Τίμια λείψανα, Εικόνες και Σταυροί στον... Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! *** Επιστήμη και Θεός *** Η Aθεΐα ενάντια στην Eπιστήμη *** Η Θρησκεία του Αθεϊσμού *** Είμαι Άθεος πειράζει; *** Τα στάδια του Αθεϊσμού *** Η προέλευση των άθεων *** Μια σύγχρονη άποψη για την ψυχολογία του άθεου; *** Ο Έλληνας άθεος ροκάς, που έγινε ιεραπόστολος στην Αφρική *** Ελληνικό Αθεϊστικό blogroll *** Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου *** Αθεϊσμός: ασέβεια ή εγωϊσμός; *** Διάγνωση του φαινομένου της σύγχρονης αθεΐας *** Το τέλος ενός άθεου *** Απάντηση στο ότι δεν υπάρχει Θεός *** Επιστήμη και θρησκεία *** Η ευγνωμοσύνη μας προς τους άθεους *** Πώς δικαιολογούνται τα εγκλήματα τού Αθεϊσμού κατά τον Ντόκινς *** Παράλογος ζήλος αθεϊστών *** Αθεϊσμός και Αντιχριστιανισμός *** Θαύματα σε άλλες θρησκείες *** Εισαγωγή στην "ψυχολογία του Αθεϊσμού" *** Ορθόδοξη πίστη και Φυσικές επιστήμες *** Επιστημονικά ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν το Χριστιανισμό *** Υλισμός *** Αντιχριστιανική λογική *** Η δύναμη της πίστης και η αδυναμία της απιστίας *** Η υπερηφάνεια μητέρα της αθεΐας *** Η συγγραφική ασυνέπεια των άθεων Εξελικτών *** Η επιστήμη μπροστά στη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού *** Τέλειος Θεός με ατελή κόσμο; *** Η Αυταπάτη του Dawkins *** Βρετανικό δικαστήριο ραπίζει την αθεϊστική καταπίεση
“Η σιγή σε θέματα πίστεως είναι τρίτο είδος αθεΐας μετά από την άρνηση του Θεού και την απόρριψη του Ιησού Χριστού”
Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς


Αγαπητοί μου φίλοι καλώς ήρθατε στο νέο Ελληνικό και Ορθόδοξο Χριστιανικό blog που έχει ως κύριο σκοπό του να φανερώσει το αληθινό πρόσωπο του αθεϊσμού και όχι αυτό που – πολλές φορές δυστυχώς εν αγνοία τους – ορισμένοι άπιστοι μέσα στην ιστορία αλλά και σήμερα, προσπαθούν με φανατισμό να προωθήσουν.

Ενημερωθείτε στις σελίδες μας για τα αίτια που την προκαλούν, τις τακτικές, τα καταστρεπτικά αποτελέσματα που επιφέρει στον άνθρωπο κ.ά.

Προφυλαχτείτε σωστά με αγάπη, ευγένεια, ταπείνωση αλλά και ορθόδοξο ζήλο από πλανεμένες ξενόφερτες θεωρίες που σκοπό έχουν να κλονίσουν την πίστη μας αλλά κυρίως όσων ανθρώπων δεν γνωρίζουν, στον Ένα και Αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να παρασύρουν τον άνθρωπο στην απώλεια. Προφυλαχτείτε από τις δήθεν μη κερδοσκοπικές αθεϊστικές - αιρετικές οργανώσεις που δρουν ανά τον κόσμο και από ανθρώπους που “ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασιν προβάτων ἔσωθεν δὲ εἰσιν λύκοι ἅρπαγες” με την συνεχή μελέτη της πίστης μας και την αληθινή – γνήσια εν Χριστώ ζωή.

Ο καλός Θεός να βοηθά συνεχώς την Ελλάδα μας ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές και όλο τον κόσμο Του

  • ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

  • Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ

  • ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ: ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

  • ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • "ΑΘΕΪΑ" ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ

  • Η ΓΝΩΜΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

  • Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

  • ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΤΑΝ Η ΠΙΣΤΗ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ

  • Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΑΘΕΟΥ

  • Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ιερέας κάνει έρανο αγάπης σε νυχτερινά κέντρα.


Είναι ίσως ο μοναδικός ιερέας στην Ελλάδα που αργά το βράδυ, όταν οι υπόλοιποι ιερωμένοι ξεκουράζονται, αυτός χωρίς φόβο χτυπάει την πόρτα επιχειρηματιών νυχτερινών κέντρων αλλά και καλλιτεχνών. Πρόσφατα μάλιστα, ο παπά-Θωμάς, όπως τον αποκαλούν οι ενορίτες του Αγίου Ανδρέα στα Άνω Πατήσια, όπου λειτουργεί, έκανε για ακόμη μία φορά τη νυχτερινή βόλτα του συλλέγοντας τρόφιμα και χρήματα για το φιλόπτωχο ταμείο. Ο Βασίλης Καρράς, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Νίνο, ο Νίκος Κουρκούλης, η Κέλλυ Κελεκίδου, ο Αντώνης Ρέμος, η Άννα Βίσση, οι επιχειρηματίες Νίκος και Θανάσης Πριόβολος και ο Θανάσης Παπαγεωργίου είναι μερικοί μόνον από τους επωνύμους που υποστηρίζουν το έργο τού ιερέα. «Δεν θεωρώ πως κάνω κάτι κακό. Έχω κουπόνια εράνου αγάπης και τα μοιράζω, όπως κάνω και την ημέρα. Έχω πολλούς φίλους το βράδυ, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες. Τους γνωρίζω πολλά χρόνια και πάντοτε με βοηθάνε στο έργο μου. Να, εδώ έχω σημειώσει τα ονόματά τους. Δεν ήθελα να ξεχάσω κανέναν. Θέλω να αναφέρω όλους όσοι μας βοηθάνε»  «Αυτό εδώ μου το έστειλε πριν από λίγες ημέρες από τη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Καρράς. Διακόσια κιλά λάδι της δικής του σοδειάς, μαζί με δύο αυτοκίνητα γεμάτα τρόφιμα, που πήγα και τα παρέλαβα προσωπικά, και πενήντα κούκλες για να τις μοιράσουμε σε κοριτσάκια φτωχών οικογενειών» λέει ο ιερέας για τον γνωστό τραγουδιστή, με τον οποίο είναι φίλοι εδώ και χρόνια.

Ο Αντώνης Ρέμος επίσης είναι από τους καλλιτέχνες που συμπαραστέκονται στο φιλανθρωπικό έργο του πατέρα Θωμά. «Ο Αντώνης μας έδωσε 2.000 κουτιά γάλα». Η Κέλλυ Κελεκίδου και ο Νίκος Κουρκούλης, ο Νίνο, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Νίκος Οικονομόπουλος αλλά και η Άννα Βίσση είναι μερικοί ακόμη από τους επώνυμους φίλους του ιερέα. «Κάποιοι αγοράζουν κουπόνια, άλλοι μας δίνουν τρόφιμα. Ο,τι έχει ευχαρίστηση ο καθένας είναι δεκτό αρκεί να το δίνει με την καρδιά του» σημειώνει και τονίζει: «Δεν ζητιανεύω. Ζητώ βοήθεια. Έχω στενοχωρηθεί αρκετά με τον Γιάννη Πάριο, όχι επειδή δεν θέλησε να ενισχύσει το έργο μας αλλά επειδή ειρωνεύτηκε. Δεν πιέζω κανέναν να βοηθήσει, αλλά δεν επιτρέπω να αμφισβητεί και αυτό που κάνουμε» τονίζει ο ιερέας και σημειώνει: «Θέλω να πιστεύω όμως πως ήταν η κακιά στιγμή».


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η φωτογραφία που έχετε δεν είναι σωστή, έχουν λάθος ιερέα που δεν είναι αυτός. Άλλωστε αυτός με τα μακρυα μαλλιά έχει δηλώσει αντίχριστος και μισεί τον Χριστιανισμό και ούτε αναφέρεται στο δημοσίευμα το όνομα του.
Μην δίνετε ψευτικες εντυπώσεις. Και κακές για τον ιερεα, οτι πάει ακομα και σε αντιχριστους για να κάνει έργα ...αγαπης. Υποτιμάμε έτσι φοβερά την πίστη έναντι του κοινωνισμού.

Ορέστης

Ορθόδοξος είπε...

Η φωτογραφία αυτή πάρθηκε μέσα από κάποιο άρθρο που σχολίαζε το παρών θέμα. Δεν γνωρίζω εάν είναι σωστή – αν και υποθέτω πως είναι διότι ο ιερέας μοιάζει πολύ και με άλλες φωτογραφίες που έχω δει – αλλά δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Το νόημα του θέματος αποτυπώνεται πολύ καλά μέσα από το κείμενο και η οποιαδήποτε φωτογραφία απλά θα χρωμάτιζε την όλη κατάσταση, δεν θα άλλαζε τίποτα το ουσιαστικό, γι’ αυτό είναι - δεν είναι σωστή, στο παρών θέμά θεωρώ ότι δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία. Η ζωή του ιερέα είναι αληθινή και αυτό μετράει, αυτό πρέπει να προσέξουμε.

Επίσης το ποιος είναι πραγματικά χριστιανός - πιστός και το ποιος όχι μπορεί να το κρίνει αληθινά μόνο ο Θεός. Έχω ακούσει και εγώ συνεντεύξεις του ατόμου στον οποίο αναφέρεστε, αλλά νομίζω ότι αυτά τα γνωρίζει καλύτερα ο Θεός. Γι’ αυτό το λόγο η φωτογραφία δεν με προβληματίζει ιδιαίτερα και δεν νομίζω ότι καλλιεργώ καμιά εντύπωση, ούτε αρνητική και ούτε θετική για κάποιον επώνυμο.

Καταλαβαίνω ότι ίσως να νιώθετε λίγο άσχημα με αυτά που ακούγονται κατά καιρούς από ορισμένους για την πίστη μας, αλλά μη δίνετε και πολύ σημασία πάντα. Εξάλλου δεν παύει να είναι η προσωπική άποψη κάποιον που έρχεται σε σύγκρουση με τη δική μας.

Ανώνυμος είπε...

Εμμένω στην θέση μου και διαφωνώ ριζικά με την άποψη σας.

Αν αντιμετωπίζετε τόσο χλιαρά τις κατηγορίες και τις ύβρεις αυτού του ατόμου έναντι του Χριστιανισμού, τότε σηκώνω ψηλά τα χέρια και σας προτρέπω να καταργήσετε και το ιστολόγιο σας διότι μάλλον κακό κάνετε παρά καλό.

Ο Χριστιανισμός και υποστηριξη σε αυτόν,φίλε μου, δεν είναι μια προσωπική άποψη. Έλεος!

Μην τα σχετικοποιείτε όλα διότι επαναλαμβάνω τότε δεν ξέρετε πού πάτε και τί γυρεύετε.

Ορέστης

Ορθόδοξος είπε...

Μα έχετε κάθε δικαίωμα να επιμένετε.

Αλλά πείτε μου ειλικρινά, τι θέση πρέπει να είχα απέναντι σε αυτά τα άτομα; Να τους καταδικάσω εγώ για τη στάση τους και με ποια ιδιότητα;

Κάθε ένας έχει δικαίωμα να εκφέρει την άποψη του, ο χριστιανισμός δεν νομίζω ότι επιβάλλεται σε κανένα. Κάποιοι λοιπόν έχουν αρνητική άποψη και κάποιοι θετική.

Εάν πάλι σας ενοχλεί τόσο πολύ η συγκεκριμένη φωτογραφία, σας είπα ότι δεν έχει αυτή σημασία αλλά το πραγματικό γεγονός που παρουσιάζεται.

Ανώνυμος είπε...

Θα σας απαντήσω αγαπητέ, μόνο για να διευκολύνω την συζήτηση, πείτε μου, απαντήστε μου τα παρακάτω.

α.Όταν ο απ.Ιωάννης ο Ευαγγελιστής λέει ότι όποιος δεν δέχεται την Ορθόδοξη Διδασκαλία, να μην πατάει στο σπίτι σας και ούτε χαίρετε να του λέτε, επιβάλλει τον Χριστιανισμό σε κανένα; Ή μήπως απαγορεύει να εκφέρει ο καθένας την άποψη του;

β.Όταν ο απ.Παύλος διδάσκει μετα μιας και δυο νουθεσίας, να παραιτούμαστε απο τον αιρετικό, μήπως είναι μισαλλόδοξος;

Ορέστης

Ορθόδοξος είπε...

Μα που το πάτε αγαπητέ μου;

Τόσο πολύ σας ενοχλεί μια φωτογραφία;

Μπορεί ο κύριος που σας εκνευρίζει να είπε δημόσια κάτι αρνητικό για την εκκλησία μας αλλά να βοήθησε στην συγκεκριμένη περίπτωση τους ανθρώπους. Μπορεί να βρέθηκε τυχαία εκεί ή να θεωρεί φίλο του τον ιερέα, ποιος ξέρει …
Τι να κάνουμε τώρα εμείς;

Γιατί κολλάτε τόσο πολύ σε μια φωτογραφία;

Τελευταίες δημοσιεύσεις






http://www.facebookloginhut.com/facebook-login/