Τίμια λείψανα, Εικόνες και Σταυροί στον... Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! *** Επιστήμη και Θεός *** Η Aθεΐα ενάντια στην Eπιστήμη *** Η Θρησκεία του Αθεϊσμού *** Είμαι Άθεος πειράζει; *** Τα στάδια του Αθεϊσμού *** Η προέλευση των άθεων *** Μια σύγχρονη άποψη για την ψυχολογία του άθεου; *** Ο Έλληνας άθεος ροκάς, που έγινε ιεραπόστολος στην Αφρική *** Ελληνικό Αθεϊστικό blogroll *** Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου *** Αθεϊσμός: ασέβεια ή εγωϊσμός; *** Διάγνωση του φαινομένου της σύγχρονης αθεΐας *** Το τέλος ενός άθεου *** Απάντηση στο ότι δεν υπάρχει Θεός *** Επιστήμη και θρησκεία *** Η ευγνωμοσύνη μας προς τους άθεους *** Πώς δικαιολογούνται τα εγκλήματα τού Αθεϊσμού κατά τον Ντόκινς *** Παράλογος ζήλος αθεϊστών *** Αθεϊσμός και Αντιχριστιανισμός *** Θαύματα σε άλλες θρησκείες *** Εισαγωγή στην "ψυχολογία του Αθεϊσμού" *** Ορθόδοξη πίστη και Φυσικές επιστήμες *** Επιστημονικά ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν το Χριστιανισμό *** Υλισμός *** Αντιχριστιανική λογική *** Η δύναμη της πίστης και η αδυναμία της απιστίας *** Η υπερηφάνεια μητέρα της αθεΐας *** Η συγγραφική ασυνέπεια των άθεων Εξελικτών *** Η επιστήμη μπροστά στη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού *** Τέλειος Θεός με ατελή κόσμο; *** Η Αυταπάτη του Dawkins *** Βρετανικό δικαστήριο ραπίζει την αθεϊστική καταπίεση
“Η σιγή σε θέματα πίστεως είναι τρίτο είδος αθεΐας μετά από την άρνηση του Θεού και την απόρριψη του Ιησού Χριστού”
Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς


Αγαπητοί μου φίλοι καλώς ήρθατε στο νέο Ελληνικό και Ορθόδοξο Χριστιανικό blog που έχει ως κύριο σκοπό του να φανερώσει το αληθινό πρόσωπο του αθεϊσμού και όχι αυτό που – πολλές φορές δυστυχώς εν αγνοία τους – ορισμένοι άπιστοι μέσα στην ιστορία αλλά και σήμερα, προσπαθούν με φανατισμό να προωθήσουν.

Ενημερωθείτε στις σελίδες μας για τα αίτια που την προκαλούν, τις τακτικές, τα καταστρεπτικά αποτελέσματα που επιφέρει στον άνθρωπο κ.ά.

Προφυλαχτείτε σωστά με αγάπη, ευγένεια, ταπείνωση αλλά και ορθόδοξο ζήλο από πλανεμένες ξενόφερτες θεωρίες που σκοπό έχουν να κλονίσουν την πίστη μας αλλά κυρίως όσων ανθρώπων δεν γνωρίζουν, στον Ένα και Αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να παρασύρουν τον άνθρωπο στην απώλεια. Προφυλαχτείτε από τις δήθεν μη κερδοσκοπικές αθεϊστικές - αιρετικές οργανώσεις που δρουν ανά τον κόσμο και από ανθρώπους που “ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασιν προβάτων ἔσωθεν δὲ εἰσιν λύκοι ἅρπαγες” με την συνεχή μελέτη της πίστης μας και την αληθινή – γνήσια εν Χριστώ ζωή.

Ο καλός Θεός να βοηθά συνεχώς την Ελλάδα μας ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές και όλο τον κόσμο Του

 • ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 • ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

 • Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ

 • ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ: ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

 • ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 • "ΑΘΕΪΑ" ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ

 • Η ΓΝΩΜΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

 • Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 • ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΤΑΝ Η ΠΙΣΤΗ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ

 • Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΑΘΕΟΥ

 • Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Η μεγάλη κοινωνική προσφορά της Εκκλησίας στο νεοελληνικό κράτος

Ο συνοδικός τόμος της Εκκλησία της Ελλάδος, με πολύ μεγάλη διακριτικότητα - είναι αλήθεια - επιχειρεί να βάλει σε τάξη μερικά στοιχεία που αφορούν στη συνεισφορά της στην εδραίωση του ελληνικού κράτους.

Τα μοναστήρια της Πατρίδας μας προσέφεραν συνεχώς κτηματικές και χρηματικές δωρεές για τη δημιουργία νοσοκομείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όπως :Το 1859 για την Ίδρυση της Ακαδημίας Αθηνών, 5781 τ.μ

Το 1860 για το Αιγινήτειο νοσοκομείο, 8125 τ.μ

Το 1867 για την ανέργεση Πολυτεχνείου, 2850 τ.μ

Το 1873 στην ελεήμονα εταιρία για ίδρυση πτωχοκομείου, 8640 τ.μ

Το 1876 στο δημόσιο για τη Μαράσλειο Ακαδημία 10 στρέμματα.

Από το 1880 έως το 1890 πέντε δωρεές συνολικά 18345 τ.μ για την ίδρυση του θεραπευτηρίου <<Ευαγγελισμός>>.

Το 1884 για το Αρεταίειο Νοσοκομείο 15635 τ.μ

Το 1884 για την ίδρυση Αγγλικής Αρχαιολογικής Σχολής 6145 τ.μ

Το 1896 για το Νοσοκομείο Παίδων 55 στρέμματα.

Το 1903 για το Νοσοκομείο Συγγρού 11354 τ.μ.

Το 1905 για την ίδρυση του Λαϊκού Νοσοκομείου 25745 τ.μ.

Το 1915 για το θεραπευτήριο <<Σωτηρία>> (σήμερα Νοσοκομείο <<Γ.Γεννηματάς>>) 215,5 στρέμματα.

Το 1917 στο θεραπευτήριο Ευαγγελισμός 2000 στρέμματα για την ίδρυση Σανατορίου στην Πάρνηθα.

Το 1917 δωρεά οικοπέδου για το Νοσοκομείο Ασκληπιείον Βούλας.

Το 1922 για την ίδρυση της Γενναδείου βιβλιοθλήκης 5625 τ.μ.

Το 1923 παραχώρηση των δασυλλίων παγκρατίου και Συγγρου στη Φιλοδασική Ένωση.

Το 1924 για την ίδρυση του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης 90 στρέμματα.

Για την ίδρυση το ΠΙΚΠΑ δωρεά στη χερσόνησο της Βούλας και τόσα αλλα για τη δημιουργία ιδρυμάτων κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρος.

Ουσιαστικά η Εκκλησία κατα την περίοδο της ανασύστασης του νεοελληνικού κράτους πρωτοστάτησε σε έργα κοινωνικής πρόνοιας με την ανάληψη κοινωνικών πρωτοβουλιών και την προσφορά χιλιάδων εκτάσεων γης προς την πολιτεία και άλλους φορείς.
 
 
Πηγή: http://mixaliszaf.blogspot.com

Τελευταίες δημοσιεύσεις