Τίμια λείψανα, Εικόνες και Σταυροί στον... Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! *** Επιστήμη και Θεός *** Η Aθεΐα ενάντια στην Eπιστήμη *** Η Θρησκεία του Αθεϊσμού *** Είμαι Άθεος πειράζει; *** Τα στάδια του Αθεϊσμού *** Η προέλευση των άθεων *** Μια σύγχρονη άποψη για την ψυχολογία του άθεου; *** Ο Έλληνας άθεος ροκάς, που έγινε ιεραπόστολος στην Αφρική *** Ελληνικό Αθεϊστικό blogroll *** Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου *** Αθεϊσμός: ασέβεια ή εγωϊσμός; *** Διάγνωση του φαινομένου της σύγχρονης αθεΐας *** Το τέλος ενός άθεου *** Απάντηση στο ότι δεν υπάρχει Θεός *** Επιστήμη και θρησκεία *** Η ευγνωμοσύνη μας προς τους άθεους *** Πώς δικαιολογούνται τα εγκλήματα τού Αθεϊσμού κατά τον Ντόκινς *** Παράλογος ζήλος αθεϊστών *** Αθεϊσμός και Αντιχριστιανισμός *** Θαύματα σε άλλες θρησκείες *** Εισαγωγή στην "ψυχολογία του Αθεϊσμού" *** Ορθόδοξη πίστη και Φυσικές επιστήμες *** Επιστημονικά ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν το Χριστιανισμό *** Υλισμός *** Αντιχριστιανική λογική *** Η δύναμη της πίστης και η αδυναμία της απιστίας *** Η υπερηφάνεια μητέρα της αθεΐας *** Η συγγραφική ασυνέπεια των άθεων Εξελικτών *** Η επιστήμη μπροστά στη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού *** Τέλειος Θεός με ατελή κόσμο; *** Η Αυταπάτη του Dawkins *** Βρετανικό δικαστήριο ραπίζει την αθεϊστική καταπίεση
“Η σιγή σε θέματα πίστεως είναι τρίτο είδος αθεΐας μετά από την άρνηση του Θεού και την απόρριψη του Ιησού Χριστού”
Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς


Αγαπητοί μου φίλοι καλώς ήρθατε στο νέο Ελληνικό και Ορθόδοξο Χριστιανικό blog που έχει ως κύριο σκοπό του να φανερώσει το αληθινό πρόσωπο του αθεϊσμού και όχι αυτό που – πολλές φορές δυστυχώς εν αγνοία τους – ορισμένοι άπιστοι μέσα στην ιστορία αλλά και σήμερα, προσπαθούν με φανατισμό να προωθήσουν.

Ενημερωθείτε στις σελίδες μας για τα αίτια που την προκαλούν, τις τακτικές, τα καταστρεπτικά αποτελέσματα που επιφέρει στον άνθρωπο κ.ά.

Προφυλαχτείτε σωστά με αγάπη, ευγένεια, ταπείνωση αλλά και ορθόδοξο ζήλο από πλανεμένες ξενόφερτες θεωρίες που σκοπό έχουν να κλονίσουν την πίστη μας αλλά κυρίως όσων ανθρώπων δεν γνωρίζουν, στον Ένα και Αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να παρασύρουν τον άνθρωπο στην απώλεια. Προφυλαχτείτε από τις δήθεν μη κερδοσκοπικές αθεϊστικές - αιρετικές οργανώσεις που δρουν ανά τον κόσμο και από ανθρώπους που “ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασιν προβάτων ἔσωθεν δὲ εἰσιν λύκοι ἅρπαγες” με την συνεχή μελέτη της πίστης μας και την αληθινή – γνήσια εν Χριστώ ζωή.

Ο καλός Θεός να βοηθά συνεχώς την Ελλάδα μας ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές και όλο τον κόσμο Του

 • ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 • ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

 • Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ

 • ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ: ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

 • ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 • "ΑΘΕΪΑ" ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ

 • Η ΓΝΩΜΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

 • Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 • ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΤΑΝ Η ΠΙΣΤΗ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ

 • Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΑΘΕΟΥ

 • Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Καλημέρα σε όλους, άπιστους και πιστούς στο Θεό.


Είναι πολύ απογοητευτικό να βλέπεις ορισμένους ανθρώπους στη σημερινή εποχή με τις αντιλήψεις που βλέπω να έχουν. Χωρίς να απελπίζομαι ποτέ από την γνώμη μερικών, λυπάμαι πολύ όταν καταλαβαίνω γρήγορα και σχετικά εύκολα από τα λόγια τους ότι ΔΕΝ είχαν και δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με το Θεό. Είναι ότι ποιο άσχημο για τη ζωή ενός ανθρώπου. Το ειρωνικό της υπόθεσης όμως είναι ότι οι ίδιοι μας αδικούμε τον εαυτό μας και η αδικία που μπορεί να κάνει κανείς στον εαυτό του από μόνος του, τελικά από ότι φαίνετε είναι και η μεγαλύτερη που μπορεί να υπάρξει.

Ο Θεός αγαπάει όλους τους ανθρώπους το ίδιο και δίνει εξίσου τα ίδια σε όλους. Ο Θεός μας και κατ’ επέκταση και η διδασκαλία του είναι τέλεια αλλά το κατά πόσο ακολουθούνται από τους ανθρώπους δεν εξαρτάτε από αυτόν. Εδώ φαίνετε και η μεγάλη αρχοντιά Του Θεού ο οποίος ενώ προικίζει τα πλάσματα Του με τόσα αγαθά δεν επιβάλει με το ζόρι το θέλημα Του αλλά αφήνει τον κάθε ένα ξεχωριστά να κινηθεί όπως θέλει. Επομένως και το κατά πόσο θα εξελιχθεί πνευματικά κάποιος εξαρτάτε από αυτόν, από την καλή προαίρεση του που είναι και αυτή μια από τις βάσεις όπου θα οικοδομήσει την ψυχική του υγεία.
Γνωρίζοντας ο Θεός μας ότι η απομάκρυνση από αυτόν επιφέρει τον θάνατο σε ψυχή και σώμα, αφού είμαστε πλασμένοι από αυτόν, μας έχει δώσει και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να είμαστε σε συνεχή ένωση μαζί του και αυτοί οι τρόποι δεν είναι άλλοι από την προσευχή, το συχνό εκκλησιασμό και Θεία κοινωνία, την ιερά εξομολόγηση κλπ. Αυτά όλα φυσικά με τη δική μας θέληση.
Φαντάζομαι ότι όλα αυτά στα αυτιά ενός άπιστου ακούγονται πολύ … εγωιστικά και πολύ λογικά θα του φαίνονται έτσι αφού δεν πιστεύει καν στην ύπαρξη Του Θεού και θεωρεί ότι ένας Θεός το μόνο που κάνει είναι το να τον περιορίζει στη ζωή του με τα “μη” και τα “όχι”. Πολύ λογικό αυτό, ίσως γιατί δεν μπήκαμε ποτέ στη διαδικασία να σκεφτούμε κάποια πράγματα λ.χ. τι είναι αυτός ο Θεός για εμάς και τι είμαστε εμείς γι αυτόν.
Έτσι και κάτι μικρά παιδάκια νιώθουν άσχημα όταν τα μαλώνουν οι γονείς τους. Είναι λοιπόν σαν τον πατέρα (όσοι έχουν παιδιά θα με καταλαβαίνουν καλύτερα) που γνωρίζει πολύ καλά ότι το παιδί που μόλις γέννησε θέλει προστασία και καθοδήγηση για να αναπτυχθεί, να ωριμάσει και να γίνει και αυτός ένας δυνατός και υγιής άνθρωπος. Φαντασθείτε λοιπόν ένα παιδί (το οποίο δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα από τον κόσμο σε αντίθεση με τους γονείς του) να αντιδρά συνεχώς σε κάθε συμβουλή των γονιών του, να μη θέλει να έχει επικοινωνία μαζί τους θεωρώντας ότι τον καταδυναστεύουν, ότι τον πιέζουν και ότι μόνος του με τη δική του δύναμη τα καταφέρνει καλύτερα … τι κατάληξη θα είχε ;;;
Νομίζω όλοι γνωρίζουμε.

Βέβαια για τον Θεό δεν είμαστε απλά παιδιά Του αλλά δημιουργήματα Του και ο Θεός δεν είναι απλά ένας θνητός πατέρας με τις αδυναμίες του, αλλά ο δημιουργός του σύμπαντος και αν ένας απλός άνθρωπος δείχνει τόσο ενδιαφέρον για τα παιδιά του, φαντασθείτε ο Θεός !!!
Αυτό το μικρό παράδειγμα και πολλά άλλα φυσικά δεν είναι δικά μου κατορθώματα αλλά δώρα Του Θεού. Κάθε σωστή σκέψη και ενέργεια που με περιβάλει πηγάζουν από την ευσπλαχνία Του πατέρα μας, Του οποίου μερικά παιδιά αρέσκονται στην δική τους στάση ζωής μακριά από αυτόν. ΦΥΣΙΚΑ και αυτή η στάση υπήρχε σε ορισμένα πλάσματα Του από παλιά αλλά στις μέρες μας τείνει πλέον αυτό το κακό να θεωρείτε και να μοιάζει λίγο σαν μια «νέα μόδα» που διαφημίζετε με διάφορους τρόπους, μια νέα μόδα που προσπαθεί να αναιρέσει με ένα παιδικό πείσμα την πραγματικότητα. Σαν να έχεις δηλαδή ένα παιδάκι 5 ετών γεμάτο εγωισμό και υπερηφάνεια, το οποίο αντί να χαίρετε όπως όλα τα παιδάκια σε αυτή την ηλικία την στοργή και αγάπη των γονιών του, αντιστέκεται με κάθε τρόπο θεωρώντας και έξυπνο τον εαυτό του έναντι των άλλων παιδιών !!!

Θέλω να επαναλάβω ότι δεν έχω διάθεση να προσβάλω κανένα και λυπάμαι πολύ εάν κάποιος νομίζει ότι προσβάλετε από τα λεγόμενα μου, δεν έχω διάθεση να μειώσω κανένα, εξάλλου η κρίση δεν είναι δική μου υπόθεση. Το να υποστηρίζω όμως την πραγματικότητα είναι όχι μόνο δικαίωμα μου αλλά και υποχρέωση μου απέναντι στο Θεό και σε κάθε πλάσμα Του Θεού.

Η πνευματικότητα μας γίνετε σχετικά εύκολα αντιληπτή εκτός εξαιρετικά σπάνιων περιπτώσεων. Αυτή η πνευματικότητα όμως εάν δεν έχει τις βάσεις που πρέπει να έχει τότε όχι απλά δεν πρόκειται να καταλάβουμε τίποτα από τα μυστήρια Του Θεού αλλά θα πλανηθούμε κιόλας νομίζοντας ότι ΕΑΝ έχουμε εντρυφήσει σε γραφές και κείμενα, τα γνωρίζουμε πλέον όλα, το οποίο με τη σειρά του μας οδηγεί σε άλλες πλάνες και έτσι διαδέχεται η μια πλάνη την άλλη.
Έτσι και διάφοροι διανοούμενοι αρχαίοι και νεότεροι, με πρόσχημα την επιφανειακή τους μόρφωση η οποία δεν έχει καμιά σχέση απολύτως με τη χάρη Του Θεού, νόμιζαν και νομίζουν ότι είναι σε θέση να λύσουν τα μυστήρια της ύπαρξης μας.
Τον Θεό όμως δεν τον ενδιαφέρει η πανεπιστημιακή μας μόρφωση και όταν δει τον εγωισμό να καλπάζει μέσα στην ψυχή μας, τότε την αφήνει τελείως άδεια. Η χάρη Του Θεού πλησιάζει απλούς ανθρώπους στην ψυχή, ανθρώπους που θέλουν να δουν απλά την αλήθεια.

Ορθόδοξος

3 σχόλια:

Άθεος είπε...

Καλή σταδιοδρομία φίλε μου στο νέο σου blog!
Ξέρω ότι τα είπαμε κι άλλη φορά (στο blog μου) και γι αυτό σε θεωρώ φίλο και οικείο!
Μα τι ομοιότης!
Πιστεύω να μην μου σβήσεις πάλι το σχόλιο όπως και χθες!
Δεν συνηθίζω να σχολιάζω σε αντίθετα με το δικό μου blog αν και συχνά τα επισκέπτομαι για να ενημερώνομαι!
Ούτε πιστεύω να σε ενόχλησα που έκανα το σχόλιο αυτό!
Απλά σου ευχήθηκα και το εννοώ. Κάθε αντίλογος είναι για το καλό του ερευνητή, όταν δεν βρίζει φυσικά!
Ευχαριστώ για την φιλική υποδοχή!

Ορθοδοξος είπε...

Καλημέρα Άθεε και σε σένα.
Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο ιστολόγιο μου, εδώ είμαστε για να ανταλλάξουμε απόψεις και να παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν κατά τη δύναμη μας καλύτερα την πραγματικότητα, με απλά και κατανοητά λόγια από όλους, χωρίς σχόλια που περιέχουν ειρωνεία και ύβρεις.
Το ΑΘΕΪΑ, η άρνηση της αλήθειας έγινε για όλο τον κόσμο ανεξαρτήτου απόψεως.
Αν και η θέση σου είναι γνωστή, με χαρά θα δεχτούμε κάθε παρέμβαση που θέλεις να κάνεις.

ΔΙ΄ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ είπε...

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ.

Τελευταίες δημοσιεύσεις