Τίμια λείψανα, Εικόνες και Σταυροί στον... Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! *** Επιστήμη και Θεός *** Η Aθεΐα ενάντια στην Eπιστήμη *** Η Θρησκεία του Αθεϊσμού *** Είμαι Άθεος πειράζει; *** Τα στάδια του Αθεϊσμού *** Η προέλευση των άθεων *** Μια σύγχρονη άποψη για την ψυχολογία του άθεου; *** Ο Έλληνας άθεος ροκάς, που έγινε ιεραπόστολος στην Αφρική *** Ελληνικό Αθεϊστικό blogroll *** Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου *** Αθεϊσμός: ασέβεια ή εγωϊσμός; *** Διάγνωση του φαινομένου της σύγχρονης αθεΐας *** Το τέλος ενός άθεου *** Απάντηση στο ότι δεν υπάρχει Θεός *** Επιστήμη και θρησκεία *** Η ευγνωμοσύνη μας προς τους άθεους *** Πώς δικαιολογούνται τα εγκλήματα τού Αθεϊσμού κατά τον Ντόκινς *** Παράλογος ζήλος αθεϊστών *** Αθεϊσμός και Αντιχριστιανισμός *** Θαύματα σε άλλες θρησκείες *** Εισαγωγή στην "ψυχολογία του Αθεϊσμού" *** Ορθόδοξη πίστη και Φυσικές επιστήμες *** Επιστημονικά ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν το Χριστιανισμό *** Υλισμός *** Αντιχριστιανική λογική *** Η δύναμη της πίστης και η αδυναμία της απιστίας *** Η υπερηφάνεια μητέρα της αθεΐας *** Η συγγραφική ασυνέπεια των άθεων Εξελικτών *** Η επιστήμη μπροστά στη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού *** Τέλειος Θεός με ατελή κόσμο; *** Η Αυταπάτη του Dawkins *** Βρετανικό δικαστήριο ραπίζει την αθεϊστική καταπίεση
“Η σιγή σε θέματα πίστεως είναι τρίτο είδος αθεΐας μετά από την άρνηση του Θεού και την απόρριψη του Ιησού Χριστού”
Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς


Αγαπητοί μου φίλοι καλώς ήρθατε στο νέο Ελληνικό και Ορθόδοξο Χριστιανικό blog που έχει ως κύριο σκοπό του να φανερώσει το αληθινό πρόσωπο του αθεϊσμού και όχι αυτό που – πολλές φορές δυστυχώς εν αγνοία τους – ορισμένοι άπιστοι μέσα στην ιστορία αλλά και σήμερα, προσπαθούν με φανατισμό να προωθήσουν.

Ενημερωθείτε στις σελίδες μας για τα αίτια που την προκαλούν, τις τακτικές, τα καταστρεπτικά αποτελέσματα που επιφέρει στον άνθρωπο κ.ά.

Προφυλαχτείτε σωστά με αγάπη, ευγένεια, ταπείνωση αλλά και ορθόδοξο ζήλο από πλανεμένες ξενόφερτες θεωρίες που σκοπό έχουν να κλονίσουν την πίστη μας αλλά κυρίως όσων ανθρώπων δεν γνωρίζουν, στον Ένα και Αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να παρασύρουν τον άνθρωπο στην απώλεια. Προφυλαχτείτε από τις δήθεν μη κερδοσκοπικές αθεϊστικές - αιρετικές οργανώσεις που δρουν ανά τον κόσμο και από ανθρώπους που “ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασιν προβάτων ἔσωθεν δὲ εἰσιν λύκοι ἅρπαγες” με την συνεχή μελέτη της πίστης μας και την αληθινή – γνήσια εν Χριστώ ζωή.

Ο καλός Θεός να βοηθά συνεχώς την Ελλάδα μας ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές και όλο τον κόσμο Του

  • ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

  • Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ

  • ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ: ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

  • ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • "ΑΘΕΪΑ" ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ

  • Η ΓΝΩΜΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

  • Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

  • ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΤΑΝ Η ΠΙΣΤΗ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ

  • Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΑΘΕΟΥ

  • Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ποιός θα σταματήσει την αποχριστιανοποίηση της Χώρας μας;


Η αγωνία των Χριστιανών, είναι πολύ μεγάλη το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά από όλο και πιο δυνατές φημολογίες περί διαφόρων μέτρων. Ο πρωθυπουργός εξαρχής είχε εξαγγείλει την αναγκαιότητα της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη, το πάγωμα των προσλήψεων νέων Ιερέων από την πολιτεία, την αφαίρεση των χριστιανικών συμβόλων από τις σχολικές αίθουσες, τη φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας και τώρα τελευταία πλήττεται το μάθημα των θρησκευτικών και τις Ιστορίας.

Κατά καιρούς κάποιοι τολμούν και σηκώνουν το ανάστημά τους εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα μέτρα αυτά και γενικότερα στην αποχριστιανοποίηση της χώρας μας. Πότε όμως θα πάρει θέση η Εκκλησία μας για όλα αυτά τα αντιχριστιανικά μέτρα; Θα αρκεστεί στις μεμονωμένες φωνές των μελών της Ιεράς Συνόδου και σε ίσως κάποιες στεγνές αποφάσεις; Πως θα πρέπει να αντιδράσει η Εκκλησία μας σε μία κάρτα του πολίτη όταν για μια απλή αφαίρεση στοιχείων από τις ταυτότητες είχε κατέβει η μισή Ελλάδα στους δρόμους;

Κάτι τέτοιες σκέψεις κάνουν τη έλλειψη του Μακαριστού Χριστοδούλου όλο και πιο έντονη σε μια περίοδο που όλοι βλέπουμε έναν άνισο αγώνα να πραγματοποιείται μπροστά στα μάτια μας. Η οικονομική κρίση ήταν η καλύτερη αφορμή για να πραγματοποιηθεί η αποχριστιανοποίηση της χώρας και μαζί της το τελευταίο οχυρό της Ευρώπης. Η ευθύνη της Ιεράς Συνόδου είναι μεγάλη!




5 σχόλια:

evangelos naxios είπε...

Όμορφες οι ανησυχίες σου αδελφέ μου,πρίν ξεκινήσω να πώ την γνώμη μου διάβασα την ανάρτηση σου περί προσευχής.......αυτή είναι και η απόδειξη της πίστης μας.

Αδελφέ μου ο Ελληνικός λαός,η πίστις του έχει ιστορία πάνω από 2000 χρόνια.
Πέρασαν 400 χρόνια Τουρκοκρατίας,βάλε τώρα εάν μπορέσει κανένας να ξεριζώσει Τον Χριστό και την Παναγία από την ψυχή μας....

Ανώνυμος είπε...

H Ορθοδοξία ποτέ δεν θα πάψει να υπάρχει, ίσα - ίσα που υπάρχει μεγάλη διάδοση σε ολόκληρο τον κόσμο. Και πριν από 1000 χρόνια οι αθεϊστές τα ίδια έλεγαν με σήμερα!

Unknown είπε...

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Πιστεύω ότι ο Χριστός και η Ορθοδοξία δεν έχει ανάγκη από "βοήθεια". Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν πρέπει κι εμείς από την πλευρά μας, οι πιστοί, να ομολογούμε την πίστη μας στον Κύριο και να αρνηθούμε να προσκηνύσουμε πράγματα και καταστάσεις που απαγορεύονται από την πίστη μας. Ομολογία και πίστη ότι ο Θεός δεν θα μας αφήσει, ακόμη κι αν περάσουμε δύσκολες ημέρες, ακόμη και αν λοιδωρηθούμε από τους απίστους ή τους χριστιανούς της "ταυτότητας".
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Nyarlathotep είπε...

Η απάντηση στην ερώτηση είναι απλή: κανένας. Μόνο προσωρινή θα είναι η όποια παύση. Αργά αλλά σταθερά η αποθρησκειοποίηση (εδώ προφανώς αποχριστιανοποίηση για προφανείς λόγους) θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως. Ο καθένας με την πίστη για τον εαυτό του στον προσωπικό του ή μαζικό λατρευτικό του χώρο. Το αυτονόητο δηλαδή.

Μην ανησυχείτε. Θα πάρει πιθανότατα δεκαετίες ακόμη και υποψιάζομαι ότι πιο γρήγορα θα επέλθει η μορφή ενός ευρωπαικού κράτους παρά η ουσιαστική θρησκευτική ουδετερότητα στην Ελλάδα.

Ορθόδοξος είπε...

Έτσι ακριβώς είναι MALEROU. Ο Θεός δεν είναι αυτός που έχει ανάγκη από τη δική μας υποστήριξη για να υπάρξει! Θα ήταν ανόητο εκ μέρους μας εάν είχαμε αυτή τη πεποίθηση! Οι άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν ανάγκη από τη βοήθεια του και από την αγάπη του.

Πιστεύω ακράδαντα πως ποτέ μέχρι συντέλειας του κόσμου, δεν πρόκειται να παύσει ο κόσμος να πιστεύει στον ένα και μοναδικό Θεό και φυσικά να ασπάζεται τον δρόμο που οδηγεί σε αυτόν, την Ορθοδοξία. Ακόμα και οι χώρες που για κάποια περίοδο, έστρεψαν το βλέμμα τους μακριά από την αλήθεια, γρήγορα γύρισαν κοντά του. Παρατηρούμαι με χαρά σήμερα την πνευματική αφύπνιση της Ρωσίας και άλλων πολλών χωρών σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Η μεγάλη διάδοση της Ορθοδοξίας είναι ένα πραγματικό γεγονός που κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει και κανένα συμβάν δεν μπορεί να αποκρύψει.

Το θέμα της ανάρτησης λοιπόν δεν νομίζω ότι είναι η παύση της ορθοδοξίας ή η φθορά της στο χρόνο, όπως λάθος θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν κάποιοι, αλλά η δική μας καθημερινή θέση σε όποια προβλήματα αντιμετωπίζει. Η δική μας ομολογία όπως πολύ σωστά αναφέρεις αλλά και η στήριξη, όχι υπό την έννοια που θα έδινε ένας άπιστος, αλλά έχοντας στο νου μας τη δική μας πνευματική ωφέλεια.
Με λίγα λόγια, κέρδος έχουμε από αυτό τον αγώνα.

Εμείς που είμαστε ακόμα νέοι άνθρωποι θα προσπαθήσουμε σε όλη τη ζωή μας, πρώτα με την προσευχή μας στον Κύριο, αυτό το οικοδόμημα της εκκλησίας όχι απλά να υπάρχει όπως τώρα αλλά να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο και αυτό για να γνωρίσουν όλοι οι άνθρωποι την γλυκύτητα του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού. Ο χριστιανός βιώνοντας ποικιλοτρόπως αυτή του την αγάπη, ποθεί έντονα αυτά τα συναισθήματα να τα νιώσουν και οι συνάνθρωποι του και νομίζω ότι αυτό το πόθο τον αγαπάει πολύ ο Θεός. Ας γίνουμε λοιπόν μιμητές του …

Τελευταίες δημοσιεύσεις






http://www.facebookloginhut.com/facebook-login/