Τίμια λείψανα, Εικόνες και Σταυροί στον... Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! *** Επιστήμη και Θεός *** Η Aθεΐα ενάντια στην Eπιστήμη *** Η Θρησκεία του Αθεϊσμού *** Είμαι Άθεος πειράζει; *** Τα στάδια του Αθεϊσμού *** Η προέλευση των άθεων *** Μια σύγχρονη άποψη για την ψυχολογία του άθεου; *** Ο Έλληνας άθεος ροκάς, που έγινε ιεραπόστολος στην Αφρική *** Ελληνικό Αθεϊστικό blogroll *** Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου *** Αθεϊσμός: ασέβεια ή εγωϊσμός; *** Διάγνωση του φαινομένου της σύγχρονης αθεΐας *** Το τέλος ενός άθεου *** Απάντηση στο ότι δεν υπάρχει Θεός *** Επιστήμη και θρησκεία *** Η ευγνωμοσύνη μας προς τους άθεους *** Πώς δικαιολογούνται τα εγκλήματα τού Αθεϊσμού κατά τον Ντόκινς *** Παράλογος ζήλος αθεϊστών *** Αθεϊσμός και Αντιχριστιανισμός *** Θαύματα σε άλλες θρησκείες *** Εισαγωγή στην "ψυχολογία του Αθεϊσμού" *** Ορθόδοξη πίστη και Φυσικές επιστήμες *** Επιστημονικά ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν το Χριστιανισμό *** Υλισμός *** Αντιχριστιανική λογική *** Η δύναμη της πίστης και η αδυναμία της απιστίας *** Η υπερηφάνεια μητέρα της αθεΐας *** Η συγγραφική ασυνέπεια των άθεων Εξελικτών *** Η επιστήμη μπροστά στη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού *** Τέλειος Θεός με ατελή κόσμο; *** Η Αυταπάτη του Dawkins *** Βρετανικό δικαστήριο ραπίζει την αθεϊστική καταπίεση
“Η σιγή σε θέματα πίστεως είναι τρίτο είδος αθεΐας μετά από την άρνηση του Θεού και την απόρριψη του Ιησού Χριστού”
Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς


Αγαπητοί μου φίλοι καλώς ήρθατε στο νέο Ελληνικό και Ορθόδοξο Χριστιανικό blog που έχει ως κύριο σκοπό του να φανερώσει το αληθινό πρόσωπο του αθεϊσμού και όχι αυτό που – πολλές φορές δυστυχώς εν αγνοία τους – ορισμένοι άπιστοι μέσα στην ιστορία αλλά και σήμερα, προσπαθούν με φανατισμό να προωθήσουν.

Ενημερωθείτε στις σελίδες μας για τα αίτια που την προκαλούν, τις τακτικές, τα καταστρεπτικά αποτελέσματα που επιφέρει στον άνθρωπο κ.ά.

Προφυλαχτείτε σωστά με αγάπη, ευγένεια, ταπείνωση αλλά και ορθόδοξο ζήλο από πλανεμένες ξενόφερτες θεωρίες που σκοπό έχουν να κλονίσουν την πίστη μας αλλά κυρίως όσων ανθρώπων δεν γνωρίζουν, στον Ένα και Αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να παρασύρουν τον άνθρωπο στην απώλεια. Προφυλαχτείτε από τις δήθεν μη κερδοσκοπικές αθεϊστικές - αιρετικές οργανώσεις που δρουν ανά τον κόσμο και από ανθρώπους που “ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασιν προβάτων ἔσωθεν δὲ εἰσιν λύκοι ἅρπαγες” με την συνεχή μελέτη της πίστης μας και την αληθινή – γνήσια εν Χριστώ ζωή.

Ο καλός Θεός να βοηθά συνεχώς την Ελλάδα μας ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές και όλο τον κόσμο Του

  • ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

  • Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ

  • ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ: ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

  • ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • "ΑΘΕΪΑ" ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ

  • Η ΓΝΩΜΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

  • Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

  • ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΤΑΝ Η ΠΙΣΤΗ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ

  • Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΑΘΕΟΥ

  • Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

"Σχολή Γάμου" στην Αλεξανδρούπολη


«Ανώτατες σπουδές» χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις ... με πτυχίο στον γάμο προσφέρει η Εκκλησία. Από τον Οκτώβριο θα λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη η Σχολή Γάμου, για άτομα ηλικίας 18 - 50 ετών, χάρη στην πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, καθώς και του σεβασμιότατου Ανθιμου.

Η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως σε μια προσπάθεια στήριξης του γάμου αναλαμβάνει δράση, θέλοντας να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους που ετοιμάζονται να παντρευτούν, αλλά και αυτούς που έχουν ήδη οικογένεια να δημιουργήσουν τις δικές τους φωλιές αγάπης, μέσα στις οποίες θα ολοκληρωθούν ως άνθρωποι και, παράλληλα, θα μεγαλώσουν ευτυχισμένα και υπεύθυνα παιδιά.

«Παρατηρούμε όλοι μας πόσο κλονίζεται ο θεσμός του γάμου σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Βλέπουμε και κατανοούμε με πόση προχειρότητα οι νέοι άνθρωποι αποφασίζουν να προχωρήσουν στον γάμο. Ενώ ενωρίτερα ζουν έγγαμη ζωή, φοβούνται να αναλάβουν την ευθύνη της δημιουργίας οικογένειας», τονίζει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος και προσθέτει: «Βλέπουμε ακόμη να εκδίδονται διαζύγια ακόμα και σε χρονικό διάστημα 6 μηνών μετά την τέλεση του γάμου. Και τότε όλοι απορούμε βλέποντας τα συντρίμμια των οικογενειακών ελπίδων, που μαζί με τα όνειρα των νεόνυμφων τσακίζονται στις δικαστικές αίθουσες και, πολλές φορές, αφήνοντας πίσω παιδιά να βιώνουν τη διαλυμένη οικογένεια και να λαμβάνουν πληγωμένα πρότυπα, που θα τα διαιωνίσουν στις δικές τους οικογένειες».

Οπως αναφέρει και η Αγία Γραφή, «Δεν είναι καλό να ’ναι ο άνθρωπος μόνος του» λέει ο κ. Ανθιμος, ενώ υπογραμμίζει ότι έτσι πλάστηκε η γυναίκα, θεμελιώθηκε η συντροφικότητα και έγινε κοινωνική ύπαρξη ο άνθρωπος από τον Παράδεισο μέχρι σήμερα, για πάντα.

«Ο άνθρωπος μόνος του είναι ή θεός ή θηρίο, θα πει κι ο Αριστοτέλης. Αλλά για μας ούτε ο Θεός μόνος δεν είναι, αλλά Τριάδα αγία, αδιαίρετη και ασύγχητη και επομένως αγάπη», εξηγεί ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως αναφερόμενος στη λειτουργία της Σχολής Γάμου. Χαρακτηρίζει μάλιστα ευλογημένο τον έρωτα, αφού με αυτόν οι άνθρωποι ενώνονται, αποκτούν παιδιά και δημιουργούν τις κοινωνίες.

Ο σεβασμιότατος τονίζει πως ο Χριστός ξεκινάει το έργο σωτηρίας του ανθρώπου με την επιστροφή του στην κοινωνία μέσω του γάμου και γι’ αυτό ο θεσμός του γάμου γίνεται χαρά και πανηγύρι, αλλά και αγώνας ισόβιος.  Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως χαρακτηρίζει δύσκολο το όλο εγχείρημα, αλλά εμφανίζεται βέβαιος πως ο Χριστός θα ευλογήσει και τούτη την προσπάθεια της τοπικής εκκλησίας.

Η πρωτοποριακή αυτή σχολή, που αποσκοπεί στο να ενημερώσει και να διαφωτίσει μέσα από τη συζήτηση για όλα τα θέματα του γάμου, καθώς και της διακονίας των παιδιών, θα αρχίσει να λειτουργεί την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου και κάθε εβδομάδα την ίδια μέρα, στις 7.00 το απόγευμα, στο Ανθίμειο Κέντρο. Υπεύθυνος της Σχολής Γάμου θα είναι ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης του παλαιού νοσοκομείου, πατέρας Γεώργιος Βασιλειάδης.



11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ όμορφη πρωτοβουλία από τον μητροπολίτη.

Ορθόδοξος είπε...

Και μετά ορισμένοι λένε πως η εκκλησία δεν κάνει τίποτα για τον κόσμο!
Εμείς τι κάνουμε για τον εαυτό μας; Τον βοηθάμε καθόλου;

Παναής είπε...

Φίλε Ορθόδοξε Χαίρε!Πολύ καλή η πρωτοβουλεία της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως!Όμως συγνώμη η πράξη που έκανε ο Άλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμος ήταν Ορθόδοξη;Συνεπάγεται με καθαίρεση η πράξη του αυτή να τελέση θέατρο με την ολυμπιακή φλόγα μέσα στα Άγια των Άγίων!Ντροπή του!Έχουν ενοχληθεί οι πλειοψηφία των Ιεραρχών για την αντιχριστιανική πράξη του!Το θέμα πήγε στην Σύνοδο!Είναι σοβαρός Ιεράρχης αυτός;Έβαλε κοριτσάκι στο ιερό και άναψε την δάδα απο το ακοίμητο κανδύλι;Έλεος;Κατακριτέα η πράξη του,ακόμη και το γραφείο αιρέσεων της Εκκλησίας διαμαρτύρετε και με πληροφορίες έγκυρες στεναχωρέθηκε και ο Θεσσαλονίκης πνευματικός του πατέρας!Άντε να τον δικάσουν και τον Μεσσηνίας Σαββάτο και να τους καθαιρέσουν ούτε συγνώμη δεν ζητουν αμετανόητοι Ιεράρχες!

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη καθε σωστη κινηση που θα κανει στο εξης ο μ. Ανθιμος θα πρεπει να την παραβλεπουμε επειδη εκανε ενα λαθος πριν;
εμεις, οι τελειοι οι αλανθαστοι!

Παναής είπε...

Δεν παραβλέπουμετα σωστά αγαπητέ ανώνυμε αλλά ούτε και τα "λάθοι"!Επικροτούμε τις Θεάρεστες ενέργειες των Μητροπολιτών!Όμως ελέγχουμε και δικαιούμαστε σαν απλοί πιστοί και αμαρτωλοί γεμάτοι λάθοι,να ελέγξουμε τις ασεβείς πράξεις και αντιχριστιανικές ενέργειες!Εσύ αν το θεωρείς για λάθος δικαίωμά σου!Η Σύνοδος όταν τον δικάσει και δεν μετανοήσει για την πράξη του θα καθαιρεθή!Που ξανακούστηκε Ορθόδοξος Ιεράρχης που είναι "εις τύπον και τόπον"του Χριστού να ασχολείτε με ειδωλολατρικά έθιμα!Είμαστε σοβαροί!Εδώ Επίσκοποι τον έλεγξαν και δεν ζητα συγνώμη και τον δικαιολογούμε κιόλας!!!Δηλαδή οι Επίσκοποι μας κάνουν 100 καλά αλλά δικαιούνται να συμετέχουν και σε ειδωλολατρικά έθιμα;Είσαι σοβαρός/η;Τί να το κάνεις;Να καθαιρεθεί για να μάθει να μην σκανδαλίζει ούτε τον ελάχιστω πιστό(που είμαι εγώ )άσε που έχουν πάρει και τα πάνω τους οι δωδεκαθεϊστες με την αποτρόπαια πράξη του!Τα δημόσια λεχθέντα και πραχθέντα απο Ιεράρχες,δημόσια και ελέγχονται(και απο τον πιό αμαρτωλο τελευταίο πιστό),ο άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος το είπε....

Ethnikofrones είπε...

O jeronimo να τα βλέπει αυτά. Ως μητροπολιτης Αθηνα συγνχωμη ως Αρχιεπσισκοπος τι εχει ανει μεχρι στιγμης
εκτος απο το απιθανο: να συμμετεχει σε υπουργικο συμβουλιο.

Οσο για την πράξη του Άλεξανδρουπόλεως ήταν λάθος.
οχι η σχολη γάμου

Η σχολή γάμου ειναι σωστη και αν η εκκλησια θέλει να συνεχισει να υπάρχει πρεπει να βοηθησει την κοινωνια και τους έλληνες.

ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΡΗΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΜΑΣΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.

Ορθόδοξος είπε...

Φίλε Panais δεν γνωρίζω κάτι γι’ αυτά που αναφέρεις. Γενικά λάθη κάνουν όλοι οι άνθρωποι αλλά σίγουρα τέτοιοι έχουν μεγαλύτερες ευθύνες. Ο Θεός να τους φωτίζει.

Παναής είπε...

Κάτι γνωρίζουμε απο "ιατρική",ενημερώνεσε κιόλας αλλά γράφε και κανένα άρθρο στο ξυπνήστερε βρε αδελφέ!Και σε παρακαλώ πολύ βρές απο την ιστοσελίδα του κΠαναγιώτη Τελεβάντου κάοια σχετικά άρθρα του για την ΑθεΪα,είναι έξοχα και αξίζει να τα έχεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Panais αν τον ανεχεται ο Κυριος, ποιος ειμαι εγω που θα τον "δικάσω"; ας αφήσουμε τη κρίση και τη δικη σε εκεινους στους οποίους ανήκει.
εγω φωναξα για την τελετη αφης και το αντικανονικό της, ομως απο εκει και περα τελειωσε, εγινε, φωναξαμε, τωρα η κριση ειναι αλλου, των ανωτέρων του.
ποιος ξερει πως το σκεφτηκε με το μυαλο του και το εκανε;; οι κανονες ειναι κανονες αλλα και ο Χριστος οταν ηλθε θεραπευσε ημερα Σαββατο και φωναζαν για τους κανονες και δε ξεραν τι σημαινει διακριση.
Εγω δεν εχω διακριση να δω αν ηταν τετοια περιπτωση και κακως φωναξα τοτε γιατι μπορει να τον αδικησα μπορει και οχι. Υπαρχουν οι αρμοδιοι να κρινουν με διακριση οπως πρεπει και πρωτα απ ολα ο Κυριος.
Επειδη ειναι πολυ επικινδυνο οταν μπαινεις στη διαδικασια να ελεγξεις να αδικησεις και επειδη ειναι πολυ επικινδυνο για την ψυχη μου να κρινω καποιον και μαλιστα ιερεα, μητροπολιτη κλπ εχω αποφασισει να το αποφευγω και να κανω υπομονη αφου κανει υπομονη μαζι τους ο ιδιος ο Κυριος.
εχω αρκετες αμαρτιες μαζεμενες στη πλατη μου και προσεχω μη με φορτωσω κι αλλες στο ονομα του αυτοκλήτου θεματοφυλακα της ορθοδοξιας.
απο την αλλη βλεπουμε πολλα και υποφερουμε πραγματικα σκανδαλιζομενοι, η τελετη αφης δεν ειναι τιποτα εμπρος σε αλλα μεταπατερικα και συμπροσευχες με αιρετικους κλπ αλλα πρεπει να κανουμε υπομονη και προσευχη. Θα μας δειξει ο Κυριος το δρομο ωστε να μη χαθουμε σε κακοτοπιες με προβατοσχημους ποιμενες. Εντωμεταξυ πρεπει να βαζουμε παντα καλο λογισμο και να προσευχομαστε οσο το δυνατον περισσοτερο για ΦΩΤΙΣΗ μπας και αποκτησουμε λιγο διακριση και για να μας ελεησει ο Κυριος δειχνοντας μας τι πρεπει να κανουμε.
μπορει να ρθει καιρος που θα μας δειξει ο Κυριος οτι δε θα πρεπει να παταμε πια στους ιερους ναους, ναι ακομη κι αυτο, για να μη συμμετεχουμε στην οποια διαβρωση θα χει υποστει.
εμενα ακομα δε μου χει δειξει κατι τετοιο.
οπως και να χει μεσα στην αγαπη πρεπει να μενουμε και η αγαπη να ξεχειλιζει ακομα και απο τον ελεγτικο μας λογο γιατι απο αγαπη για την αγαπη τα κανουμε ολα.
με εν Χριστω αγαπη

Ανώνυμος είπε...

Καλα βρε παιδια ασχολειστε με τον Ανθιμο ενω ο μεσσηνιας λεει τα ανηκουστα περι δυο Εκκλησιων και αντι να τον επιπληξουν τον στελνουν στο διαλογο, ο Πατριαρχης σκανδαλιζει με τις τιμες που αποδιδει στον αιρετικο Πάπα, ο Ιγνατιος υποστηριζει την ακαδημια που μιλα για νεοπατερικη θεολογια και η καρτα ειναι προ των πυλων με την εκκλησια να σιωπα με απογοητευτικο και σκανδαλιστικο τροπο;;;;
βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος!!!!!!

Παναής είπε...

Συμφονώ ανώνυμε αδελφέ μαζί σου έχεις δίκιο!Συμφονώ όμως και με τον απο πάνω!Ο Χριστός μας αγαπά παραπάνω απο μας την Εκκλησία!Να τους ανεχτούμε για να μας ανεχτεί και ο Χριστός όμως για θέματα πίστεως αδελφοί μου ας μιλήσουν οι Πατέρες κα όχι εγώ ο ελεϊνός:"τα δημοσίως λεγόμενα και πραττόμενα δημοσίως να ελέγχωνται...(άγιος Χρυσόστομος,και δεν απευθύνετε μόνο σε κληρικούς),"πώς γίνεται να μη κολασθή αυτός που κάνει ότι δεν βλέπει και σιωπά,όταν οι Θεϊκοι νόμοι και οι κανόνες υβρίζωνται!"(άγιος Χρυσόστομος),"η σιωπή για θέματα πίστεως είναι 3 είδος Αθεϊας"(Γρηγόριος Παλαμάς ,φυσικά για αυτούς που ξέρουν κάποια θέματα δια την πίστη)και τέλως"πρέπει να δείχνουμε για την Αλήθεια θάρρος,ακόμη κι αν σκανδαλίζωνται μερικοί"!!!!Λυπάμε αλλά δεν μας αρέσει η κατάκριση,όμως ο Θεός γνωρίζει τις διαθέσεις του κάθε πιστού!Επίσης λυπάμε δια το αυστηρό του γραπτού μου λόγου!Εύχεστε να γίνω καλύτερος!Με συγκίνησε η αγάπη του πρώτου ανώνυμου!Και εγώ με αγάπη διαμαρτύρωμαι μόνο που πιθανόν να δυσκολεύομαι να την εκφράσω γραπτώς...

Τελευταίες δημοσιεύσεις






http://www.facebookloginhut.com/facebook-login/