Τίμια λείψανα, Εικόνες και Σταυροί στον... Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! *** Επιστήμη και Θεός *** Η Aθεΐα ενάντια στην Eπιστήμη *** Η Θρησκεία του Αθεϊσμού *** Είμαι Άθεος πειράζει; *** Τα στάδια του Αθεϊσμού *** Η προέλευση των άθεων *** Μια σύγχρονη άποψη για την ψυχολογία του άθεου; *** Ο Έλληνας άθεος ροκάς, που έγινε ιεραπόστολος στην Αφρική *** Ελληνικό Αθεϊστικό blogroll *** Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου *** Αθεϊσμός: ασέβεια ή εγωϊσμός; *** Διάγνωση του φαινομένου της σύγχρονης αθεΐας *** Το τέλος ενός άθεου *** Απάντηση στο ότι δεν υπάρχει Θεός *** Επιστήμη και θρησκεία *** Η ευγνωμοσύνη μας προς τους άθεους *** Πώς δικαιολογούνται τα εγκλήματα τού Αθεϊσμού κατά τον Ντόκινς *** Παράλογος ζήλος αθεϊστών *** Αθεϊσμός και Αντιχριστιανισμός *** Θαύματα σε άλλες θρησκείες *** Εισαγωγή στην "ψυχολογία του Αθεϊσμού" *** Ορθόδοξη πίστη και Φυσικές επιστήμες *** Επιστημονικά ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν το Χριστιανισμό *** Υλισμός *** Αντιχριστιανική λογική *** Η δύναμη της πίστης και η αδυναμία της απιστίας *** Η υπερηφάνεια μητέρα της αθεΐας *** Η συγγραφική ασυνέπεια των άθεων Εξελικτών *** Η επιστήμη μπροστά στη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού *** Τέλειος Θεός με ατελή κόσμο; *** Η Αυταπάτη του Dawkins *** Βρετανικό δικαστήριο ραπίζει την αθεϊστική καταπίεση
“Η σιγή σε θέματα πίστεως είναι τρίτο είδος αθεΐας μετά από την άρνηση του Θεού και την απόρριψη του Ιησού Χριστού”
Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς


Αγαπητοί μου φίλοι καλώς ήρθατε στο νέο Ελληνικό και Ορθόδοξο Χριστιανικό blog που έχει ως κύριο σκοπό του να φανερώσει το αληθινό πρόσωπο του αθεϊσμού και όχι αυτό που – πολλές φορές δυστυχώς εν αγνοία τους – ορισμένοι άπιστοι μέσα στην ιστορία αλλά και σήμερα, προσπαθούν με φανατισμό να προωθήσουν.

Ενημερωθείτε στις σελίδες μας για τα αίτια που την προκαλούν, τις τακτικές, τα καταστρεπτικά αποτελέσματα που επιφέρει στον άνθρωπο κ.ά.

Προφυλαχτείτε σωστά με αγάπη, ευγένεια, ταπείνωση αλλά και ορθόδοξο ζήλο από πλανεμένες ξενόφερτες θεωρίες που σκοπό έχουν να κλονίσουν την πίστη μας αλλά κυρίως όσων ανθρώπων δεν γνωρίζουν, στον Ένα και Αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να παρασύρουν τον άνθρωπο στην απώλεια. Προφυλαχτείτε από τις δήθεν μη κερδοσκοπικές αθεϊστικές - αιρετικές οργανώσεις που δρουν ανά τον κόσμο και από ανθρώπους που “ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασιν προβάτων ἔσωθεν δὲ εἰσιν λύκοι ἅρπαγες” με την συνεχή μελέτη της πίστης μας και την αληθινή – γνήσια εν Χριστώ ζωή.

Ο καλός Θεός να βοηθά συνεχώς την Ελλάδα μας ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές και όλο τον κόσμο Του

  • ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

  • Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ

  • ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ: ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

  • ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • "ΑΘΕΪΑ" ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ

  • Η ΓΝΩΜΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

  • Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

  • ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΤΑΝ Η ΠΙΣΤΗ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ

  • Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΑΘΕΟΥ

  • Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Η προσφορά της Εκκλησίας





Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ


Eυκαίρως - ακαίρως προβάλλεται το «επιχείρημα» ότι το Κράτος πρέπει να πάρει την εκκλησιαστική περιουσία, διότι έχει αναλάβει τη μισθοδοσία των Εφημερίων (από το 1945) και των Επισκοπων (από το 1980). Αποσιωπάται, όμως, το γεγονός ότι η μισθοδοσία αυτή αποτελεί συμβατική υποχρέωση του Κράτους, έναντι των μεγάλων παραχωρήσεων γης στις οποίες είχε προβεί η Εκκλησία της Ελλάδος, κυρίως από το 1922 (ως το 1932, για την αποκατάσταση προσφύγων της Μικράς Ασίας, και κατά το 1952 οπότε το Κράτος πήρε τα 4/5 (80%) της καλλιεργούμενης ή καλλιεργήσιμης εκκλησιαστικής αγροτικής γης, στο 1/3 της πραγματικής αξίας της, ενώ και από τις ακαθάριστες εισπράξεις των ιερών ναών το Κράτος λαμβάνει το 35%! (Ας σημειωθεί, παρενθετικά, ότι η κρατική αυτή επιβουλή δεν άγγιξε ποτέ τήν Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της Ελλάδος, διότι με την Συνθήκη του Λονδίνου, το 1830, οι τότε Μεγάλες Δυνάμεις επέβαλαν στο νεοελληνικό κρατίδιο να μη τη θίξει ποτέ. Έτσι, στα χρόνια που παρήλθαν, παρέμεινε αλώβητη και πολλαπλασιάστηκε). Η αλήθεια, για τη μισθοδοσία από το Κράτος των κληρικών, είναι αυτή που επεσήμανε κάποτε ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου: Αποτελεί ελάχιστη ανταπόδοση του Κράτους σ’ αυτά που η Ορθοδόξη Εκκλησία έχει δώσει σε ψυχές και περιουσία, για την επιβίωση του Έθνους!

(Ευαγγέλου Π. Λέκκου, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: Οι προκαταληψεις, οι μύθοι, η αληθεια)




Η προσφορά της Εκκλησίας σήμερα
 
574 οικογένειες που ζουν στην περιφέρεια της Θράκης απέκτησαν τρίτο παιδί μέσα στα τελευταία δύο χρόνια! Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης σπάρτης κ. Ευστάθιος, προσθέτοντας ότι η Εκκλησία θα ενιχύσει τις οικογένειες αυτές με 40.000 δραχμές το μήνα.
Η ενίχυση των οικογενειών που αποκτούν τρίτο παιδί στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης, και Έβρου αποφασίστηκε το φθινόπωρο του 1999, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υπογεννητικότητας που μαστίζει τις ακριτικές περιοχές.
Χαιρόματε για την επιτυχία αυτού του μέτρου, που είναι μία κίνηση συμπαράστασης προς τον ακριτικό λαό της ΑΔΙΚΗΜΕΝΗΣ (από την Πολητεία) ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ , κι ευχόματε ο Θεός να φωτίζει τους εκκλησιαστικούς μας ηγέτες σε εμπνευσμένες προσπάθειες για το καλό της Εκκλησίας και της πατρίδας μας! (Πηγή στοιχείων περιοδικό "ΑΠΟΛΥΤΡΟΣΙΣ", αρ. φυλ. 675 "Μάρτιος 2002", σελ. 51, 61).

Τι προσφέρει η Εκκλησία: Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας λειτουργεί σήμερα με ευθύνη της στη χώρα μας 81 γηροκομεία, 19 ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες, 12 θεραπευτήρια χρονίως πασχόντων, 9 νοσοκομεία - ιατρεία, 4 ορφανοτροφεία και οικοτροφεία, 13 φοιτητικές εστίες, βρεφοκομεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς, 1 ίδρυμα τυφλών και 7 ιδρύματα ψυχιατρικής φροντίδας. Εκτός από αυτά λειτουργούν ένα πλήθος εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων, ενοριακά συσσίτια, ιδρύματα υποτροφιών, κληροδοτήματα που χρήζουν συντήρησης, τράπεζες αίματος, σχολές αγιογραφίας και βυζαντινής μουσικής, 43 σχολές διαφόρων ειδικοτήτων. Σ’ όλα αυτά να προστεθούν και αρκετές δεκάδες εκατομμυρίων δραχμών, που διατίθενται κάθε χρόνο για έργα φιλανθρωπίας και κοινωνικής προσφοράς.

Σημειωτέον ότι τα έργα της Εκλλησίας γίνονται απλά και αθόρυβα χωρίς διαφημίσεις και τυμπανοκρουσίες, χωρίς μεγαλόστομες εξαγγελίες και δημοσιογραφικές καμπάνιες. Τα βλέπουν όλοι όσοι έχουν μάτια.Οι άλλοι, τυφλοί, εξακουλουθούν να αναρωτιούνται και να ρωτούν, χωρίς να μπορούν ποτέ να μάθουν, τι προσφέρει η Εκκλησία. (περ. "ΑΠΟΛΎΤΡΟΣΙΣ", αρ. φυλ. 676 "Απρίλιος 2002", σελ. 84).


 

ΕΒΔΟΜΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λόγοι του Ιερού Χρυσοστόμου για την Ιεραποστολή

«Μη μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια, ας ανασκουμπωθούμε' μόνο τότε θα καταφέρουμε να ανασύρουμε του ειδωλολάτρες από την πλάνη. Όταν όμως μιλάμε για υψηλές έννοιες και παράλληλα στην πράξη ενεργούμε κάθε ασχήμια, τι μάτια θα ’χουμε να τους αντικρύσουμε; Πως θα τολμήσουμε να συζητήσουμε για τα δόγματα; Πες μου, δηλαδή, τι θα ’χεις να πεις στον ειδωλολάτρη όταν είσαι σφετεριστής και πλεονέκτης; Θα του πεις να εγκαταλείψει την ειδωλολατρία; Να αποκτήσει φόβο Θεού; Να μη προσκολλάται στα λεφτά; Μα θα γελάσει μαζί σου και θα σου πει' δεν τα λες καλύτερα αυτά στον εαυτό σου πρώτα; Δεν είναι εξίσου σφαλερό να λατρεύει τα είδωλα ο ειδωλολάτρης και να κάνει το ίδιο κι ο χριστιανός; Πώς θα μπορέσουμε να τους απαλλάξουμε από εκείνη την ειδωλολατρία από την οποία εμείς δεν απαλλασόμαστε; Ο εαυτός είναι πιο κοντά μας απ’ ότι ο συνάνθρωπός μας. Όταν δεν είμαστε σε θέση να πείσουμε τον εαυτό μας, πως θα πείσουμε τους άλλους;» (PG 60, 440).

Το πλαίσιο εργασίας μας

Το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος μεριμνά'

  • για την ανέγερση και τον εξοπλισμό ναών και ιεραποστολικών εγκαταστάσεων
  • για την προμήθεια ειδών αναγκαίων για την ιεραποστολική εργασία
  • για τη μισθοδοσία των ιθαγενών κληρικών
  • για τη μετάφραση Ακολουθιών σε τοπικές γλώσσες
  • για την προετοιμασία κατηχητικών βοηθημάτων στην αγγλική γλώσσα
  • για τη λειτουργία εκπαιδευτικών μονάδων
  • για την εκπαίδευση προσωπικού και συνεργατών των των ιεραποστολικών κλιμακίων
  • για τη λειτουργία νοσηλευτικών μονάδων
  • για την εξεύρεση προσώπων που θα διακονήσουν την ιεραποστολή
  • για διάδοση της ιδέας της ιεραποστολής.

(Από «Φωνή Κυρίου», εβδιμαδιαίο φύλλο της «Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, 2003).
 

Οι χώρες της Ιεραποστολής

 

Στην Αφρική (30) : Ουγκάντα, Κένυα, Τανζανία, Καμερούν, Τσάντ, Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, Γκαμπόν, Ισημερινή Γουινέα, Νησιά Αγιού Θωμά, Γκάνα, Ακτή Ελεφαντοστού, Μάλι, Μπουρκίνα Φάσω, Γουινέα Μπισάω, Γουινέα, Γκάμπια, Σενεγάλη, Λιβερία, Σιέρα Λεόνε, Νιγηρία, Μπενίν, Κογκό, Μπραζαβίλ, Ζιμπάμπουε, Αγκόλα, Μοζανβίκη, Μαδαγασκάρη, Μαυρίκιος, Ρεγιουνιόν, Ζάμπια.

Στην Ασία (7) : Κορέα, Χόνγκ Κόνγκ, Ινδίες, Ινδονισία, Φιλιππίνες, Ταϋλάνδη, Ταϊβαν.

Στην Αμερική (16): Παναμάς, Αϊτή, Κούβα, Μεξικό, Κολομβία, Μπελίζ, Μαρτινίκα, Πουέρτο–Ρίκο, Ονδούρα, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ, Κόστα Ρίκα, Τζαμάικα, Δομηνίκη, Νικαράγουα, Ισημερινός (στη Νότια Αμερική).

(Από διαφημηστικό φυλλάδιο του περιπτερου στην 67η Δ.Ε.Θ. 7-15 Σεπτεμβριου 2002 της «Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος), επίσης, εκτός αυτών των κόκκινων γραμμάτων(από «Φωνή Κυρίου», εβδιμαδιαίο φύλλο της «Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, 2003).

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Μία ανθρώπινη ψυχή αξίζει περισσότερο από τον σύμπαντα κόσμο, κατά πως λέγει το αδιάψευστο στόμα του Κυρίου Ιησού' «Τι γαρ ωφελείται άνθρωπος εάν τον κόσμον όλον κερδήση, την δε ψυχήν αυτού ζημιωθή;» (Ματθ. ιστ’, 26).

Γι’ αυτό το «μέγα έλεος» χύθηκε ποτάμι το αίμα των χριστιανών. Οι γνωστοί μάρτυρες της Εκκλησίας είναι 13 εκατομμύρια. Φανταστείτε πόσοι είναι οι άγνωστοι! (περιοδικό "ΑΠΟΛΥΤΡΟΣΙΣ", αρ. φυλ. 676 "Μάρτιος 2002", σελ. 81).

Αύξηση 6,7% σημείωσε ο πληθυσμός της Ελλάδας τη 10ετία 1991-2001 σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας (Ε.Σ.Υ.Ε). Στην απογραφή του 2001 οι Έλληνες αυξήθηκαν κατα 687.025 άτομα μέσα σε μιά 10ετία. Το γεγονός θα ήταν ευτυχές αν δεν ξέραμε πως η αύξηση δεν οφείλεται τόσο στις γεννήσεις όσο στους μετανάστες, λαθραίους και μή.

Είναι και μιά λεπτομέρεια που όμως έχει τεράστια σημασία και που έγινε είδηση πρωτοσέλιδη σε εφημερίδες: Σύμφωνα με την απογραφή προκύπτει ότι η μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού (48,2%) σημειώθηκε στο Άγιο Όρος. Οι αρμόδιοι «ψάχνονται» και οι κοινωνιολόγοι ακόμα προσπαθούν να αναλύσουν το κοινωνικό –ή αν θέλετε αντικοινωνικό κατ’ αυτούς– φαινόμενο. Δεν διάβασαν πουθενά το «ου δε επλεόνασεν η αμαρτία, υπερεπερισσευσεν η χάρις»; Ποιά στατιστική υπηρεία μπορεί να πιάσει τη χάρη του Θεού;

Οι Έλληνες Πιστεύουν

Το ευρωβαρόμετρο για την αποδοχή των «κοινωνικών αξιών» έδειξε ότι 81% πιστεύουν στον Θεό. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη μετά της Μάλτας (99%) και της Κύπρου (90%). Ο μέσος όρος των 25 χωρών της Ε.Ε. ανέρχεται στο 52% («Απογευματινή» 14/6/05).

Φαίνεται ότι η πίστη είναι βαθιά ριζωμένη στην καρδιά του λαού μας, παρά τους λυσσώδεις ανέμους που πνέουν γύρω μας. Το γεγονός χρεώνει τους αρμοδίους να καλλιεργήσουν αυτή την πίστη.


Πηγή: http://www.panellines.gr

2 σχόλια:

Εν Τούτω Νίκα είπε...

Αυτό το άρθρο το αφιερώνω σε κάθε χάχα, ανόητο, λοβοτομημένο νεοέλληνα που μαζί με τους εχθρούς της Πατρίδας φωνάζουν για να φορολογηθεί η περιουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ορθόδοξος είπε...

Εν Τούτω Νίκα σε παρακαλώ να προσέχεις στην έκφραση σου. Όλοι αυτοί που κατηγορείς θέλουν τη βοήθεια μας για να δουν την αλήθεια, με τα νεύρα δεν βγαίνει τίποτα καλό. Καταλαβαίνω πως αισθάνεσαι αλλά δεν υπηρετούμε έτσι την πίστη μας.

Τελευταίες δημοσιεύσεις






http://www.facebookloginhut.com/facebook-login/