *** Η Aθεΐα ενάντια στην Eπιστήμη *** Η Θρησκεία του Αθεϊσμού *** Είμαι Άθεος πειράζει; *** Τα στάδια του Αθεϊσμού *** Η προέλευση των άθεων *** Μια σύγχρονη άποψη για την ψυχολογία του άθεου; *** Ο Έλληνας άθεος ροκάς, που έγινε ιεραπόστολος στην Αφρική *** Ελληνικό Αθεϊστικό blogroll *** Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου *** Αθεϊσμός: ασέβεια ή εγωϊσμός; *** Διάγνωση του φαινομένου της σύγχρονης αθεΐας *** Το τέλος ενός άθεου *** Απάντηση στο ότι δεν υπάρχει Θεός *** Επιστήμη και θρησκεία *** Η ευγνωμοσύνη μας προς τους άθεους *** Πώς δικαιολογούνται τα εγκλήματα τού Αθεϊσμού κατά τον Ντόκινς *** Παράλογος ζήλος αθεϊστών *** Αθεϊσμός και Αντιχριστιανισμός *** Θαύματα σε άλλες θρησκείες *** Εισαγωγή στην "ψυχολογία του Αθεϊσμού" *** Ορθόδοξη πίστη και Φυσικές επιστήμες *** Επιστημονικά ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν το Χριστιανισμό *** Υλισμός *** Αντιχριστιανική λογική *** Η δύναμη της πίστης και η αδυναμία της απιστίας *** Η υπερηφάνεια μητέρα της αθεΐας *** Η συγγραφική ασυνέπεια των άθεων Εξελικτών *** Η επιστήμη μπροστά στη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού *** Τέλειος Θεός με ατελή κόσμο; *** Η Αυταπάτη του Dawkins *** Βρετανικό δικαστήριο ραπίζει την αθεϊστική καταπίεση
“Η σιγή σε θέματα πίστεως είναι τρίτο είδος αθεΐας μετά από την άρνηση του Θεού και την απόρριψη του Ιησού Χριστού”
Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς


Αγαπητοί μου φίλοι καλώς ήρθατε στο νέο Ελληνικό και Ορθόδοξο Χριστιανικό blog που έχει ως κύριο σκοπό του να φανερώσει το αληθινό πρόσωπο του αθεϊσμού και όχι αυτό που – πολλές φορές δυστυχώς εν αγνοία τους – ορισμένοι άπιστοι μέσα στην ιστορία αλλά και σήμερα, προσπαθούν με φανατισμό να προωθήσουν.

Ενημερωθείτε στις σελίδες μας για τα αίτια που την προκαλούν, τις τακτικές, τα καταστρεπτικά αποτελέσματα που επιφέρει στον άνθρωπο κ.ά.

Προφυλαχτείτε σωστά με αγάπη, ευγένεια, ταπείνωση αλλά και ορθόδοξο ζήλο από πλανεμένες ξενόφερτες θεωρίες που σκοπό έχουν να κλονίσουν την πίστη μας αλλά κυρίως όσων ανθρώπων δεν γνωρίζουν, στον Ένα και Αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να παρασύρουν τον άνθρωπο στην απώλεια. Προφυλαχτείτε από τις δήθεν μη κερδοσκοπικές αθεϊστικές - αιρετικές οργανώσεις που δρουν ανά τον κόσμο και από ανθρώπους που “ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασιν προβάτων ἔσωθεν δὲ εἰσιν λύκοι ἅρπαγες” με την συνεχή μελέτη της πίστης μας και την αληθινή – γνήσια εν Χριστώ ζωή.

Ο καλός Θεός να βοηθά συνεχώς την Ελλάδα μας ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές και όλο τον κόσμο Του

  • ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

  • Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ

  • ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ: ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

  • ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • "ΑΘΕΪΑ" ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ

  • Η ΓΝΩΜΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

  • Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

  • ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΤΑΝ Η ΠΙΣΤΗ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ

  • Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΑΘΕΟΥ

  • Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Ας βαδίζουμε με απλό τρόπο και καλή διάθεση ...


Η πνευματική πρόοδος που έχει κάθε άνθρωπος εξαρτάτε αποκλειστικά και μόνο από τον εαυτό του, μιας και η βοήθεια Του Θεού είναι δεδομένη για όλους και στον ίδιο υπέρτατο βαθμό.  Το κατά πόσο θα εξελιχθεί ένας άνθρωπος και κατά πόσο θα πλησιάσει την αλήθεια έχει να κάνει πρώτα απ’ όλα με την καλή προαίρεση του. Κανένας εγωιστής και προκατειλημμένος άνθρωπος με το Θεό δεν πρόκειται ποτέ να πλησιάσει στη γνώση. Τα μάτια του πάντα θα είναι κλειστά μπροστά στις μεγάλες αλήθειες που μόνο όσοι με απλότητα προσεγγίζουν είναι σε θέση να γευτούν. Βέβαια στις μέρες μας καταφέραμε τον απλό άνθρωπο να τον θεωρούμε χαζό και τον πονηρό να το θεωρούμε έξυπνο !!! 
Τα απλά μάτια όμως βλέπουν το πρόσωπο Του Θεού, τα υπόλοιπα όχι απλά απέχουν, αλλά φτάνουν και σε σημείο να “θεοποιούν” τον ίδιο τους τον εαυτό, θεωρώντας ότι έχουν ανακαλύψει και την αλήθεια που τους πάει σε απέραντα ταξίδια γνώσης και απέναντι όχθες και δεν ξέρω και εγώ που αλλού …

Η “συνταγή” έχει επαληθευτεί από πολλούς ανθρώπους που έχουν περάσει καθ΄ όλη τη διάρκεια της ανθρωπότητας και με το βίο τους απέδειξαν αυτά που κάποιοι αρνούνται πεισματικά και δεν θα μπορέσουν έτσι να βιώσουν ποτέ. Αυτοί είναι όλοι οι Άγιοι μας που με τους αγώνες τους κατάφεραν από αυτή τη προσωρινή ζωή να γεύονται τα ουράνια κάλλη της Βασιλείας Του Θεού και στη συνέχεια να ενωθούν αιώνια με τον δημιουργό μας. Αυτός ήταν ο σκοπός της γέννησης τους, αυτός είναι ο σκοπός της γέννησης κάθε ανθρώπου και το θέλημα ταυτόχρονα του Θεού. Όταν αυτά τα δύο συναντηθούν, το θέλημα του ανθρώπου και Του Θεού, τα αποτελέσματα είναι απερίγραπτα όμορφα. Εάν όμως ο άνθρωπος λειτουργεί σύμφωνα με το δικό του καταστροφικό για τον εαυτό του θέλημα, τα αποτελέσματα θα είναι αντίθετα από τα προηγούμενα, απερίγραπτα άσχημα για αυτόν.

Πολλά απλά πράγματα μπορούμε να πούμε για τον Θεό μας, πράγματα που κρύβουν μέσα τους αλήθεια και ζωή, πράγματα που φανερώνουν τη μεγάλη ευσπλαχνία και αρχοντιά Του. Αρχοντιά γιατί όπως ξαναείπαμε ποτέ και με κανένα τρόπο δεν παρεμβαίνει στη θέληση μας, αλλά αφήνει κάθε πλάσμα Του να κινείται με τον τρόπο που θέλει και να τον πλησιάσει όσο θέλει αυτός.
Εάν ήταν ένας Θεός ο οποίος θα έδειχνε επιδεικτικά τη δύναμη Του σε συνεχή βάση στους ανθρώπους και με διάφορους τρόπους ώστε να γνωρίζουν με τα γήινα μάτια τους όλοι την ύπαρξη Του, τότε θα άλλαζαν πολλά πράγματα και κατ’ αρχήν η ελευθερία μας, την οποία από την αρχή σεβάσθηκε και εξακολουθεί να σέβεται. Ο καλός Θεός μας όμως δεν θέλει ίσως να τον γνωρίσουμε με αυτό τον τρόπο αλλά να τον αγαπήσουμε και να τον ακολουθήσουμε με τη θέληση μας από φιλότιμο και όχι από φόβο αφού εκεί φαίνετε και ποιος πραγματικά θέλει να τον ακολουθήσει.

Όπως είπαμε ο Θεός σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου και δεν τον αναγκάζει με κανένα τρόπο να τον ακολουθήσει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας παραμένει ένας ουδέτερος θεατής αλλά μας βοηθάει με διάφορους τρόπους. Ένας τρόπος θα μπορούσε να ήταν ένα συμβάν που θα αντικρίσουμε και το οποίο θα μας βάλει σε σκέψεις, μια δυσκολία που ίσως αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας και μέσα από αυτή πάρουμε κάποια μαθήματα, ωριμάσουμε ή και μια επιτυχία. Θα μπορούσε να είναι ένας καλός φίλος με τον οποίο ανταλλάξαμε απόψεις μέσα από τις οποίες ωφεληθήκαμε ή και ένα καλό βιβλίο. Αυτά και πολλά αμέτρητα πράγματα συμβαίνουν σε όλους ανεξαρτήτου απόψεως, κάθε μέρα σε όλη τη ζωή μας.

Δεν μας είναι όμως εύκολο να κατανοήσουμε τον τρόπο που λειτουργεί ο Θεός μας. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι το γιατί δεν έχουμε στο μυαλό μας ότι ουσιαστικά είναι ο Πατέρα μας. Με αυτή τη σκέψη και μόνο μπορούμε να λύσουμε πολλά ερωτήματα που μας ταλαιπωρούν, είναι η σκέψη που εάν έχουμε συνεχώς θα μπορέσουμε να απαντήσουμε σχετικά εύκολα και γρήγορα σε πολλά ζητήματα χωρίς καν να ταλαιπωρούμαστε διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας ένα σωρό βιβλία αναζητώντας την αλήθεια, πράγμα που όταν δεν γίνετε με απλότητα και διάκριση μόνο λανθασμένες αντιλήψεις περί του εαυτού μας μπορεί να προκαλέσει. Η χάρις Του Θεού προσφέρετε από τον ίδιο τον Θεό σε αυτόν που είναι έτοιμος να τη δεχθεί, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την κοσμική γνώση.

Τα μικρά παιδάκια όταν οι γονείς τους τα μαλώνουν για κάποιο λόγο, τότε αμέσως κάνουν υπακοή και γλιτώνουν φυσικά από κάθε τι κακό που τα απειλεί. Η υπακοή αυτή πολλές φορές δεν βασίζετε στη κατανόηση του κίνδυνου, ούτε στο σεβασμό των γονιών αλλά στο φόβο που τους προκαλούν, πράγμα απαραίτητο όμως σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο Θεός όμως ως δημιουργός του κόσμου και πατέρας όλων μας δεν θέλει να είναι ο λόγος που κάνουμε υπακοή σε αυτόν ο φόβος, αλλά η αγάπη μας προς αυτόν για τις πολλές και μεγάλες δωρεές Του, το φιλότιμο και ο σεβασμός. Αυτά θέλει να κυριαρχούν στη ψυχή μας όταν τον σκεφτόμαστε, άλλωστε αυτή είναι και η μεγαλύτερη εντολή που μας έχει δώσει, να τον αγαπήσουμε με όλη μας τη δύναμη, όχι να τον φοβόμαστε.

Εάν έκανε χρήση της δύναμη Του με αδιάκριτο τρόπο, σίγουρα το συναίσθημα που θα επικρατούσαν σε κάθε ψυχή θα ήταν ο τρόμος, πράγμα εντελώς αντίθετο με το θέλημα Του. Έτσι φανερώνετε διακριτικά και μοναδικά σε κάθε ψυχή και με πολλούς τρόπους βοηθάει το κάθε πλάσμα Του. Αυτή η βοήθεια που δίνει όμως ο Θεός διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και αυτό συμβαίνει φυσικά γιατί απλά όλοι είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας. Το πώς θα ενεργήσει ο Θεός, αυτό το γνωρίζει εκείνος γιατί αυτός ξέρει και το περιεχόμενο της κάθε ψυχής. Τα μόνα βέβαια είναι δηλαδή ότι σίγουρα ενεργεί και ότι οι ενέργειες αυτές τις καθορίζουμε ίσως κατά κύριο λόγο εμείς με τη συμπεριφορά μας, τη προαίρεση μας και πολλά άλλα που μόνο αυτός μπορεί να διακρίνει. Έτσι βλέπουμε τις δωρεές του Θεού να ποικίλουν. Από απλές ενδείξεις έως αναρίθμητα θαύματα καθημερινά σε διάφορες περιπτώσεις, τι να πρωτοθυμηθούμε. Συμβαίνουν εκεί που θα ωφελήσουν και σίγουρα δεν θα κάνουν κακό.

Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε ότι άλλη ΑΞΙΑ έχει το να αγαπάμε το Θεό επειδή αναγνωρίζουμε το ρόλο Του και μέσα από αυτό το ρόλο τις τιτάνιες δωρεές Του και άλλη αξία να τον σεβόμαστε επειδή αντιλαμβανόμαστε τη δύναμη Του. Χωρίς να καταδικάζουμε φυσικά το δεύτερο εάν το βαθμολογούσαμε π.χ. με 7 και άριστα το 10, η πρώτη περίπτωση θα έπαιρνε 10 με τόνο.
Να είμαστε βέβαιοι ότι κάθε στιγμή, ακόμα και αυτή που διαβάζουμε αυτά τα ελλιπή και λιγοστά λόγια ο Θεός είναι μαζί μας, πάντα ήταν, πάντα είναι και πάντα θα είναι εάν το θελήσουμε. Από εμάς εξαρτάτε.

Ας μη ψάχνουμε λοιπόν μανιωδώς αισθητές αποδείξεις για την ύπαρξη Του γιατί σίγουρα θα πλανηθούμε, αλλά ας βαδίζουμε με απλό τρόπο και καλή διάθεση και σίγουρα στον κατάλληλο χρόνο που εκείνος ως παντογνώστης γνωρίζει θα μας αποκαλύψει ότι θα είναι ωφέλιμο για εμάς, μιας και η μόνη επιθυμία Του είναι αυτή, η ωφέλεια μας, η σωτηρία μας. Βέβαια και από αυτή τη ζωή μας δίνει πάμπολλα σημεία ο Θεός που και με αυτά δεν έχουμε δικαιολογία αλλά θα μου πείτε ποιος τα αντιλαμβάνεται;;; Όσο και τρανταχνά να είναι σίγουρα όχι ο υπερήφανος άνθρωπος που εμπιστεύεται και ελπίζει μόνο στον εαυτό του. Αυτός θα μείνει παντοτινά κενός.

Εάν λοιπόν κάποιος άνθρωπος αναρωτιέται γιατί δεν μπορεί να δεθεί με τον Θεό και γιατί δεν νιώθει τα σημεία Του Θεού, τις καθημερινές δωρεές Του, γιατί δεν μπορεί να δει τα επιχειρήματα που ψάχνει, (αφού αφήσει στην άκρη τον εγωισμό του και βάλει τον καλό προβληματισμό στη θέση του) ας αναρωτηθεί τι έκαναν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που τα γνώρισαν και δεν κάνει αυτός. Ας προβληματισθεί με τον ίδιο του τον εαυτό γιατί σίγουρα αυτός ο ίδιος είναι η πηγή του προβλήματος. Η «μηχανή» δουλεύει και έχει ελεγχθεί!

Η Ελλάδα μας προσφέρει πολύ μεγάλη γνώση σε όσους θέλουν να γνωρίσουν φυσικά. Είμαστε πολύ τυχεροί που γεννηθήκαμε μέσα στην Ελλάδα και ζούμε σε αυτή και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την αγάπη του Θεού. Ούτε οι μεγαλύτερες περιουσίες, ούτε οι μεγαλύτερες τεχνολογικά ανακαλύψεις, ούτε τα μεγαλύτερα ταξίδια στον κόσμο μπορούν να συγκριθούν καν με τα ταξίδια που κάνει η αθάνατη μας ψυχή προς τον ένα και μοναδικό, ζωντανό και αληθινό Θεό και αυτοί που γνώρισαν, φάνηκαν να είναι και οι ποιο έξυπνοι στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Δόξα το Θεό για όλα.

Ορθόδοξος

4 σχόλια:

Ε είπε...

Καλησπέρα! χαίρομαι που βρίσκω ενα τοσο ενδιαφέρον ιστολόγιο, καλή αρχή αγαπητέ "ορθόδοξε" κ καλή συνέχεια...
Θεωρώ οτι ειναι αρκετά δύσκολο σε κάποιον που εχει μεγαλώσει μακριά απο την εκκλησία - και οταν λέω εκκλησία δεν εννοώ μόνο το κτίσμα, αλλα την ουσιαστική επικοινωνια με τον ΘΕΟ που επιτυγχάνεται με την θεία Λατρεία, την προσευχή, την νηστεία, την εξομολόγηση, την θεία κοινωνία κλπ. - να πιστέψει και να ΝΙΩΣΕΙ πάνω απο όλα οτι υπάρχει όντως ΘΕΟΣ. Πιστεύω όμως οτι οπου υπάρχει "πνευματικό" φιλότιμο και καλή προαίρεση, τότε όποιος ψάχνει, βρίσκει τις απαντήσεις που θέλει. " ο φυσικός άνθρωπος λέεi: δεν μπορώ να πιστέψω αν δεν δώ. Το ευαγγέλιο απαντά: Δεν μπορείς να δείς αν δεν πιστέψεις."

Ορθόδοξος είπε...

Ευχαριστώ πολύ για ευχές σου Ε.Π.
Όπως τονίζω με μήνυμα μου στην αρχή του ιστολογίου, θεωρώ πως αυτός ο χώρος ανήκει σε όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς και χαίρομαι που από το πρώτο δεκαήμερο της λειτουργίας του, αρκετοί έσπευσαν να γίνουν μέλη και να στείλουν τις πιο θερμές ευχές. Περιμένω την υποστήριξη όλων σας, με όποιο τρόπο νομίζει ο καθένας, είτε ως παρατήρηση, είτε ως βοήθεια και γιατί όχι ίσως ως μια ανάρτηση ξεχωριστά από όλους εσάς που με χαρά αντικρίσατε αυτό τον ιστιότοπο. Ας γίνουμε όλοι μαζί μια δυνατή φωνή για την Ορθοδοξία.

Είναι όντως δύσκολο Ε.Π. για κάποιους ανθρώπους να νιώσουν την παρουσία Του Θεού, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι για τον Θεό μας τίποτα δεν είναι αδύνατο. Πραγματικά όποιος έχει καλή προαίρεση και πνευματικό φιλότιμο όπως μας λες, πιστεύω πως θα βρει αργά ή γρήγορα την αλήθεια.

Θέλω να σημειώσω σε αυτό το σημείο πως σε καμιά περίπτωση δεν θεωρούμε ανεπιθύμητο έναν άπιστο άνθρωπο. Θεωρούμε όμως ότι χρειάζεται βοήθεια, ώστε να νιώσει και αυτός την αγάπη Του Θεού, μια αγάπη με τεράστια δύναμη και δίχως την οποία η ζωή δεν έχει νόημα. Ας έχουμε λοιπόν ελπίδα για όλα τα πλάσματα Του, δεν είναι εξάλλου λίγες οι περιπτώσεις που άνθρωποι μακριά από τον Θεό, απόκτησαν μεγάλη πίστη και ξεπέρασαν στην πορεία ακόμα και ανθρώπους που ήταν πάντα κοντά στο Θεό.

ΔΙ΄ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ είπε...

Η ΑΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ.
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ,ΤΟ I-PHONE,ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΥΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Ορθόδοξος είπε...

Δυστυχώς «ΔΙ΄ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ» η αθεΐα μοιάζει όντως σήμερα με μια μόδα. Βλέπεις βολεύει κιόλας ορισμένους. Θα παραθέσω κάποια αποσπάσματα από ένα βιβλίο που διάβασα:

«Η απιστία υπήρχε πάντα. Μα σήμερα, με την αποτρόπαια ματαιοδοξία που μας τρώγει, την επιδείχνουμε σαν να μας δίνει τη μεγαλύτερη αξία …

Εξ άλλου, δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα από το να κάνεις τον άπιστο! Πατάς ένα μονάχα κουμπί, κι' όλα σου έρχονται βολικά …

Αλλά και θαύμα να δει ένας άπιστος, η υπερηφάνεια δεν τον αφήνει να πιστέψει, για να μη φανεί ευκολόπιστος και καταφρονεθεί.»

Τι να πρώτο σχολιάσει κανείς.
Μόδα είναι και θα περάσει …

Τελευταίες δημοσιεύσεις






http://www.facebookloginhut.com/facebook-login/