Τίμια λείψανα, Εικόνες και Σταυροί στον... Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! *** Επιστήμη και Θεός *** Η Aθεΐα ενάντια στην Eπιστήμη *** Η Θρησκεία του Αθεϊσμού *** Είμαι Άθεος πειράζει; *** Τα στάδια του Αθεϊσμού *** Η προέλευση των άθεων *** Μια σύγχρονη άποψη για την ψυχολογία του άθεου; *** Ο Έλληνας άθεος ροκάς, που έγινε ιεραπόστολος στην Αφρική *** Ελληνικό Αθεϊστικό blogroll *** Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου *** Αθεϊσμός: ασέβεια ή εγωϊσμός; *** Διάγνωση του φαινομένου της σύγχρονης αθεΐας *** Το τέλος ενός άθεου *** Απάντηση στο ότι δεν υπάρχει Θεός *** Επιστήμη και θρησκεία *** Η ευγνωμοσύνη μας προς τους άθεους *** Πώς δικαιολογούνται τα εγκλήματα τού Αθεϊσμού κατά τον Ντόκινς *** Παράλογος ζήλος αθεϊστών *** Αθεϊσμός και Αντιχριστιανισμός *** Θαύματα σε άλλες θρησκείες *** Εισαγωγή στην "ψυχολογία του Αθεϊσμού" *** Ορθόδοξη πίστη και Φυσικές επιστήμες *** Επιστημονικά ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν το Χριστιανισμό *** Υλισμός *** Αντιχριστιανική λογική *** Η δύναμη της πίστης και η αδυναμία της απιστίας *** Η υπερηφάνεια μητέρα της αθεΐας *** Η συγγραφική ασυνέπεια των άθεων Εξελικτών *** Η επιστήμη μπροστά στη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού *** Τέλειος Θεός με ατελή κόσμο; *** Η Αυταπάτη του Dawkins *** Βρετανικό δικαστήριο ραπίζει την αθεϊστική καταπίεση
“Η σιγή σε θέματα πίστεως είναι τρίτο είδος αθεΐας μετά από την άρνηση του Θεού και την απόρριψη του Ιησού Χριστού”
Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς


Αγαπητοί μου φίλοι καλώς ήρθατε στο νέο Ελληνικό και Ορθόδοξο Χριστιανικό blog που έχει ως κύριο σκοπό του να φανερώσει το αληθινό πρόσωπο του αθεϊσμού και όχι αυτό που – πολλές φορές δυστυχώς εν αγνοία τους – ορισμένοι άπιστοι μέσα στην ιστορία αλλά και σήμερα, προσπαθούν με φανατισμό να προωθήσουν.

Ενημερωθείτε στις σελίδες μας για τα αίτια που την προκαλούν, τις τακτικές, τα καταστρεπτικά αποτελέσματα που επιφέρει στον άνθρωπο κ.ά.

Προφυλαχτείτε σωστά με αγάπη, ευγένεια, ταπείνωση αλλά και ορθόδοξο ζήλο από πλανεμένες ξενόφερτες θεωρίες που σκοπό έχουν να κλονίσουν την πίστη μας αλλά κυρίως όσων ανθρώπων δεν γνωρίζουν, στον Ένα και Αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να παρασύρουν τον άνθρωπο στην απώλεια. Προφυλαχτείτε από τις δήθεν μη κερδοσκοπικές αθεϊστικές - αιρετικές οργανώσεις που δρουν ανά τον κόσμο και από ανθρώπους που “ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασιν προβάτων ἔσωθεν δὲ εἰσιν λύκοι ἅρπαγες” με την συνεχή μελέτη της πίστης μας και την αληθινή – γνήσια εν Χριστώ ζωή.

Ο καλός Θεός να βοηθά συνεχώς την Ελλάδα μας ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές και όλο τον κόσμο Του

  • ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

  • Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ

  • ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ: ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

  • ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • "ΑΘΕΪΑ" ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ

  • Η ΓΝΩΜΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

  • Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

  • ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΤΑΝ Η ΠΙΣΤΗ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ

  • Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΑΘΕΟΥ

  • Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Διάφορες σκέψεις ...



Aυτή η τάση ορισμένων ανθρώπων να προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα με ένα παιδικό πείσμα και μανία έχει πολλά χαρακτηριστικά (εννοώ αυτό που αποκαλούν “αθεΐα” για όσους δεν κατάλαβαν).
Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός τέτοιου ανθρώπου είναι το ότι πιστεύουν πως είναι κατά κάποιο τρόπο “ξεχωριστοί” άνθρωποι αφού με τη λογική τους, τη βοήθεια της τεχνολογίας που εξελίσσεται καθημερινά κ.ά, έχουν καταφέρει να απαντήσουν σε ζητήματα που μέχρι τώρα δεν έχουν εξηγηθεί κατά τη γνώμη τους.

 
Πολλοί άνθρωποι χωρίς να έχουν μπορέσει ποτέ να εξελιχθούν και να εμβαθύνουν στην πνευματική ζωή, αντιμετωπίζουν τον κόσμο σαν μια κατασκευή αποκλειστικά και μόνο υλική και έτσι όχι απλά αναπαύουν το λογισμό τους θεωρώντας ότι έχουν βρει για όλα μια εξήγηση αλλά έχουν και την άποψη ότι είναι οι πρωτοπόροι της κάθε εποχής. Ακόμα περισσότερο ειρωνική γίνετε η κατάσταση στην περίπτωση αυτή όταν όχι απλά έχουν τη γνώμη αυτή αλλά φτάνουν ακόμα και στο σημείο να χλευάζουν τον υπόλοιπο κόσμο για τα πιστεύω του, λέγοντας πως οι πιστοί άνθρωποι είναι αυτοί που δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν τα πράγματα έως τώρα με διαφορετικό τρόπο από αυτό που δέχονται και επόμενο γι' αυτούς ήταν να αποδίδουν τα πάντα σε ένα Θεό !!!

Σίγουρα η λανθασμένη κατανόηση πολλών πραγμάτων και η μη κατανόηση κάποιων άλλων οδήγησαν και οδηγούν σε αυτές τις αντιλήψεις, π.χ. ο συσχετισμός επιστήμης και θεολογίας είναι κάτι που βασανίζει και στην εποχή μας ακόμα και νέους ανθρώπους, από τους οποίους θα περίμενε κανείς μια κάπως ποιο “διαφορετική” στάση. Περιμένουν με απλά λόγια ορισμένοι να υπάρχει μια τεκμηριωμένη επιστημονικά εξήγηση για κάθε θείο γεγονός και αν δεν υπάρχει τότε αυτό θα σημαίνει κατά τη γνώμη τους πως δεν υφίσταται το γεγονός. Εάν πάλι μπορέσει να εξηγηθεί επιστημονικά ένα με κάποιο τρόπο, τότε επίσης αυτομάτως γι' αυτούς παύει αυτό το σημείο να είναι εκ Θεού αλλά
κατασκεύασμα ανθρώπων.

Εύκολα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς αντιμετωπίζοντας αυτή τη παράλογη λογική, τι σχέση έχει η Χάρις του Θεού η οποία ευθύνεται για κάθε θείο σημείο με τα μηχανήματα, τη πανεπιστημιακή μόρφωση που πλέον λίγο πολύ όλοι έχουν και γενικότερα με τα υλικά … και γιατί αν βρούμε π.χ. ένα τρόπο ο οποίος θα μπορούσε να εξηγήσει κάποιο φαινόμενο, τότε παύει αυτό να αντιπροσωπεύει κατά τη γνώμη τους το Θεό, λες και δεν θα μπορούσαν λ.χ. και ο Θεός και ένας αναπτήρας να ανάψουν ένα κεράκι.

Προχωρώντας ακόμα περισσότερο υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για την ύπαρξη Του Θεού !!! αγνοώντας αναρίθμητα καθημερινά περιστατικά τα οποία εάν τους προβάλεις προσπαθούν με ένα παιδικό ζήλο να τα αναιρέσουν, μπερδεύοντας το θαύμα με ανθρώπινα στοιχεία. Χωρίς να έχουν κάποια εξήγηση για τέτοιου είδους γεγονότα και έχοντας έως κανόνα στη ζωή τους την πεποίθηση ότι όλα μπορεί να τα εξηγήσει η επιστήμη, ρωτούν το πιστό τι επιχειρήματα έχει αυτός για την ύπαρξη Του Θεού. (τα οποία πριν από λίγο είχαν καταδικάσει με τη λογική τους).

Ορθόδοξος

2 σχόλια:

Στυλιανή είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω !!!

Ανώνυμος είπε...

ayto pou mou emeine ystera apo syzytiseis me pollous atheous einai oti xleuazoun kai eironeuontai entona kai katopin pernan stin epithesi!

Τελευταίες δημοσιεύσεις






http://www.facebookloginhut.com/facebook-login/