Τίμια λείψανα, Εικόνες και Σταυροί στον... Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! *** Επιστήμη και Θεός *** Η Aθεΐα ενάντια στην Eπιστήμη *** Η Θρησκεία του Αθεϊσμού *** Είμαι Άθεος πειράζει; *** Τα στάδια του Αθεϊσμού *** Η προέλευση των άθεων *** Μια σύγχρονη άποψη για την ψυχολογία του άθεου; *** Ο Έλληνας άθεος ροκάς, που έγινε ιεραπόστολος στην Αφρική *** Ελληνικό Αθεϊστικό blogroll *** Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου *** Αθεϊσμός: ασέβεια ή εγωϊσμός; *** Διάγνωση του φαινομένου της σύγχρονης αθεΐας *** Το τέλος ενός άθεου *** Απάντηση στο ότι δεν υπάρχει Θεός *** Επιστήμη και θρησκεία *** Η ευγνωμοσύνη μας προς τους άθεους *** Πώς δικαιολογούνται τα εγκλήματα τού Αθεϊσμού κατά τον Ντόκινς *** Παράλογος ζήλος αθεϊστών *** Αθεϊσμός και Αντιχριστιανισμός *** Θαύματα σε άλλες θρησκείες *** Εισαγωγή στην "ψυχολογία του Αθεϊσμού" *** Ορθόδοξη πίστη και Φυσικές επιστήμες *** Επιστημονικά ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν το Χριστιανισμό *** Υλισμός *** Αντιχριστιανική λογική *** Η δύναμη της πίστης και η αδυναμία της απιστίας *** Η υπερηφάνεια μητέρα της αθεΐας *** Η συγγραφική ασυνέπεια των άθεων Εξελικτών *** Η επιστήμη μπροστά στη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού *** Τέλειος Θεός με ατελή κόσμο; *** Η Αυταπάτη του Dawkins *** Βρετανικό δικαστήριο ραπίζει την αθεϊστική καταπίεση
“Η σιγή σε θέματα πίστεως είναι τρίτο είδος αθεΐας μετά από την άρνηση του Θεού και την απόρριψη του Ιησού Χριστού”
Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς


Αγαπητοί μου φίλοι καλώς ήρθατε στο νέο Ελληνικό και Ορθόδοξο Χριστιανικό blog που έχει ως κύριο σκοπό του να φανερώσει το αληθινό πρόσωπο του αθεϊσμού και όχι αυτό που – πολλές φορές δυστυχώς εν αγνοία τους – ορισμένοι άπιστοι μέσα στην ιστορία αλλά και σήμερα, προσπαθούν με φανατισμό να προωθήσουν.

Ενημερωθείτε στις σελίδες μας για τα αίτια που την προκαλούν, τις τακτικές, τα καταστρεπτικά αποτελέσματα που επιφέρει στον άνθρωπο κ.ά.

Προφυλαχτείτε σωστά με αγάπη, ευγένεια, ταπείνωση αλλά και ορθόδοξο ζήλο από πλανεμένες ξενόφερτες θεωρίες που σκοπό έχουν να κλονίσουν την πίστη μας αλλά κυρίως όσων ανθρώπων δεν γνωρίζουν, στον Ένα και Αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να παρασύρουν τον άνθρωπο στην απώλεια. Προφυλαχτείτε από τις δήθεν μη κερδοσκοπικές αθεϊστικές - αιρετικές οργανώσεις που δρουν ανά τον κόσμο και από ανθρώπους που “ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασιν προβάτων ἔσωθεν δὲ εἰσιν λύκοι ἅρπαγες” με την συνεχή μελέτη της πίστης μας και την αληθινή – γνήσια εν Χριστώ ζωή.

Ο καλός Θεός να βοηθά συνεχώς την Ελλάδα μας ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές και όλο τον κόσμο Του

 • ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 • ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

 • Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ

 • ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ: ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

 • ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 • "ΑΘΕΪΑ" ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ

 • Η ΓΝΩΜΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

 • Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 • ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΤΑΝ Η ΠΙΣΤΗ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ

 • Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΑΘΕΟΥ

 • Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Γιατί ο Αθεϊσμός είναι υποκρισία (φαρισαϊσμός) και φανατισμός


Ο κανόνας είναι ο πιστός χριστιανός να κατηγορείται για φανατισμό ενώ ο αθεϊστής ορίζεται ως πιο ορθολογιστής και λιγότερο φανατικός της δογματικής του θέσης.
Από πλευρά αποδείξεως ύπαρξης ενός υπέρτατου Όντος τόσο ο αθεϊστής όσο και ο Χριστιανός όπως ελέχθει, βρίσκονται στα ίδια επίπεδα. Η διαφορά τους είναι οι ενδείξεις π.χ. Αγία Γραφή, αρχαιολογία, ιστορία, κειμήλια, θαύματα και οι προσωπικές μαρτυρίες.  Αν λοιπόν σε ένα δικαστήριο καλούσε ένας υποτιθέμενος δικαστής 10.000 αθεϊστές και 10.000 χριστιανούς, οι πρώτοι σίγουρα δεν θα είχαν καμιά προσωπική μαρτυρία εμπειρίας περί ανυπαρξίας του Θεού να καταθέσουν (κάθε άλλο). Διότι η ανυπαρξία ενός Όντος δεν δημιουργεί εμπειρίες ούτως ή άλλως περί Αυτού. Ανάμεσα εις τους δεύτερους όμως θα υπήρχαν αρκετοί που θα μπορούσαν να επικαλεστούν τα προσωπικά τους βιώματα, ως ζώσες αποδείξεις ύπαρξης, τόσο της ενέργειας όσο και του ίδιου του Θεού. Βεβαίως ο αθεϊσμός εδώ εξ ορισμού, αναγκαστικά ενδύεται την συκοφαντία για να ανατρέψει τους μάρτυρες πιστούς, αν και αυτή η συκοφαντία στο τέλος γυρίζει κατά της θέσης του. Και αυτό γίνεται ως εξής:

Ο αθεϊστής εκ της πίστης του και του ορισμού του απορρίπτει τον Θεό. Όταν λοιπόν έχει να κάνει με μερικούς χιλιάδες ή εκατομμύρια άλλους ανθρώπους που επικαλούνται εμπειρίες και βιώματα Θεού, τότε αναγκαστικά (ειμαρμένη) δέχεται - πιστεύει:

1. πως οι μάρτυρες αυτοί ψεύδονται.
2. Αν οι μάρτυρες δώσουν και την ζωή τους για την αλήθεια (βίωμα) τους τότε για τους άθεους:

α. ή οι πιστοί είναι παράλογοι επειδή δέχονται να θανατωθούν για το ψέμα τους.
β. ή βιώνουν το ψέμα ως αλήθεια και δέχονται να δώσουν ακόμη και την ζωή τους κατόπιν έλλογης απόφασης τους

Από την άλλη μεριά οι αθεϊστές, όχι μόνο δεν δέχονται να πεθάνουν για την πίστη τους, δηλαδή με κίνδυνο να χάσουν την ζωή τους δεν εμμένουν εις την στήριξη του αθεϊσμού, αλλά δεν την αποδεικνύουν ούτε με την ανταλλαγή κανενός άλλου αγαθού π.χ. δωρεά ολάκερης της προσωπικής περιουσίας, πράγμα που και σε αυτό τον τομέα οι πιστοί χριστιανοί πρωτεύουν βλέπε λ.χ. μοναχισμός και κοινοκτημοσύνη. Συνεπώς οι αθεϊστές:

1. Μπορούν και αυτοί να κατηγορηθούν ως μάρτυρες ότι ψεύδονται, αν υποθέσουμε ότι μπορούν να μαρτυρήσουν ανυπαρξία Θεού, εφόσον δεν έχουν αποδείξεις γι’ αυτά που διατείνονται (βλέπε 1)
2. Αν δέχονται ή όχι να δώσουν την ζωή τους ή την προσωπική τους περιουσία για να αποδείξουν πως εκείνοι έχουν την αλήθεια τότε:

α. είναι και αυτοί παράλογοι αν πεθαίνουν ή χαρίζουν περιουσία για ψέματα (βλέπε 2α)
β. βιώνουν το ψέμα τους ως αλήθεια και έλλογα αποφασίζουν να δώσουν την ζωή τους ή την περιουσία τους

3. Αν δεν την δώσουν (ζωή ή περιουσία), και αυτός είναι ο κανόνας του αθεϊστή, τότε αυτοί ψεύδονται περί αθεϊσμού (βλέπε κάτωθι), εφόσον

i) δεν δέχονται να δώσουν κάποιο από τα πιο πολύτιμα αγαθά τους για να πιστοποιήσουν την αλήθεια της μαρτυρία τους (βλέπε 1)
ii) δεν την βιώνουν τόσο δυνατά, ως φαίνεται να υποστηρίζουν, εφόσον δεν την πιστοποιούν (βλέπε 2β)

Συμπέρασμα: Εφόσον οι μαρτυρίες τόσο των πιστών όσο και των αθεϊστών μπορούν να κατηγορηθούν για αναπόδεικτα, δεν μένει παρά να εξεταστεί η στάση του καθενός βάση βιωμάτων. Βάση της εμπειρίας βλέπει κανείς πως η θέση του αθεϊστή είναι πίστη χωρίς βιώματα που υποστηρίζεται φανατικά, δηλαδή δίχως σοβαρές ενδείξεις αλλά πολλές φορές με αντενδείξεις, και αυτό καταφαίνεται εφόσον ουδέποτε ανάλογο πλήθος άθεων, ως των χριστιανών, πιστοποίησε την μαρτυρία του με:

1. κίνδυνο της ζωής του
2. αφιέρωση της περιουσίας του και ουσιαστικά υπολείπεται σε σοβαρότητα μαρτυρίας σε σχέση με τον χριστιανό πιστό. Αυτό παρουσιάζει τον άθεο περισσότερο φανατικό διότι ο Χριστιανός αν δεν είχε μαρτυρία προσωπική:

1. δεν θα έβαζε σε κίνδυνο την ζωή του
2. δεν θα χάριζε την περιουσία του

Ο αθεϊστής αν και δεν έχει ουσιαστική προσωπική εμπειρία περί αθεϊσμού (δηλαδή ανυπαρξία θεού), αλλά ακριβώς το αντίθετο, εμμένει φανατικά στις θέσεις του, πράγμα που ο Χριστιανός δεν θα το έκανε εάν και εφόσον δεν είχε βιώματα. Άρα ο Χριστιανός είναι λιγότερο φανατικός, εφόσον έχει βιώματα, από τον άθεο που δεν έχει. Επιπλέον η δεδηλωμένη πίστη του άθεου χαρακτηρίζεται από απέραντη υποκρισία, εφόσον δεν πιστοποιεί την μαρτυρία του με έργα ανάλογα του χριστιανού.

2 σχόλια:

Theodoros είπε...

Η Αθεϊα ειναι συμπερασμα και όχι πιστη...
Η θρησκεία δημιουργήθηκε προκειμένου , ο ανθρωπος να εξηγήσει τα ανεξήγητα και ίσως επειδή ειναι το μόνο ον που γνωρίζει ότι θα πεθάνει προσπαθεί να να βρει τρόπο να επιμηκείνει την ζωή του μετά το θάνατό του....

Ορθοδοξος είπε...

Ευτυχώς αγαπητέ Theodoros λίγοι άνθρωποι σκέφτονται σαν εσένα.

Τελευταίες δημοσιεύσεις