Τίμια λείψανα, Εικόνες και Σταυροί στον... Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! *** Επιστήμη και Θεός *** Η Aθεΐα ενάντια στην Eπιστήμη *** Η Θρησκεία του Αθεϊσμού *** Είμαι Άθεος πειράζει; *** Τα στάδια του Αθεϊσμού *** Η προέλευση των άθεων *** Μια σύγχρονη άποψη για την ψυχολογία του άθεου; *** Ο Έλληνας άθεος ροκάς, που έγινε ιεραπόστολος στην Αφρική *** Ελληνικό Αθεϊστικό blogroll *** Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου *** Αθεϊσμός: ασέβεια ή εγωϊσμός; *** Διάγνωση του φαινομένου της σύγχρονης αθεΐας *** Το τέλος ενός άθεου *** Απάντηση στο ότι δεν υπάρχει Θεός *** Επιστήμη και θρησκεία *** Η ευγνωμοσύνη μας προς τους άθεους *** Πώς δικαιολογούνται τα εγκλήματα τού Αθεϊσμού κατά τον Ντόκινς *** Παράλογος ζήλος αθεϊστών *** Αθεϊσμός και Αντιχριστιανισμός *** Θαύματα σε άλλες θρησκείες *** Εισαγωγή στην "ψυχολογία του Αθεϊσμού" *** Ορθόδοξη πίστη και Φυσικές επιστήμες *** Επιστημονικά ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν το Χριστιανισμό *** Υλισμός *** Αντιχριστιανική λογική *** Η δύναμη της πίστης και η αδυναμία της απιστίας *** Η υπερηφάνεια μητέρα της αθεΐας *** Η συγγραφική ασυνέπεια των άθεων Εξελικτών *** Η επιστήμη μπροστά στη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού *** Τέλειος Θεός με ατελή κόσμο; *** Η Αυταπάτη του Dawkins *** Βρετανικό δικαστήριο ραπίζει την αθεϊστική καταπίεση
“Η σιγή σε θέματα πίστεως είναι τρίτο είδος αθεΐας μετά από την άρνηση του Θεού και την απόρριψη του Ιησού Χριστού”
Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς


Αγαπητοί μου φίλοι καλώς ήρθατε στο νέο Ελληνικό και Ορθόδοξο Χριστιανικό blog που έχει ως κύριο σκοπό του να φανερώσει το αληθινό πρόσωπο του αθεϊσμού και όχι αυτό που – πολλές φορές δυστυχώς εν αγνοία τους – ορισμένοι άπιστοι μέσα στην ιστορία αλλά και σήμερα, προσπαθούν με φανατισμό να προωθήσουν.

Ενημερωθείτε στις σελίδες μας για τα αίτια που την προκαλούν, τις τακτικές, τα καταστρεπτικά αποτελέσματα που επιφέρει στον άνθρωπο κ.ά.

Προφυλαχτείτε σωστά με αγάπη, ευγένεια, ταπείνωση αλλά και ορθόδοξο ζήλο από πλανεμένες ξενόφερτες θεωρίες που σκοπό έχουν να κλονίσουν την πίστη μας αλλά κυρίως όσων ανθρώπων δεν γνωρίζουν, στον Ένα και Αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να παρασύρουν τον άνθρωπο στην απώλεια. Προφυλαχτείτε από τις δήθεν μη κερδοσκοπικές αθεϊστικές - αιρετικές οργανώσεις που δρουν ανά τον κόσμο και από ανθρώπους που “ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασιν προβάτων ἔσωθεν δὲ εἰσιν λύκοι ἅρπαγες” με την συνεχή μελέτη της πίστης μας και την αληθινή – γνήσια εν Χριστώ ζωή.

Ο καλός Θεός να βοηθά συνεχώς την Ελλάδα μας ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές και όλο τον κόσμο Του

  • ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

  • Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ

  • ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ: ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

  • ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • "ΑΘΕΪΑ" ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ

  • Η ΓΝΩΜΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

  • Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

  • ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΤΑΝ Η ΠΙΣΤΗ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ

  • Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΑΘΕΟΥ

  • Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Στο τέλος μόνο η κακή προαίρεση θα μείνει …


Τον τελευταίο καιρό όλοι μας παρατηρήσαμε μια κακοπροαίρετη και εχθρική στάση κάποιων άπιστων ανθρώπων, όσον αφορά την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί διαφορετικά από την στιγμή που οι εν λόγο άνθρωποι θέλουν απλά το κακό της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας και όχι το καλό των συνανθρώπων μας και με πρόσχημα την κακή οικονομική κατάσταση του κράτους προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της πίστης μας, του κλήρου και να στρέψουν τον λαό εναντίων του ράσου.

Βλέποντας όλη αυτή την κατάσταση πολύ συχνά αναρωτιέμαι και εγώ … γιατί κάποιοι άνθρωποι να είναι τόσο αντιδραστικοί απέναντι στην αλήθεια, γιατί να είναι τόσο κακοπροαίρετοι απέναντι στη πίστη μας, γεμάτοι οργή και αγανάκτηση, συναισθήματα τα οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουν βάση. Γιατί να μην βλέπουν ή μάλλον να μην θέλουν να δουν την πραγματικότητα και να τους αρέσει να ζουν μέσα στο παραμύθι που τους έμαθε κάποιος αμερικάνος άθεος συγγραφέας; Γιατί προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο για κάτι που οι ίδιοι δεν έχουν αποδείξεις, όπως η μη ύπαρξη Του Θεού;
Αλήθεια το σκεφτήκατε ποτέ αυτό; Όλοι αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι που τους αρέσει να κοσμούν το άτομο τους με την ταμπέλα του άθεου, όλοι αυτοί που συνεχώς και ποικιλοτρόπως χλευάζουν την Ορθοδοξία και τον Θεό, όλοι αυτοί που δεν δέχονται κανένα υπερφυσικό δείγμα ύπαρξης Του και με ένα μαγικό τρόπο τα αποκλείουν όλα … τι αποδείξεις έχουν οι ίδιοι ότι ο Θεός μας δεν υπάρχει; Άραγε θα μπορέσει ποτέ να απαντήσει κάτι σε αυτό το ερώτημα ένας άπιστος;

Βέβαια το πρόβλημα τους δεν είναι η φορολόγηση της εκκλησίας. Το πρόβλημα τους είναι η ίδια η ύπαρξη της, η ύπαρξη Του ίδιου Του Θεού. Αυτό είναι που δεν αντέχουν, αυτό δεν θέλουν να βλέπουν και προσπαθούν με μια παιδική μανία να κάνουν κακό. Μα θα μου πείτε … είναι ποτέ δυνατόν ένας άνθρωπος να κάνει κακό στην εκκλησία Του Θεού; Φυσικά και όχι!!!
Που είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μέσα στους αιώνες πολέμησαν ο καθένας για το λόγο του και με την δύναμη του τον Θεό; Τι αποτέλεσμα είχαν όλες οι κακοπροαίρετες ενέργειες που σκοπό είχαν να πλήξουν την εικόνα Του, να διχάσουν τον κόσμο και να αφανίσουν την αλήθεια;
Γνωρίζουμε όλοι μας καλά την απάντηση …
Έτσι θα γίνει και στις μέρες μας και έτσι θα γίνετε πάντα γιατί ο θεμελιωτής και ο αρχηγός την πίστης μας δεν είναι ένας κοινός άνθρωπος, είναι ο ίδιος ο Θεός μας. Μην με παρεξηγήσετε, δεν είναι εκδικητικός ο Θεός μας, ΝΑΙ είναι Θεός αγάπης και το έχει αποδείξει με τον πιο πιστικό τρόπο. Εμείς είμαστε όλοι αυτοί που αντιδρούμε και στρεφόμαστε εναντίων Του με τις συμπεριφορές μας και κατά βάθος αδικούμε τον ίδιο μας τον εαυτό.
Έτσι και τώρα μια μερίδα άπιστων ανθρώπων προσπαθεί να βλάψει την Ορθοδοξία. Προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι η εκκλησία δεν προσφέρει τίποτα, ότι είναι στην κυριολεξία άχρηστη. Μα πόσο αφελής πρέπει να είσαι για να το πιστεύεις αυτό; Ο Θεός να τους φωτίσει αυτούς τους ανθρώπους να δουν την αλήθεια.
Ενώ φώναζαν ότι η εκκλησία δεν φορολογείται … τώρα που φορολογήθηκε νόμιμα από το κράτος σπεύδουν να υποστηρίξουν ότι τα μέτρα που πάρθηκαν δεν είναι αρκετά !!! Ενώ η εκκλησία ποτέ δεν αρνήθηκε την δίκαια φορολόγηση της, αυτοί φώναζαν το αντίθετο με σκοπό να πολώσουν όχι τους πιστούς, αλλά όσους δεν γνωρίζουν σωστά τις καταστάσεις. Ενώ η Ελληνορθόδοξη εκκλησία προσέφερε ότι μπορούσε σύμφωνα με τις δυνατότητες της σε όλον τον κόσμο, όχι μόνο στους πιστούς Ορθοδόξους, αυτοί υποστήριζαν πως δεν παράγει έργο. Ενώ η εκκλησία ουσιαστικά με την στάση της δίνει στον λαό και έμμεσα στο κράτος περισσότερα από τον κάθε ένα μας, αυτοί μέσα στην αμάθεια τους ήταν της άποψης ότι το φιλανθρωπικό της έργο είναι μηδαμινό.

Δυστυχώς ο κακοπροαίρετος άνθρωπος ποτέ δεν θα δει την αλήθεια. Πάντα όλα θα τα αντικρίζει μέσα από αυτή την άρρωστη ψυχική του κατάσταση και λογικό είναι να του φαίνονται έτσι όλα στραβά. Δεν παύουν να είναι αδέρφια μας, παιδιά που απομακρύνθηκαν από τον Πατέρα Θεό μας και πονάμε γι’ αυτούς. Δεν μπορούμε όμως να μην υποστηρίζουμε και την αλήθεια, την πίστη μας … την Ορθοδοξία μας, το Θεό.

Ορθόδοξος

10 σχόλια:

Unknown είπε...

Στο τέλος μόνο η κακή προαίρεση θα μείνει …
“Η σιγή σε θέματα πίστεως είναι τρίτο είδος αθεΐας μετά από την άρνηση του Θεού και την απόρριψη του Ιησού Χριστού” Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς

Τον τελευταίο καιρό όλοι μας παρατηρήσαμε μια κακοπροαίρετη και εχθρική στάση κάποιων άπιστων ανθρώπων, όσον αφορά την

Διαβάστε περισσότερα: http://catakravgi.blogspot.com/#ixzz0jkzUcxZ0

memos είπε...

τι αποδείξεις έχουν οι ίδιοι ότι ο Θεός μας δεν υπάρχει;

Την όποια απόδειξη πρέπει να φέρεις εσύ που ισχυρίζεσαι κάτι, όχι ο άλλος που σε αμφισβητεί. Διαφορετικά λέω εγώ, υπάρχει το "ιερόν μακαρονοτέρας", απόδειξε ότι δεν υπάρχει!

Oceanic είπε...

Αγαπητέ μου φίλε θα μου επιτρέψεις κάποιες καλοπροαίρετες παρατηρήσεις στο άρθρο σου.

Καταρχήν δεν είναι σωστό να κατηγορούνται συλλήβδην ως άθεοι ή άπιστοι όσοι επιθυμούν την φορολόγηση της Εκκλησίας. Κακοπροαίρετοι απέναντι στον κλήρο ίσως καποιοι εξ αυτών, όμως οχι αναγκαστικά άθεοι ή άπιστοι.
Το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι πράγματι τεράστιο και δεν θεωρώ σκόπιμο να αναληθεί εδώ. Πλην όμως είναι άσχημο για μια Εκκλησία (ας μου επιτραπεί η λέξη) "απούσα" απο το προσκήνιο, με πλήθος θεμάτων κοινωνικών και εθνικών να "τρέχουν" καθημερινά, να εμφανίζεται μόνο όταν θεωρεί οτι θίγεται με την φορολόγηση.
Στη δεινή οικονομική θέση στην οποία κάποιοι μας έριξαν, όλοι αναγκαζόμαστε να βοηθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η προσπάθεια της Εκκλησίας μας για διαπραγματεύσεις με την πολιτική ηγεσία, σκοπεύοντας την λιγότερο δυνατή φορολόγησής της, δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις. Θέλουμε να βλέπουμε την Εκκλησία ως πνευματικό φορέα και οχι ως εταιρεία που κάνει λόγο για ιδιοκτησίες, μετοχές κτλ.

Το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, στο οποίο έχω συμμετάσχει στο παρελθόν, είναι πράγματι μεγάλο και το κυριότερο αφανές απο τα ΜΜΕ. Πρέπει να λάβουμε όμως υπόψην, οτι ενα πολύ μεγάλο του κομμάτι προέρχεται απο την ποικίλη προσφορά (χρήματα, τρόφιμα, ρούχα, αφιλοκερδής εργασία) των πιστών ενοριτών και κατ' επέκτασιν αυτό που ονομάζουμε "εκκλησιαστική περιουσία" σ' ένα μεγάλο βαθμό δεν θίγεται.

Σ' ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Εύχομαι, συν Θεώ, να τα ξαναπούμε

Ορθόδοξος είπε...

Αγαπητέ memos να είσαι βέβαιος ότι για την ύπαρξη Του Θεού υπάρχουν πολλές ενδείξεις και τολμώ να πω και αποδείξεις κατά τη γνώμη μου. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και όποιος θέλει να δει, βλέπει. Προσωπικά είμαι απόλυτα πεπεισμένος για αυτό. Όλες οι παραπάνω υπάρχουν για όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο για τους πιστούς, αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν θέλουν να τις παραδεχτούν και έχουν τις γνωστές συμπεριφορές.
Αυτή η λογική που μου παρουσιάζεις είναι η λογική των κακοπροαίρετων άθεων που δεν τους “βολεύει” να υπάρχει Θεός και προσπαθούν με άκαιρα επιχειρήματα να υποστηρίξουν τα λεγόμενα τους. Σας τα μετάδωσαν, τα δεχτήκατε και συνεχίζετε να τα μεταδίδετε και εσείς χωρίς να είστε πραγματικοί γνώστες των πραγμάτων. Αν θεωρείς ότι το "ιερόν μακαρονοτέρας" σου έχει τις ίδιες πιθανότητες να υπάρχει με τον Θεό, την στιγμή που ζεις μάλιστα και στην Ελλάδα, μέσα σε όλο αυτό τον πνευματικό πλούτο που προσφέρει και γνώση και εμπειρία, το μόνο που έχω να πω είναι ότι λυπάμαι.

Αγαπητέ Oceanic αν όχι 100% το 95% αυτών που επιθυμούν με τόση μανία να φορολογηθεί με άδικους όρους η Ελληνική εκκλησία από το κράτος, είναι κακοπροαίρετοι άθεοι οι οποίοι λογικό και επόμενο είναι να έχουν αυτή τη στάση από τη στιγμή που δεν δέχονται καν την ύπαρξη Του Θεού. Αυτή η ομάδα ατόμων ενοχλείτε ακόμα και από την παρουσία της, όχι απλά από το θέμα της φορολόγησης και προσπαθεί να τη συκοφαντεί με κάθε τρόπο. Το υπόλοιπο 5 % είναι αν όχι κακοπροαίρετοι, άνθρωποι που δεν γνωρίζουν την τεράστια προσφορά της εκκλησίας μας στον κόσμο ολόκληρο. Δυστυχώς και η αμάθεια είναι σημαντικό πρόβλημα, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα διαφημίζετε όλο αυτό το έργο επειδή κάποιοι δεν ζουν στην πραγματικότητα και σκανδαλίζονται.

Elli P. είπε...

Αγαπητε Ορθοδοξε τα ποσοστα που παρουσιαζεις με τοση σιγουρια ειναι αποτελεσμα καποιας ερευνας προσωπικης σου η μη η απλως υποθετεις; Εχω ξαναπει οτι καποιος που αγαπαει η πιστευει κατι κοιταει και τα ασχημα του προκειμενου να διορθωθουν και δεν προσπαθει να ωραιοποιησει καταστασεις ωστε να μην θιχτει φανερα κατι που πιστευει. Εν πασει περιπτωσει δεν αμφισβητω σε καμια περιπτωση τη μεγαλη φιλανθρωπικη προσφορα της εκκλησιας αλλα θα συμφωνησω ως προς αυτο με τον oceanic που εχει ηδη απαντησει στο θεμα οσο εκτενως επιτρεπει ενα μικρο σχολιο κατω απο ενα αρθρο. Εξαλλου αν εγω ημουν πλουσια και εκανα τεραστιες φιλανθρωπιες δε νομιζω να με εξαιρουσε κανεις απο τη φορολογια και εναντι των πολιτων να φεροταν σε μενα με μεγαλυτερη ευνοια ως προς αυτο. Αν κι εγω ημουν σωστη δεν ξερω αν θα το απαιτουσα. Οταν νοιαζεσαι τοσο για τους αλλους και τη χωρα προσφερεις οσο ολοι οι υπολοιποι. Και ας μην ξεχναμε οτι οι πολιτες που επιβαρυνονται με μεγαλυτερους φορους ακομη μια φορα ειναι ακομη και ανθρωποι των οποιων το οποιο εισοδημα η ο οποιος μισθος δεν μπορει να συγκριθει ουτε στα πιο τρελα ονειρα καποιου με τα περιουσιακα της Εκκλησιας. Αυτην τη δυσμενη διακριση σε βαρος των πολιτων πως τη δεχονται καποιοι της εκκλησιας; Εμεις δηλαδη που τα βρισκουμε και τα δινουμε; Αυτο σημαινει επι ισοις οροις, αυτο σημαινει βοηθαω το κοινο καλο και δινω ο,τι μπορω αναλογικα με οσα εχω; Αυτο ειναι δικαιο; Δεν ξερω, μπορει και να ειναι...Οταν ομως καποιοι πατερες της εκκλησιας βγαινουν και μιλανε πολλες φορες για εθνικα ζητηματα επειδη οπως λενε αγαπανε την πατριδα και ειναι ετοιμοι να δωσουν και συμβουλες ακομη στον πρωθυπουργο για το πως να χειριστει εθνικες καταστασεις τοτε εχουν λογο και βημα. Τωρα ομως που πρεπει να βοηθησουν την πατριδα τους και πρακτικα διαμαρτυρονται. Δε διαμαρτυρονται ομως εξισου για τα υπολοιπα παιδια του Θεου τα οποια ως απλοι πολιτες πρεπει για αλλοι μια φορα να φτυσουν αιμα για ανταποκριθουν στα οποια μετρα. Γιατι; Δεν τους αφορα η θα μας τα δωσουν εκεινοι υπο μορφη φιλανθρωπιας; Γιατι ετσι οπως παμε μπορει καποιοι να το χρειαστουμε και αυτο.Φιλανθρωπιες τεραστιες, δε λεω. Αλλα ας μην παραβλεπουμε και καποιες προκλητικες συμπεριφορες. Δεν αναιρει το ενα το αλλο.

Ορθόδοξος είπε...

Αγαπητή logos_en_drasei καταλαβαίνω τι θέλεις να μου μεταδώσεις αλλά νομίζω ότι δεν γνωρίζεις καλά τη μεγάλη φιλανθρωπική πρόσφορα της εκκλησίας, όπως λες. Εάν όλοι εμείς είχαμε τις απαραίτητες γνώσεις, σίγουρα θα καταλαβαίναμε που πάνε όλα αυτά τα χρήματα που διαχειρίζεται η εκκλησία, τι έργα γίνονται σε όλο τον κόσμο και το σημαντικότερο ίσως … τι διάδοση της Ορθοδοξίας υπάρχει.
Σε καμιά περίπτωση δεν προσπαθούμε – τουλάχιστον εγώ προσωπικά – να κρύψουμε τα “άσχημα” του κλήρου και να ωραιοποιήσουμε κακές καταστάσεις.
Εμείς οι απλοί πολίτες, είτε φτωχοί είτε πλούσιοι είμαστε, θα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο την πατρίδα μας. Η εκκλησία το κάνει αυτό αιώνες τώρα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πάντα, με δικά της έσοδα και προσφορές του κόσμου. Το σημαντικότερο βέβαια έργο της θεωρώ προσωπικά ότι είναι η διατήρηση της πίστης μας καθώς και η εξάπλωση της και αυτό οφείλουμε να το προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού. Αυτά που θέλουν ορισμένοι να διαδίδουν για το μέγεθος της περιουσίας της κτλ, είναι ενέργειες κακοπροαίρετων άπιστων συμπολιτών μας, που ενοχλούνται από την παρουσία της. Αυτά τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους και ακόμα στην περίπτωση που θα προσπαθήσουμε να τα διαστρεβλώσουμε, δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και την αλήθεια υποστηρίζουμε.
Η εκκλησία προσφέρει όσο κανείς άλλος στη χώρα και πρέπει να το καταλάβουμε καλά αυτό. Ας μην περιμένουμε όμως διαφημιστικές καμπάνιες από την πλευρά της για να ενημερωθούμε, αυτά είναι έργα πολιτικών και εάν γίνουν καμιά φορά θα γίνουν επειδή κάποιοι σκανδαλίζονται.
Απλά τώρα η κατάσταση για τη χώρα είναι λίγο δύσκολη και βρήκαν ευκαιρία όλοι όσοι δεν έχουν Θεό και προσπαθούν με αυτό αφορμή να κάνουν όσο κακό – νομίζουν – μπορούν. Ενημερωθείτε και να είστε κοντά στην εκκλησία.

Elli P. είπε...

Ενταξει αγαπητε Ορθοδοξε, κατι παραπανω θα ξερεις για να εισαι τοσο κατηγορηματικος. Εγω εχω το δικαιωμα αυτα που βλεπω καποιες φορες να μη μου αρεσουν και τα λεω. Απο εκει και περα η Εκκλησια φυσικα και κανει πολλες, απειρες αν θελεις, ασυλληπτες φιλανθρωπιες και φυσικα ετσι πρεπει, δε χρειαζεται να το διαφημισει, ολοι το ξερουμε διοτι το θεωρουμε καλως η κακως δεδομενο περα απο καθε ενημερωση. Η δικη μου ενημερωση ομως δεν αφορα μονο τα καλως κειμενα της εκκλησιας αλλα και τα κακως κειμενα της. Αν εσυ πιστευεις πως ειμαι ελλειπως ενημερωμενη επειδη αυτα που λεω δε σου αρεσουν δε σημαινει οτι ισχυει κιολας. Τελοσπαντων, οταν αναφερεται κανεις με βαση καποια πραγματα που γνωριζει η εχει δει, σε καποια ασχημα της εκκλησιας (προσοχη εδω δε μιλησα για πιστη η θρησκεια αλλα για κληρο και εκκλησια)αναμενομενο ειναι καποιοι να αντιδρασουν οπως εσυ...απλως δεν μπορω να καταλαβω και συγχωρεσε με γι αυτο, ολα οσα λες πως σχετιζονται με τη δικαιη φορολογιση της...ισχυριζεσαι οτι εμεις επειδη δεν ανηκουμε στην εκκλησια και δεν εχουμε τη δυνατοτητα να κανουμε απειρες φιλανθρωπιες πρεπει να μας γδερνουν καθημερινα; Η μηπως ισχυριζεσαι πως η εκκλησια δεν εχει περιουσια αξια φορολογησης; Μερος της περιουσιας τελος της εκκλησιας οποια και αν ειναι, δεν προερχεται και απο τους φορολογουμενους πιστους; Αν ολα τα παραπανω τα θεωρεις κακοπροαιρετες η διαστρεβλωμενες αποψεις ειναι δικαιωμα σου, δεν προσπαθω να σε "παρω με το μερος μου"! Αλλα μπορω να πω τι πιστευω και το λεω. Σε μια ιδανικη κατασταση με ιδανικους ανθρωπους οσα λες θα ισχυαν. Δυστυχως ομως (και για μενα διοτι ακομη υποστηριζω ιδανικες καταστασεις κι ας εχουν ξεχαστει), δεν ζουμε μια ιδανικη κατασταση με ιδανικους ανθρωπους...Να εισαι καλα και συνεχισε να εισαι κοντα στον Θεο οπως και εισαι. Στον Θεο. Πολλες φορες ο Θεος εχει χρησιμοποιηθει απο ανθρωπους για να καλυψει απλυτα. Εκει φτασαμε. Και δυστυχως καποιοι πιστοι προτιμησαν να πιστευουν οτι τα απλυτα ορισμενων ειναι καθαρα αφου γινονται στο ονομα Του, παρα να τα βαλουν με οσους τολμησαν να Τον χρησιμοποιησουν για να μεινουν οι πραξεις τους στο απυροβλητο. Ας πιστευει ο καθενας οπως μπορει...το σημαντικο ειναι η ψυχη αν ειναι αγνη και να ξερει να μετανιωνει...Καλο βραδυ.

Ορθόδοξος είπε...

Έτσι είναι logos_en_drasei, η ψυχή μας έχει μόνο αξία και αυτή πρέπει να φροντίζουμε σωστά. Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι – που στην πραγματικότητα δεν πιστεύουν στο Θεό – χρησιμοποίησαν αυτή την αλήθεια και συνεχίζουν να τη χρησιμοποιούν στο το όνομα Του για δικό τους συμφέρον και αυτά ίσως να μην εκλείψουν ποτέ. Δεν ζούμε σε ένα ιδανικό κόσμο, αυτό είναι το μόνο βέβαιο.
Εμείς θα έχουμε πάντα ως πρότυπο τους αληθινούς “δούλους” του Θεού και αυτούς θα ακολουθούμε. Δόξα τω Θεώ υπάρχουν ακόμα και όποιος αληθινά ενδιαφέρετε για την ψυχή του και επιθυμεί να γνωρίσει ένα καλό πνευματικό, πιστεύω ότι θα τον βρει. Είναι και υποχρέωση μας να ενδιαφερθούμε για την πνευματική μας κατάσταση, όχι μόνο για τα υλικά.
Επειδή όπως είπαμε δεν ζούμε στον ιδανικό κόσμο που θα θέλαμε να ζούσαμε και ίσως αυτός να περιορίζετε μόνο στα όνειρα μας … “κακώς κείμενα” στους κόλπους της εκκλησίας νομίζω πάντα θα υπάρχουν, όπως και σε κάθε διαφορετικό τομέα της κοινωνίας μας φυσικά. Όλοι οι χώροι από ανθρώπους πλαισιώνονται που δεν μοιάζουν μεταξύ τους. Δεν είμαι φυσικά σε θέση να γνωρίζω την αληθινή κατάσταση της ποιότητας όλων όσων εκπροσωπούν την εκκλησία μας και να σου πω την αλήθεια δεν με αφορά και πολύ. Ίσως να σου ακούγεται κάπως άσχημο αυτό ή και ανεύθυνο δεν ξέρω, αλλά προσωπικά με ενδιαφέρει περισσότερο η δική μου πνευματική πορεία και όχι τα σκάνδαλα ή το φιλανθρωπικό έργο του γίνετε και ίσως εάν ο καθένας κοιτούσε να ασχοληθεί με την βελτίωση του εαυτού του, τελικά ο κόσμος μας να ήταν πολύ καλύτερος. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κάθε ένας μας είναι ένα κομμάτι αυτού οικοδομήματος που ονομάζετε εκκλησία και όχι μόνο οι ιερωμένοι. Κάθε άνθρωπος πιστός ή άπιστος, καλός ή κακός είναι στοιχείο της εκκλησίας είτε το γνωρίζει είτε όχι, είτε το αποδέχεται είτε όχι.
Σαφώς και έχουμε το δικαίωμα να εκφέρουμε την γνώμη μας για όσα μας προβληματίζουν αλλά νομίζω ότι κάπου το χάνουμε το παιχνίδι σε αυτό το σημείο. Δεν αναφέρομαι στους άπιστους – που είναι κατεξοχήν κακοπροαίρετοι και όλα τα βλέπουν εσφαλμένα – αλλά σε εμάς που θέλουμε να ονομαζόμαστε χριστιανοί. Ίσως να φταίει πάλι η έλλειψη γνώσεων για όλες τις καταστάσεις που περιστρέφονται γύρω από την εκκλησία μας. Εγώ προσωπικά για να σου φέρω ένα παράδειγμα, πριν λίγα χρόνια δεν γνώριζα το τι μεγάλα ποσά δαπανούνται για την μισθοδοσία Ορθόδόξων ιερέων σε Αφρικανικές χώρες. Μεμονωμένα τα χρήματα που λαμβάνει ένας κληρικός σε μια τέτοια χώρα είναι για εμάς αστεία – μπορεί να φτάνουν τα 100 € το μήνα και από αυτά θα πρέπει να ζήσει και την οικογένεια του – αλλά ευτυχώς η εξάπλωση της πίστης μας είναι μεγάλη, ο κόσμος που την εκπροσωπεί εκεί πολύς και έτσι η βοήθεια που στέλνετε από την εκκλησία μας είναι μεγάλη. Αυτό ένας άπιστος θα το παρεξηγούσε και δικαιολογημένα αφού δεν δέχεται καν την ύπαρξη Του Θεού … εμείς όμως που γνωρίζουμε την αλήθεια, δεν θα πρέπει να σκεφτόμαστε διαφορετικά; Πόσα άραγε παραδείγματα σε όλο τον κόσμο υπάρχουν που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και δεν τα γνωρίζουμε, παραδείγματα που δειχθούν το ιεραποστολικό χαρακτήρα της εκκλησίας μας που αξίζει τουλάχιστον να παραδεχτούμε. Γιατί κάθε πιστός Έλληνας να μην γνωρίζει λίγα πράγματα ώστε όταν όσοι πολεμούν και διαβάλουν την αλήθεια προσπαθήσουν να τον παρασύρουν στη πλάνη, να μείνει ακλόνητος στη πίστη; Αυτό προσωπικά με πληγώνει.
Η εκκλησία μας νομίζω – γιατί δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω – έχει μεγάλη περιουσία. Αυτό εμένα όχι απλά δεν με σκανδαλίζει, αλλά ειλικρινά σου λέω, μακάρι να αποκτήσει μεγαλύτερη ώστε το έργο της να είναι διαρκές και όσο το δυνατόν μεγαλύτερο. Καλώς η κακώς και τα χρήματα χρειάζονται, θέλω να πιστεύω ότι με καταλαβαίνεις και όταν αυτά χρησιμοποιούνται για καλό σκοπό γιατί να με σκανδαλίζουν; Αυτή βέβαια είναι προσωπική μου γνώμη και δεν απαιτώ από κανένα να συμφωνεί μαζί μου. Κάθε ένας έχει τη δική του στάση και αυτή εξαρτάτε από πολλά πράγματα.

Elli P. είπε...

Συμφωνω με ολα οσα λες. Ειλικρινα. Απλως κι εγω πληγωνομαι που διαπιστωνω πολλες φορες (ακομη και ιδιοις ομμασι) οτι σεβαστο μερος της μεγαλης περιουσιας της Εκκλησιας που σε καμια αλλη περιπτωση δε θα με σκανδαλιζε, πηγαινει προς καλυψη δαπανων προσωπικων συμφεροντων καποιων ιερεων. Φυσικα και το τι συμβαινει με τους ιερεις δε με αφορα με τον τροπο που το εννοεις κι εσυ, δηλαδη πρωτα κοιταζω να ειμαι εγω κοντα στον Θεο με την ψυχη μου και οσο πιο ειλικρινα και αγνα μου επιτρεπει η ανθρωπινη μου υποσταση. Πολλες φορες ομως πιστευω πως ισως και να επρεπε να με αφορα οταν περα απο τις μεγαλες δεδομενες φιλανθρωπιες της η εκκλησια φαινεται να υπερτονιζει και αυτη με τη σειρα της τις ηδη μεγαλες ανισοτητες αυτης της κοινωνιας. Και αυτο επειδη μεσα στους σωστους ιερεις υπαρχουν και οι απληστοι...ακομη και ο Χριστος ειχε εξοργιστει με τους εμπορους και τους εδιωξε απο τον ναο...οσο να πεις, χωρις αυτο να αποτελει δικαιολογια, δεν μπορω εγω που ειμαι απλος ανθρωπος να μην εξοργιστω με καποιους μεσα στην εκκλησια που τεινουν να γινουν επιχειρηματιες εν ονοματι του Θεου...Βεβαιως κοιταζω πρωτα τη δικη μου καμπουρα! Αλλα πισω απο τη δικη μου καμπουρα που προσπαθω να διορθωσω, υπαρχουν και πραγματα που με αγγιζουν και με πληγωνουν τα οποια δυστυχως δεν ειναι δικες μου αμαρτιες...Αφου λοιπον δεν μπορω να αλλαξω κανεναν αλλον περαν του εαυτου μου προς το καλυτερο θεωρω πως πρεπει τουλαχιστον να αντιμαχομαι οσο πιο φανερα μπορω τετοιου ειδους συμπεριφορες που αμαυρωνουν, οχι την πιστη μου η οποια παραμενει δυνατη και αμολυντη, αλλα την ανθρωπινη αντιπροσωπευση της θρησκειας μου στη γη. Κατα βαση συμφωνουμε αλλα εγω απλως δεν μπορω να περασω τοσο αναλαφρα αυτα τα οποια κακως κειμενα υπαρχουν. Δεν ξερω καν αν πρεπει τελικα...
Φιλικα, Ελλη

Ορθόδοξος είπε...

Αγαπητοί μου logos_en_drasei κάνε ότι νομίζεις εσύ πως είναι σωστό. Νομίζω πως καλοί και κακοί ιερείς θα υπάρχουν πάντα, όπως αυτό θα συμβαίνει και σε κάθε άλλο τομέα της κοινωνίας μας. Προσωπικά δεν έχω την αγιότητα ώστε να είμαι βέβαιος για κάθε φήμη που ακούω και να εξοργίζομαι με κάθε αμαρτωλό ιερέα. Θεωρώ καλύτερο για τον κόσμο που ζω και ίσως ότι καλύτερο μπορώ να κάνω γι’ αυτόν, αρχικά τουλάχιστον να διορθώσω τον δικό μου εαυτό.
Καλή και ωφέλιμη η ανησυχία σου. Ελπίζω πάντα να συνοδεύετε και από τη διάκριση που όπως ομολογούν οι πατέρες της εκκλησίας μας, είναι στην κορυφή των αρετών.

Τελευταίες δημοσιεύσεις






http://www.facebookloginhut.com/facebook-login/