Τίμια λείψανα, Εικόνες και Σταυροί στον... Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! *** Επιστήμη και Θεός *** Η Aθεΐα ενάντια στην Eπιστήμη *** Η Θρησκεία του Αθεϊσμού *** Είμαι Άθεος πειράζει; *** Τα στάδια του Αθεϊσμού *** Η προέλευση των άθεων *** Μια σύγχρονη άποψη για την ψυχολογία του άθεου; *** Ο Έλληνας άθεος ροκάς, που έγινε ιεραπόστολος στην Αφρική *** Ελληνικό Αθεϊστικό blogroll *** Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου *** Αθεϊσμός: ασέβεια ή εγωϊσμός; *** Διάγνωση του φαινομένου της σύγχρονης αθεΐας *** Το τέλος ενός άθεου *** Απάντηση στο ότι δεν υπάρχει Θεός *** Επιστήμη και θρησκεία *** Η ευγνωμοσύνη μας προς τους άθεους *** Πώς δικαιολογούνται τα εγκλήματα τού Αθεϊσμού κατά τον Ντόκινς *** Παράλογος ζήλος αθεϊστών *** Αθεϊσμός και Αντιχριστιανισμός *** Θαύματα σε άλλες θρησκείες *** Εισαγωγή στην "ψυχολογία του Αθεϊσμού" *** Ορθόδοξη πίστη και Φυσικές επιστήμες *** Επιστημονικά ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν το Χριστιανισμό *** Υλισμός *** Αντιχριστιανική λογική *** Η δύναμη της πίστης και η αδυναμία της απιστίας *** Η υπερηφάνεια μητέρα της αθεΐας *** Η συγγραφική ασυνέπεια των άθεων Εξελικτών *** Η επιστήμη μπροστά στη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού *** Τέλειος Θεός με ατελή κόσμο; *** Η Αυταπάτη του Dawkins *** Βρετανικό δικαστήριο ραπίζει την αθεϊστική καταπίεση
“Η σιγή σε θέματα πίστεως είναι τρίτο είδος αθεΐας μετά από την άρνηση του Θεού και την απόρριψη του Ιησού Χριστού”
Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς


Αγαπητοί μου φίλοι καλώς ήρθατε στο νέο Ελληνικό και Ορθόδοξο Χριστιανικό blog που έχει ως κύριο σκοπό του να φανερώσει το αληθινό πρόσωπο του αθεϊσμού και όχι αυτό που – πολλές φορές δυστυχώς εν αγνοία τους – ορισμένοι άπιστοι μέσα στην ιστορία αλλά και σήμερα, προσπαθούν με φανατισμό να προωθήσουν.

Ενημερωθείτε στις σελίδες μας για τα αίτια που την προκαλούν, τις τακτικές, τα καταστρεπτικά αποτελέσματα που επιφέρει στον άνθρωπο κ.ά.

Προφυλαχτείτε σωστά με αγάπη, ευγένεια, ταπείνωση αλλά και ορθόδοξο ζήλο από πλανεμένες ξενόφερτες θεωρίες που σκοπό έχουν να κλονίσουν την πίστη μας αλλά κυρίως όσων ανθρώπων δεν γνωρίζουν, στον Ένα και Αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να παρασύρουν τον άνθρωπο στην απώλεια. Προφυλαχτείτε από τις δήθεν μη κερδοσκοπικές αθεϊστικές - αιρετικές οργανώσεις που δρουν ανά τον κόσμο και από ανθρώπους που “ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασιν προβάτων ἔσωθεν δὲ εἰσιν λύκοι ἅρπαγες” με την συνεχή μελέτη της πίστης μας και την αληθινή – γνήσια εν Χριστώ ζωή.

Ο καλός Θεός να βοηθά συνεχώς την Ελλάδα μας ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές και όλο τον κόσμο Του

  • ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

  • Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ

  • ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ: ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

  • ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • "ΑΘΕΪΑ" ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ

  • Η ΓΝΩΜΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

  • Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

  • ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΤΑΝ Η ΠΙΣΤΗ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ

  • Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΑΘΕΟΥ

  • Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Θαύμα στην Κάλυμνο με εμφάνιση του Χριστού!



Την Κυριακή 3 Απριλίου και την ώρα που εψάλλοντο τα εγκώμια της Θεοτόκου εμφανίστηκε ξαφνικά επί του τέμπλου και συγκεκριμένα στην θέση όπου βρίσκεται η εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, η μορφή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού με ακάνθινο στέφανο επι της κεφαλής Του.

Την στιγμή της Θαυματουργού εμφανίσεως της μορφής του Σωτήρος μας η κανδήλα της εικόνος εκινείτο, όπως μαρτυρούν όλοι παρευρισκόμενοι πιστοί στην ακολουθία.



Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν ενώ όλα τα καντήλια του Ιερού Ναού ήσαν ακίνητα, το μόνο που εκινείτο επί ώρα ήταν εκείνο που καίει εμπρός στην εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, εκεί δηλαδή που εμφανίστηκε η μορφή του Κυρίου μας.

Ο ίδιος ο εφημέριος του Ναού ήταν αυτόπτης μάρτυς και μάλιστα δηλώνει ότι εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε κανένα ρεύμα αέρα που ενδεχομένως θα κινούσε αυτο και μόνο το καντήλι.

Ο Πανάγαθος Θεός θαυματουργώντας μας δίνει όπως όλα δείχνουν ένα ακόμα σημείο.

Ενα σημείο το οποίο συνέβη εντός Ιερού Ορθόδοξου Ναού και μάλιστα ενώπιον όλων σε ώρα κοινής προσευχής και λατρείας και το οποίο αν δεν ερμηνευτεί ως προειδοποίηση για κάποια επερχόμενη εθνική δοκιμασία, τότε σίγουρα εφ΄όσον πρόκειται πέραν πάσης αμφιβολίας περί θαύματος, θα πρέπει να μας αφυπνίσει πνευματικά ώστε σαν λαός να ξαναβρούμε το Ορθόδοξο φρόνημα που εν πολλοίς εχουμε απωλέσει.

Λίγο πριν την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και ενώ η χώρα μας βάλλεται πανταχόθεν, η θαυματουργική αυτή εμφάνιση της μορφής του Κυρίου μας, μας υπενθυμίζει ότι δεν έχουμε πλέον άλλα περιθώρια.

Εδώ και τώρα πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας το νου και την καρδιά μας στον μόνο Μέσσία και με δάκρυα μετανοίας να ζητήσουμε όλοι την βοήθεια Του.





14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί εικονολάτρες είστε εσείς?

Ορθόδοξος είπε...

Όχι. Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Ενημερωθείτε για να γνωρίσετε την διαφορά και την αλήθεια της πίστεως μας.

Χρηστος Δ. είπε...

Να σας κάνω μία απλοική ερώτηση:
α) Υπάρχουν μετρήσεις των ρευμάτων αέρα εκεί την ώρα; Θερμοκρασίας;
β)Υψηλής ανάλυσης βίντεο και φωτογραφίες από αναλογική και ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ;
γ)Έλεγχος του χώρου από ουδέτερους μηχανικούς και φυσικούς ;Και ο μοναδικός ουδέτερος στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να είναι άθεος ο οποίος απλά θα μετρήσει νούμερα ΑΜΦΙΣΒΗΤΩΝΤΑΣ την πιθανότητα ύπαρξης;

Αν υπάρχουν όλα αυτά ναί ίσως και να είναι θαύμα αλλιώς να με συγχωρείτε δεν πείθομαι

Ορθόδοξος είπε...

Ε τι να κάνουμε που δεν πείθεστε …

Λογικό είναι βέβαια με αυτό τον τρόπο σκέψης και να κάνω και εγώ μια ερώτηση τώρα:

Εάν υπήρχαν όλα αυτά που θέλετε εσείς για να πειστείτε, σίγουρα θα δεχόσασταν το θαύμα ή πάλι θα ψάχνατε ένα σωρό δικαιολογίες για να το αμφισβητήσετε και πότε θα τέλειωνε αυτή η αμφισβήτηση; Γιατί υπάρχουν και άλλα θαύματα με διαφορετικές συνθήκες αλλά και εκεί η ίδια νοοτροπία υπάρχει. Οπότε από αλλού στάζει …

Με συγχωρείτε για το ύφος αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Χρήστος Δ. είπε...

Καταρχάς δεν χρειάζεται να απολογείσθε. Δεν είστε ούτε δεικτικός ούτε επιθετικός για αυτό το λόγο ασχολήθηκα με το ιστολόγιό σας.

Να σας απαντήσω:
1)Τα νούμερα είναι νούμερα. Τα φυσικά μεγέθη που μετρώνται μετρώνται και ότι δεν μετριέται υπολογίζεται βασισμένο σε μετρήσεις άλλων μεγεθών στα όρια της θεωρίας που χρησιμοποιείται για εξηγηση του φαινομένου.
Οι ένθεοι χρησιμοποιουν μία γενικευμένη ισοπεδωτική θεωρία άνευ ουσιαστικής απόδειξης ισχύος των παραδοχών της και των ορίων της (την ύπαρξη θεού).
Ένας επιστήμονας θα βασισθεί σε θεωρίες οι οποίες έχουν πειραματικά επιβεβαιωθεί, και των οποίων τα όρια εφαρμογής γνωρίζει.

2)Ως προς τα "θαύματα" :

Επειδή ο άνθρωπος δεν είναι αθώος αλλά πονηρός και η ύπαρξη ενός θαύματος έχει συγκεκριμένα πολλαπλασιαστικά οφέλη,τα οποία και εσείς αναγνωρίζετε φαντάζομαι(άυξηση του -αφορολόγητου- παγκαριού, ψυχολογική ανάταση αλλά και άλλα). Θα έθετα ως όρια απόδειξης θαύματος τα εξής:

-αν ένα φαινόμενο μπορεί να δικαιολογηθεί είτε ως ανθρώπινη παρέμβαση είτε ως "θεική [sic] επέμβαση", μέχρι του αποκλεισμού της ανθρώπινης παρέμβασης δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί θαύμα. Παραμένει στο πεδίο της ανθρώπινης επέμβασης μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Η θεώρηση της ύπαρξης θεού είναι ουσιαστικά επιστημονική διαδρομή μεγαλύτερης ενέργειας και άρα εκ φύσεως έρχεται δεύτερη στον έλεγχο της αλήθειας
-για να μιλήσουμε περί θαύματος [sic] θα πρέπει να υπάρχει αυστηρά καθορισμένο επιστημονικό πείραμα στο οποίο να συμφωνούν και οι δύο πλευρές (ελέγχων και ελεγχομενος) και κυρίως ο ελέγχων (γιατί ο ελεγχόμενος καλείται να αποδείξει την ύπαρξη του θαύματος στον ελέγχοντα).Ταυτοχρόνως η απόδειξη περί θαύματος θα πρέπει να ικανοποιεί ως προς την επιστημονική της πληρότητα το λιγότερο δύο ανεξάρτητους κριτές εγνωσμένου κύρους.

Παρολαυτά, θα με ενδιέφερε να μάθω σε τι θαύματα αναφέρεσθε.

Ορθόδοξος είπε...

Αγαπητέ μου ειλικρινά φανταζόμουν ότι θα έχετε αυτή την άποψη πριν ακόμα σχολιάσετε, γιατί πολύ απλά όλοι οι άθεοι - άπιστοι που έχω συνομιλήσει έως σήμερα κάνουν τα ίδια λάθη και αυτά είναι φυσικά και ο λόγος που δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν την ύπαρξη του Θεού.

Αντιμετωπίζετε λοιπόν λανθασμένα τον Θεό σαν ένα υλικό αντικείμενο που επιδέχεται την ανάλογη έρευνα. Τρομερό λάθος …
Δεν θα βρείτε έτσι το Θεό. Η αντιμετώπιση αυτή είναι σκέτη πλάνη.

Εάν έχετε προσέξει,η Θεία λειτουργία του Άγιου Ιωάννου Χρυσοστόμου αναφέρει:

“Σὺ γὰρ εἶ Θεὸς ἀνέκφραστος, ἀπερινόητος, ἀόρατος, ἀκατάληπτος, ἀεὶ ὢν ὡσαύτως ὤν· σὺ καὶ ὁ μονογενής σου Υἱὸς καὶ τὸ Πνεῦμά σου τὸ Ἅγιον”

δηλαδή …

“Γιατὶ ἐσύ ᾿σαι Θεός, ποὺ δὲν μποροῦμε νὰ ἐκφράσουμε μὲ τὸ λόγο, οὔτε νὰ σὲ βάλωμε στὸ νοῦ μας, οὔτε νὰ σὲ δοῦμε μὲ τὰ μάτια, οὔτε νὰ σὲ καταλάβωμε· δὲν ἀλλάζεις ποτὲ καὶ εἶσαι πάντα καὶ παντοῦ ὁ ἴδιος, ἐσὺ καὶ ὁ μονογενής σου Υἱὸς καὶ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα σου”

Ένα τέτοιο Θεό δεν μπορείς να τον μετρήσεις με κοσμικά όργανα παρά μόνο να νιώσεις πνευματικά την παρουσία του αλλά όμως και πολλές φορές να δεις την αγάπη Του μέσα από τα αναρίθμητα θαύματα που συμβαίνουν καθημερινά σε όλο τον κόσμο, εκεί όπου υπάρχει συνήθως καλή διάθεση και πίστη. Εκεί όπου δεν υπάρχει καλή διάθεση αλλά προκατάληψη είναι αδύνατον να δούμε και να νιώσουμε το Θεό.

Η επιστήμη δεν συγκρούεται σε κανένα σημείο με την πίστη. Κάπου τερματίζει η πρώτη ενώ η δεύτερη δεν έχει όρια. Μην μπερδεύετε τα πράγματα μεταξύ τους με λάθος τρόπο σκέψης.

Λυπάμαι πολύ επίσης που παρατηρώ στα σχόλια σας μια προκατάληψη όσον αφορά τα “κέρδη” και τα “οφέλη” που αναφέρετε. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν είμαστε πράγματι αθώοι, αλλά ας μην δικαιολογούμαστε κιόλας. Εάν θέλουμε να δούμε το Θεό, θα πρέπει να γίνουμε.

8 μακάριοι οἱ καθαροὶ τῇ καρδίᾳ, ὅτι αὐτοὶ τὸν Θεὸν ὄψονται. (ΜΑΤΘ. Κεφ. 5)

Χρήστος Δ> είπε...

Θα σας απαντήσω για λόγους ουσιαστικούς αλλά και γιατί διατηρείτε την ευπρέπεια στην κουβέντα σε σχέση με μία σειρά από μουτζαχεντιν που συναντά κανείς:

Γράφετε λοιπόν:
"Αντιμετωπίζετε λοιπόν λανθασμένα τον Θεό σαν ένα υλικό αντικείμενο που επιδέχεται την ανάλογη έρευνα. Τρομερό λάθος …
Δεν θα βρείτε έτσι το Θεό. Η αντιμετώπιση αυτή είναι σκέτη πλάνη."

Για να δεκτούμε την υπόθεση ότι υπάρχει θεός και δρα θαυματουργικά, δε θα έπρεπε πριν τον αναγνωρίσουμε να αποκλείσουμε την περίπτωση φυσικών φαινομένων;
Οπότε ουσιαστικά δεν ψάχνω τον θεό, ψάχνω την απόκλιση από τα φυσικά φαινόμενα και νόμους, ώστε να επιβεβαιώσω την υποτιθέμενη ύπαρξή του δια της άρνησης της πιθανότητας ύπαρξης φυσικών φαινομένων.

Επίσης γράφετε
"......αλλά όμως και πολλές φορές να δεις την αγάπη Του μέσα από τα αναρίθμητα θαύματα που συμβαίνουν καθημερινά σε όλο τον κόσμο"

και σας ερωτώ: ποια είναι αυτά; αφού είναι τόσο αναρίθμητα γιατί δεν έχουν αναγνωρισθεί ως θαύματα τα οποία ξεπερνούν τα όρια της αποδεδειγμένης επιστημονικής θεωρίας; μπορείτε να μου παραθέσετε ένα αναμφησβίτητο θαύμα ;

Χρηστος Δ είπε...

Να σας αναφέρω απλώς ότι ακόμα και για το λεγόμενο θαυματουργό πέρασμα του Μωυσή μέσα από κάποια θάλασσα (νομίζω την Ερυθρά) αρκούν καταβατικοί άνεμοι χωρίς την επέμβαση οποιασδήποτε θεικής οντότητας ή θέλησης. Το φαινόμενο αυτό και έχει εξηγθεί και έχει αποδειχθεί σε αεροσήραγγες και προσωμοιώσεις.

Και να σας αναφέρω και ακόμα ένα ερώτημα περί θαυμάτων. Γιατί σε όλη την ανθρώπινη ιστορία δεν έχει καταγραφεί η ανάταξη (ξαναμεγάλωμα) ενός ακρωτηριασμένου μέλους λόγω θαυματουργικής επέμβασης ; Τόσο κακοί άνθρωποι είναι οι ακρωτηριασμένοι σε σχέση με τους χιλιάδες αρρώστους που η εκκλησία διατείνεται ότι έχουν θεραπευθεί με θαυματουργικό τρόπο;
Αν μου απαντήσετε ότι ο θεός δεν επιθυμεί να μας εξαναγκάσει θα σας ανταπαντήσω ότι την ίδια εξαναγκαστική δύναμη έχει και η θαυματουργική θεραπεία καρκινοπαθών, για τις οποίες η εκκλησία και ο χριστιανισμός διατείνονται ότι μπορούν να αναφέρουν πολλές.


Επίσης αναφέρετε:
"Η επιστήμη δεν συγκρούεται σε κανένα σημείο με την πίστη. Κάπου τερματίζει η πρώτη ενώ η δεύτερη δεν έχει όρια. Μην μπερδεύετε τα πράγματα μεταξύ τους με λάθος τρόπο σκέψης. "

Μα συγγνώμη δεν τα μπερδεύω εγώ. Εγώ τα διαχωρίζω. Δεν έχω καμία πίστη, έτσι διάγω τον επιστημονικό μου και κοινωνικό βίο και εξηγώ τον κόσμο εξαιρετικά αποδεκτά με τη χρήση επιστημονικών θεωριών και παραδοχών με αρχή μέση και τέλος (και πειράματα τα οποία αποδεικνύουν αυτές τις θεωρίες).
Εσείς τα μπερδεύετε προσπαθώντας να πείσετε ότι η πίστη μπορεί να δράσει αντικαθιστώντας την επιστήμη στα όρια που αυτή έχει (και τα οποία διευρύνει καθημερίνα). Θα ήταν έλλειψη συνέχειας από κάποιον από τη μία τις καθημερινές να προσπαθεί να ανακαλύψει τι σημαίνει φωτιά και ποια είναι τα αποτελέσματά της και τις κυριακές να δέχεται ότι η φωτιά είναι δημιουργία του θεού και μπορεί να καίει χωρίς να καρβουνιάζει έναν θάμνο. Είναι θέμα συνέχειας και ειλικρίνειας απέναντι στον εαυτό μας και το επάγγελμα που ο καθένας εξασκεί.

Δεν μπορώ να δεχτώ το ότι βάζουμε κάτι αφηρημένο (όπως την πίστη) να καλύψει τα κενά μίας απόλυτα ορισμένης έννοιας , όπως η επιστημονική μέθοδος.
Μία ερώτηση κιόλας επί του θέματος: αν ταξιδεύαμε τον απόστολο Παύλο ή ακόμα καλύτερα τον άγιο Ιωάννη το χρυσόστομοπου αναφέρετε στο χρόνο και τον βάζαμε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και κάποιος άνοιγε τα φώτα, τι είναι το πιο πιθανό να θεωρούσε : ότι έχει γίνει ένα θαύμα ή τέλοσπάντων ένα μεταφυσικό γεγονός. Ενώ στην πραγματικότητα απλά θα είχε ανάψει μία λάμπα. Επομένως όχι, δεν αρκεί η πίστη να καλύψει τα όποια όρια της επιστήμης. Γιατί μιλάμε για δύο αντικρουόμενες έννοιες : την λογική και την θεώρηση ότι δεν πρέπει να υπάρχει λογική.

Χρηστος Δ είπε...

Η λεγόμενη προκατάληψή μου οφείλεται αντικειμενικά στις μούμιες που χαρακτηρίζονται ως άφθαρτα λείψανα και γεμίζουν παγκάρια των οποίων οι πόροι θα μπορούσαν να διατεθούν για άλλους σκοπούς (όπως π.χ. την αγορά ενός αεροσκαφους ή την δημιουργία ενός εργοστασίου το οποίο θα έδινε δουλειές), στις χρυσές και αργυρές επενδύσεις εικόνων, καντηλιών και τα τάματα που αυτή τη στιγμή θα μπορούσαν να λιώσουν, στους μπορύτζινους πολυελαίους, στα τέμπλα από ακριβό ξύλο, στις μητροπολιτικές μερσεντές, ακόμα και στα άμφια τα οποία όλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν μέρος του χρέους της χώρας μας χωρίς να χρειαστεί η οικονομική εξόντωση ανθρώπων (εδώ σας προλαβαίνω στο γιατί δεν το κάνω και εγώ: εγώ δεν ευαγγελίζομαι την πενία και δεν λέω ότι ο πλούτος είναι α΄γκυρα σε αυτόν τον κόσμο και βαρίδι για την σωτηρία μου. Εσείς την ευαγελίζεσθε.)
καθώς και στο ολόκληρο δάσος το οποίο δημιουργείται αν ενώσουμε όλα τα κομμάτια τιμίου ξύλου του κόσμου. Δεν είναι αυστηρά προκατάληψη.
Το θεωρώ απλά ρεαλιστική αντιμετώπιση το ότι ένα θαύμα για έναν ναό είναι σίγουρα πιο αποτελεσματικό οικονομικά από 1000 προσευχές ή 1000 καλές πράξεις,γιατί ο πιστός επί τούτου θα ανοίξει το πορτοφόλι πιο εύκολα.

Αναφέρετε τον εξής μακαρισμό :
"μακάριοι οἱ καθαροὶ τῇ καρδίᾳ, ὅτι αὐτοὶ τὸν Θεὸν ὄψονται. (ΜΑΤΘ. Κεφ. 5)"
να σας υπενθυμίσω και αυτόν τον οποίο προκρίνει την πενία του πνεύματος ως κέρδος για την επόμενη ζωή, όπως και το "πίστευε και μη ερεύνα" -με ή χωρίς κόμμα.
Προτιμώ να ερευνώ, να αναζητώ και άμα μία στο 1 τρις δω ότι κάτι θέλει αναμφισβήτητα θεό για να εξηγηθεί τότε άς πούμε πως μπορεί και να αναθεωρήσω.

Αν ήμουν κάπως δηκτικός οφείλω να σας απολογηθώ.

Ορθόδοξος είπε...

Αγαπητέ μου αυτά που μου λέτε τα έχω ακούσει δεκάδες φορές από άπιστους ανθρώπους και ομολογώ ότι ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι αυτή θα ήταν και η δική σας άποψη για όσα θέματα φυσικά θίγετε.

Να είστε σίγουρος ότι και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και όλοι οι άγιοι δεν είναι κουτοί άνθρωποι, αλλά οι πιο έξυπνοι που έχουν περάσει από τον κόσμο. Γιατί αυτό; Γιατί μέσω Tου Θεού, με τη βοήθεια Του, κατανόησαν τον προορισμό του ανθρώπου. Μην έχετε την λανθασμένη εντύπωση ότι ένας άγιος θα ενθουσιαζόταν με τον σημερινό κόσμο … Αυτοί είναι άλλωστε που έχουν προφητεύσει σημερινές καταστάσεις και άρα γνωρίζουν και γνώριζαν από τον καιρό που ζούσαν ως ζωντανοί άνθρωποι τι μας περιμένει και στο μέλλον. Διαβάζοντας αυτά που μου γράφετε, απλά διαπιστώνω ότι βλέπω συνήθως σε άπιστους – άθεους ανθρώπους.

Επίσης διακρίνω πολύ μεγάλη προκατάληψη. Είστε πολύ αρνητικά επηρεασμένος ως προς την πίστη μας και έτσι είναι αδύνατον να δείτε καθαρά τα πράγματα. Καλώς κάνετε και ερευνάτε αλλά με όλα αυτά στο μυαλό σας δεν νομίζω ότι θα βρείτε την αλήθεια αφού ήδη έχετε βγάλει τα συμπεράσματα σας ...

Προσωπικά έχω δει θαύματα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν ποτέ και με κανένα τρόπο, οπότε δεν μπορεί εμένα να με επηρεάσει εύκολα κάτι αρνητικά (βάζω και το “εύκολα” μέσα στην πρόταση για να μην ακούγομαι απόλυτος, αν και δεν αποδίδει σωστά την πραγματικότητα). Το ίδιο θα ευχόμουν και για εσάς και για κάθε άλλο άθεο γιατί έτσι θα καταλαβαίνατε ότι όσα μου λέτε ή σας έλεγε κάποιος άλλος είναι απλά πολύ λίγα και ανούσια μπροστά στην αλήθεια, μπροστά στην ίδια τη ζωή μας και τη σχέση μας με το θεό.

Δεν πρόκειται όμως να καταθέσω ποτέ τέτοιου είδους εμπειρίες μέσα στη σελίδα μου για να πείσω κάποιον. Το έχω κάνει άλλους καιρούς ως ανώνυμος σε άλλα site και κατάλαβα ότι αν δεν υπάρχει καλή διάθεση και ο ίδιος ο Χριστός να κατέβει στη γη όπως τότε … δεν πρόκειται να πιστεύουμε. Ακόμα και αν έκανε τα ίδια θαύματα όπως τότε.

Καλή διάθεση χρειάζεται …

Ορθόδοξος είπε...

Θα ήθελα να ευχηθώ επίσης ολόψυχα για εσάς και όλο τον κόσμο που υιοθετεί τις απόψεις σας, να δώσει ο καλός Θεός με χίλιους τρόπους να δείτε την αλήθεια ώστε να βιώσετε και εσείς το καθημερινό παράδεισο που βιώνει κάθε πιστός από αυτό τον κόσμο.

Την αγάπη, την ψυχική ειρήνη και όλα τα καλά Του πανάγαθου Θεού μας. Ότι άλλο και να πούμε μεταξύ μας, εάν δεν βοηθήσει αυτός, είναι μάταιο.

Σκέφτομαι πολλές φορές ότι η ζωή πρέπει να είναι πολύ δύσκολη μακριά Του.

Χρήστος Δ είπε...

Θα σας ευχαριστήσω για τις ευχές αλλά ειλικρινά θα ήθελα να σας παρακαλέσω να εύχεσθε να απέχω από τα "δώρα" του θεού σας, μια που και ο καρκίνος (βλέπε κάποιον ονομαζόμενο γέροντα Παίσιο ) και οι δυστυχίες συμπεριλαμβάνονται σε αυτά....

Δε μου απαντήσατε σε καμία ερώτηση που έθεσα, ούτε στο απλό θεολογικό ερώτημα γιατί δεν ξαναφυτρώνουν πόδια και χέρια στους ακρωτηριασμένους..Αλλά ας δεκτώ τη σιωπή σας ως επιλογή (ειδικά από τη στιγμή που δεν έχω βρει ένθεο να απαντήσει αυτο το ερώτημα)


"Την αγάπη, την ψυχική ειρήνη και όλα τα καλά Του πανάγαθου Θεού μας. Ότι άλλο και να πούμε μεταξύ μας, εάν δεν βοηθήσει αυτός, είναι μάταιο.

Σκέφτομαι πολλές φορές ότι η ζωή πρέπει να είναι πολύ δύσκολη μακριά Του."

του ίδιο ακριβώς λένε τα πρόβατα για τον βοσκό τους....Απλά τα πρόβατα καταλήγουν στον σφαγέα ενώ τα μη ποιμνιόμενα κατσίκια μπορεί να πεινάνε λίγο αλλά είναι ελεύθερα....

Πάντως σε ένα πράγμα έχετε δίκαιο... το κόστος της αθείας όπως κάθε ελευθερίας από σκλαβιές και πλάνες είναι μεγάλο...αλλά αξίζει να διάγεις το βίο σου γνωρίζοντας τη μοναξιά

Ορθόδοξος είπε...

Και εγώ πριν χρόνια ίσως να είχα την ίδια άποψη.

Ἄρκτος είπε...

Χρήστο, νομίζεις ἤ γνωρίζεις ὅτι δὲν ὑπάρχει Θεός; Αὐτὸ τὸ ἐρώτημα ἔθεσα στὸν ἑαυτόν μου φιλοσοφικά.Ὢν ἄθεος ἔπρεπε αὐτὸ ποὺ πρεσβεύω να εἶναι κάτι παραπάνω ἀπὸ τὰ πιστεύματα τῶν πτωχῶν τῶ πνεύματι, ἔπρεπε νὰ εἶναι γνῶσις καὶ ὄχι γνώμη. Δὲν μπόρεσα νὰ ὅμως νὰ ἀποδείξω στὸν ἑαυτό μου τὴν ἀνυπαρξία τοῦ Θεοῦ μὲ ὁποιονδήποτε ἐπιστημονικὸ τρόπο...καί αὐτὸ μὲ τσάντισε. Στὴν τελική,οἱ ἔνθεοι νομίζουν, ἄλλα καὶ ἐγὼ ὁ ἄθεος νομίζω... ποιὰ ἡ διαφορά μας; Γιὰ ἀρκετὸ καιρὸ μὲ βασάνιζε αὐτὸ τὸ συμπέρασμα ὅτι οὐσιαστικὰ ἡ ἀθεΐα μοὺ εἶναι καὶ αὐτὴ μία μορφὴ πίστεως ἀφοῦ δὲν στηρίζεται σὲ ἐπιστημονικὲς βάσεις. Παραδέχθηκα ἐνδομύχως ὅτι ἔχω ἄγνοια περὶ ὑπάρξεως Θεοῦ,θεῶν,καὶ θεωτήτων. Ἡ ἀθεΐα μοὺ ἦταν ἀβάσιμη καὶ ἀσύμβατη μὲ τὴν λογική μου. Χρειάσθηκε νὰ περάση ἀρκετὸς χρόνος μέχρι νὰ τὰ βάλω κάτω ἁπλά και λογικά. Ἂν ὑπάρχει κάτι εἶναι ὀντότης μὲ συνείδησι, καὶ βλέποντας γύρω μου αὐτὸ (κόσμος-κόσμημα) ποὺ κατά τα λεγόμενα δημιούργησε ἔχει καί ἀγαθότητα. Ἀφοῦ εἶναι ἀγαθὸς θὰ ρωτήσω ποιὸς εἶναι εὐθέως.Ἐάν δὲν ὑπάρχει δὲν θὰ ἀπαντήσει καὶ θὰ ἡσυχάσω... Σοῦ φαίνεται γελοῖο μήπως; Ἐγὼ πραγματικὰ πίστευσα πὼς ἔτσι θὰ βρῶ ἀπάντησι. Βγῆκα ἔξω κοίταξα πρὸς τὸν οὐρανὸ καὶ ἔκανα πολλὲς ἐρωτήσεις, στὸ τέλος εἶπα "ἄντε νὰ δοῦμε τὶ πατέρας εἶσαι ὅπως λένε".Νομίζεις πὼς κατακεραυνώθηκα, ἤ εἶδα τὸν Χριστὸ;Μπά, ἐξακολούθησα νὰ εἶμαι ἀντιχριστιανός,ἁπλῶς ἔλεγα ὅτι δὲν εἶμαι ἄθεος ἀλλὰ ἀγνωστικιστής. Πέρασαν χρόνια καὶ μᾶλλον τὰ ξέχασα ὃλα αὐτὰ, ἀλλὰ μέσα μου ἀρχισε νὰ μὲ τρώη κάτι πρωτόγνωρο καὶ ἀδιανόητο. Ἐνῶ στα φοιτητικά μου χρόνια διάβαζα γιὰ τοὺς ἀρχαίους μύθους καὶ θεοὺς δύσεως καὶ ἀνατολῆς ,τὸν Χριστὸ τὸν θεωροῦσα μπανὰλ θέμα. Τώρα πῶς ἔγινε καὶ ἔνοιωθα τὴν ὤθησι νὰ διαβάσω τὸ Εὐαγγέλιο; Τὸ ἐξήγησα ὢς ἒλλειψι γνώσεως περὶ τοῦ ἰστορικοῦ προσώπου τοῦ Χριστοῦ. Πῶς θὰ ἀντέκρουα τοὺς φανατικοὺς ἐὰν δὲν ἤξερα ἀπὸ μόνος μου λεπτομέρειες; Τὸ διάβασα...τὸ διαβάζω ἀκόμα καὶ τώρα μετὰ ἀπο 15 χρόνια ἀπό τὴν νύχτα ποὺ ξεπέρασα τὸν ἑαυτό μου καὶ ρώτησα τὸν οὐρανό.Τὶ θὰ σοῦ κόστιζε νὰ κάνης καὶ ἐσὺ μία ἀπλὴ ἐρώτησι;

Τελευταίες δημοσιεύσεις






http://www.facebookloginhut.com/facebook-login/