Τίμια λείψανα, Εικόνες και Σταυροί στον... Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! *** Επιστήμη και Θεός *** Η Aθεΐα ενάντια στην Eπιστήμη *** Η Θρησκεία του Αθεϊσμού *** Είμαι Άθεος πειράζει; *** Τα στάδια του Αθεϊσμού *** Η προέλευση των άθεων *** Μια σύγχρονη άποψη για την ψυχολογία του άθεου; *** Ο Έλληνας άθεος ροκάς, που έγινε ιεραπόστολος στην Αφρική *** Ελληνικό Αθεϊστικό blogroll *** Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου *** Αθεϊσμός: ασέβεια ή εγωϊσμός; *** Διάγνωση του φαινομένου της σύγχρονης αθεΐας *** Το τέλος ενός άθεου *** Απάντηση στο ότι δεν υπάρχει Θεός *** Επιστήμη και θρησκεία *** Η ευγνωμοσύνη μας προς τους άθεους *** Πώς δικαιολογούνται τα εγκλήματα τού Αθεϊσμού κατά τον Ντόκινς *** Παράλογος ζήλος αθεϊστών *** Αθεϊσμός και Αντιχριστιανισμός *** Θαύματα σε άλλες θρησκείες *** Εισαγωγή στην "ψυχολογία του Αθεϊσμού" *** Ορθόδοξη πίστη και Φυσικές επιστήμες *** Επιστημονικά ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν το Χριστιανισμό *** Υλισμός *** Αντιχριστιανική λογική *** Η δύναμη της πίστης και η αδυναμία της απιστίας *** Η υπερηφάνεια μητέρα της αθεΐας *** Η συγγραφική ασυνέπεια των άθεων Εξελικτών *** Η επιστήμη μπροστά στη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού *** Τέλειος Θεός με ατελή κόσμο; *** Η Αυταπάτη του Dawkins *** Βρετανικό δικαστήριο ραπίζει την αθεϊστική καταπίεση
“Η σιγή σε θέματα πίστεως είναι τρίτο είδος αθεΐας μετά από την άρνηση του Θεού και την απόρριψη του Ιησού Χριστού”
Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς


Αγαπητοί μου φίλοι καλώς ήρθατε στο νέο Ελληνικό και Ορθόδοξο Χριστιανικό blog που έχει ως κύριο σκοπό του να φανερώσει το αληθινό πρόσωπο του αθεϊσμού και όχι αυτό που – πολλές φορές δυστυχώς εν αγνοία τους – ορισμένοι άπιστοι μέσα στην ιστορία αλλά και σήμερα, προσπαθούν με φανατισμό να προωθήσουν.

Ενημερωθείτε στις σελίδες μας για τα αίτια που την προκαλούν, τις τακτικές, τα καταστρεπτικά αποτελέσματα που επιφέρει στον άνθρωπο κ.ά.

Προφυλαχτείτε σωστά με αγάπη, ευγένεια, ταπείνωση αλλά και ορθόδοξο ζήλο από πλανεμένες ξενόφερτες θεωρίες που σκοπό έχουν να κλονίσουν την πίστη μας αλλά κυρίως όσων ανθρώπων δεν γνωρίζουν, στον Ένα και Αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να παρασύρουν τον άνθρωπο στην απώλεια. Προφυλαχτείτε από τις δήθεν μη κερδοσκοπικές αθεϊστικές - αιρετικές οργανώσεις που δρουν ανά τον κόσμο και από ανθρώπους που “ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασιν προβάτων ἔσωθεν δὲ εἰσιν λύκοι ἅρπαγες” με την συνεχή μελέτη της πίστης μας και την αληθινή – γνήσια εν Χριστώ ζωή.

Ο καλός Θεός να βοηθά συνεχώς την Ελλάδα μας ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές και όλο τον κόσμο Του

 • ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 • ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

 • Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ

 • ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ: ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

 • ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 • "ΑΘΕΪΑ" ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ

 • Η ΓΝΩΜΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

 • Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 • ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΤΑΝ Η ΠΙΣΤΗ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ

 • Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΑΘΕΟΥ

 • Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

Όταν υπάρχει πίστη


ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.
ΣΥΝΕΒΗ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ.
ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ, ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ.


Μεγάλη συγκίνηση νιώσαμε όταν επικοινωνήσαμε με μια νέα κοπέλα 27 ετών, η οποία πήγε σε μια ευρωπαϊκή χώρα για τις μεταπτυχιακές της σπουδές. Μπορεί να ακούγεται κάτι το συνηθισμένο μιας και χιλιάδες νέοι κάνουν το ίδιο. Αυτό όμως που μας συγκίνησε πραγματικά ήταν η Πίστη και η Ελπίδα της κοπέλας στον Θεό.

Τι παίρνουν μαζί τους οι νέοι όταν πηγαίνουν σε κάποιο άλλο μέρος, ή σε κάποια άλλη χώρα; Ο καθένας ότι νομίζει αναγκαίο παίρνει μαζί του. Όταν επικοινωνήσαμε μέσω εικονοληπτικής συσκευής είδαμε την νέα αυτή κοπέλα χαρούμενη και ευδιάθετη. Πίσω από την κοπέλα σε ένα ραφακι, είδαμε κάτι που μας έκανε εντύπωση και νιώσαμε κάπως παράξενα.

Τι νομίζετε ήταν;

Η κοπέλα είχε μια μικρή εικόνα της Πανάγιας και μπροστά της ένα μικρό καντηλάκι. Ναι, καντηλακι και εικόνα είχε πάρει μαζί της στο εξωτερικό.

Πόσοι κάνουν το ίδιο;

Πόσοι θέλουν το φως του καντηλιού να τους φωτίζει μέρα νύχτα στην ζωή τους;

Εναπόθεσε τις ελπίδες της στον Θεό.

Ήλπιζε μόνο στην βοήθεια του Θεού.

Και έτσι πρέπει να είμαστε όλοι.

Πρώτα ο Θεός.

Όπου και να βρισκομαστε, ότι και να κάνουμε δεν πρέπει να ξεχνάμε τον δημιουργό μας.

Όλα εξαρτώνται από Αυτόν.

Αυτός θα μας φωτίζει.

Αυτός θα μας δυναμώνει.

Αυτός θα μας δίνει ότι έχουμε ανάγκη για να προχωρούμε.

Συνήθως η νεολαία έχει αλλά ενδιαφέροντα και έχει παρασυρθεί ένα ποσοστό στην αθεΐα.

Υπάρχουν όμως και τα λαμπρά παραδείγματα όπως αυτή η συγκεκριμένη κοπέλα που δεν ξέχασε πρώτα από όλα να πάρει μαζί της φως, που ήταν το καντηλάκι, και φυσικά έναν καθρέπτη που ήταν η εικόνα της Θεομήτορος.Τελευταίες δημοσιεύσεις