Τίμια λείψανα, Εικόνες και Σταυροί στον... Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! *** Επιστήμη και Θεός *** Η Aθεΐα ενάντια στην Eπιστήμη *** Η Θρησκεία του Αθεϊσμού *** Είμαι Άθεος πειράζει; *** Τα στάδια του Αθεϊσμού *** Η προέλευση των άθεων *** Μια σύγχρονη άποψη για την ψυχολογία του άθεου; *** Ο Έλληνας άθεος ροκάς, που έγινε ιεραπόστολος στην Αφρική *** Ελληνικό Αθεϊστικό blogroll *** Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου *** Αθεϊσμός: ασέβεια ή εγωϊσμός; *** Διάγνωση του φαινομένου της σύγχρονης αθεΐας *** Το τέλος ενός άθεου *** Απάντηση στο ότι δεν υπάρχει Θεός *** Επιστήμη και θρησκεία *** Η ευγνωμοσύνη μας προς τους άθεους *** Πώς δικαιολογούνται τα εγκλήματα τού Αθεϊσμού κατά τον Ντόκινς *** Παράλογος ζήλος αθεϊστών *** Αθεϊσμός και Αντιχριστιανισμός *** Θαύματα σε άλλες θρησκείες *** Εισαγωγή στην "ψυχολογία του Αθεϊσμού" *** Ορθόδοξη πίστη και Φυσικές επιστήμες *** Επιστημονικά ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν το Χριστιανισμό *** Υλισμός *** Αντιχριστιανική λογική *** Η δύναμη της πίστης και η αδυναμία της απιστίας *** Η υπερηφάνεια μητέρα της αθεΐας *** Η συγγραφική ασυνέπεια των άθεων Εξελικτών *** Η επιστήμη μπροστά στη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού *** Τέλειος Θεός με ατελή κόσμο; *** Η Αυταπάτη του Dawkins *** Βρετανικό δικαστήριο ραπίζει την αθεϊστική καταπίεση
“Η σιγή σε θέματα πίστεως είναι τρίτο είδος αθεΐας μετά από την άρνηση του Θεού και την απόρριψη του Ιησού Χριστού”
Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς


Αγαπητοί μου φίλοι καλώς ήρθατε στο νέο Ελληνικό και Ορθόδοξο Χριστιανικό blog που έχει ως κύριο σκοπό του να φανερώσει το αληθινό πρόσωπο του αθεϊσμού και όχι αυτό που – πολλές φορές δυστυχώς εν αγνοία τους – ορισμένοι άπιστοι μέσα στην ιστορία αλλά και σήμερα, προσπαθούν με φανατισμό να προωθήσουν.

Ενημερωθείτε στις σελίδες μας για τα αίτια που την προκαλούν, τις τακτικές, τα καταστρεπτικά αποτελέσματα που επιφέρει στον άνθρωπο κ.ά.

Προφυλαχτείτε σωστά με αγάπη, ευγένεια, ταπείνωση αλλά και ορθόδοξο ζήλο από πλανεμένες ξενόφερτες θεωρίες που σκοπό έχουν να κλονίσουν την πίστη μας αλλά κυρίως όσων ανθρώπων δεν γνωρίζουν, στον Ένα και Αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να παρασύρουν τον άνθρωπο στην απώλεια. Προφυλαχτείτε από τις δήθεν μη κερδοσκοπικές αθεϊστικές - αιρετικές οργανώσεις που δρουν ανά τον κόσμο και από ανθρώπους που “ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασιν προβάτων ἔσωθεν δὲ εἰσιν λύκοι ἅρπαγες” με την συνεχή μελέτη της πίστης μας και την αληθινή – γνήσια εν Χριστώ ζωή.

Ο καλός Θεός να βοηθά συνεχώς την Ελλάδα μας ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές και όλο τον κόσμο Του

 • ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 • ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

 • Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ

 • ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ: ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

 • ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 • "ΑΘΕΪΑ" ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ

 • Η ΓΝΩΜΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

 • Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 • ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΤΑΝ Η ΠΙΣΤΗ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ

 • Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΑΘΕΟΥ

 • Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

Αθεϊστικοί λογισμοί …


Καλησπέρα σε όλους τους αναγνώστες του blog.

Οι διακοπές για φέτος τελείωσαν (τουλάχιστον για εμένα) και σιγά – σιγά ξαναγυρνάμε στις συνήθεις ασχολίες μας, είτε αυτές είναι βιοποριστικές είτε αφορούν κάτι διαφορετικό όπως τα blog μας. Ελπίζω όλοι να περάσατε όμορφα αυτές τις καλοκαιρινές μέρες.

Κάνοντας σήμερα μια σύντομη περιήγηση στο internet, ανακάλυψα κάτι που ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να το χαρακτηρίσω. Χωρίς να έχω πρόθεση να προσβάλω κανένα άτομο συγκεκριμένα, αλλά απλά να σας μεταφέρω την προσωπική μου άποψη πάνω σε ορισμένες ιδεολογίες, νομίζω ότι εάν είχα οργανώσει καλύτερα το χώρο μου, θα κατηγοριοποιούσα την παρακάτω εικόνα στις “αστειότητες”. Κάπως έτσι το φαντάζομαι …

Πώς αλλιώς μπορείς να αντιμετωπίσεις μια τέτοια σκέψη!
Τα λόγια πραγματικά περιττεύουν, θα μπορούσαμε να την επιδεικνύουμε ακόμα και με τη λεζάντα «χωρίς σχόλια».Ορθόδοξος4 σχόλια:

Baggelis είπε...

Η κλασική παιδιαρίστικη νοοτροπία των άπιστων

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΕΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ !

Δημήτριος είπε...

Φίλε μου Ορθόδοξε, επιτρεψέ μου να κάνω ένα σχόλιο πάνω στο άρθρο σου.
Ξέρουμε όλοι πολύ καλά οτι η ελευθερία πίστης είναι κατοχυρωμένη τόσο απο το ορθόδοξο δόγμα μας, όσο και συνταγματικά.
Το να εκθέτουμε την πίστη, ή την απιστία, κάποιου λέγοντας απο τη μια οτι ειναι δικαίωμά του και απο την άλλη να την χαρακτηρίζουμε ως "αστειότητα", νομίζω οτι είναι τουλάχιστον αντιφατικό αν οχι και άκομψο.
Θα δεχόμουν, και πιστεύω και συ, τον σχολιασμό σε ολοκληρωμένο άρθρο πάνω σε θέματα δόγματος/πίστης (όπως μας έχει συνηθίσει το ιστολόγιό σου) απο οποιοδήποτε ομόδοξο, ετερόδοξο, αλλόθρησκο ή άθεο, με την απαραίτητη προυπόθεση οτι γινόταν στο πλαίσιο της απαραίτητης ευπρέπειας και σεβασμού.
Η εικόνα όμως που 'χεις αναρτήσει δεν πρέπει να 'ναι τίποτα περισσότερο απο ένα banner, απο αυτά που κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο. Και είμαι σίγουρος οτι θα ένοιωθες προσβεβλημένος αν ο αγνωστικιστής ιστολόγος, χαρακτήριζε ως "αστειότητα" ένα ορθόδοξο banner.
Εύχομαι καλή συνέχεια στο ιστολόγιό σου!

Ορθοδοξος είπε...

Αγαπητέ Δημήτριε η συγκεκριμένη ανάρτηση όπως αναφέρετε και μέσα σε αυτή, δεν έχει σκοπό να προσβάλει συγκεκριμένα κάποιο άτομο ή κάποια ομάδα ατόμων.
Σχολιασμός γίνετε στην “σκέψη” και όχι στο θέμα απιστίας, με την οποία να είσαι βέβαιος ότι αντιδρούν και την κακό χαρακτηρίζουν ακόμα και άτομα που δεν αποδέχονται την πίστη μας.
Επίσης η πηγή της δημιουργίας αυτού του μεταφρασμένου εικονιδίου στο οποίο αναφέρεται η ανάρτηση μου, δεν το συνοδεύει από κάποιο κείμενο σχολιασμού αλλά το παραπέμπει στον κόσμο μεμονωμένο για δικό του σχολιασμό.

http://diagoras.wordpress.com/2010/08/17/militant-agnostic/

Τέλος και το αναφέρω αυτό με απογοήτευση για ορισμένους συνανθρώπους μας, να είσαι βέβαιος ότι προσωπικά προσπαθώ πάντα να λειτουργώ με ιδιαίτερο σεβασμό απέναντι σε αυτή την ομάδα ανθρώπων που δεν πιστεύουν για τους δικούς τους λόγους στο Θεό, κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται ποτέ από την πλευρά τους όταν αναφέρονται σε κάτι το χριστιανικό. Μπορείς να το διαπιστώσεις πολύ εύκολα, εάν ήδη δεν το γνωρίζεις.
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.

Τελευταίες δημοσιεύσεις