Τίμια λείψανα, Εικόνες και Σταυροί στον... Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! *** Επιστήμη και Θεός *** Η Aθεΐα ενάντια στην Eπιστήμη *** Η Θρησκεία του Αθεϊσμού *** Είμαι Άθεος πειράζει; *** Τα στάδια του Αθεϊσμού *** Η προέλευση των άθεων *** Μια σύγχρονη άποψη για την ψυχολογία του άθεου; *** Ο Έλληνας άθεος ροκάς, που έγινε ιεραπόστολος στην Αφρική *** Ελληνικό Αθεϊστικό blogroll *** Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου *** Αθεϊσμός: ασέβεια ή εγωϊσμός; *** Διάγνωση του φαινομένου της σύγχρονης αθεΐας *** Το τέλος ενός άθεου *** Απάντηση στο ότι δεν υπάρχει Θεός *** Επιστήμη και θρησκεία *** Η ευγνωμοσύνη μας προς τους άθεους *** Πώς δικαιολογούνται τα εγκλήματα τού Αθεϊσμού κατά τον Ντόκινς *** Παράλογος ζήλος αθεϊστών *** Αθεϊσμός και Αντιχριστιανισμός *** Θαύματα σε άλλες θρησκείες *** Εισαγωγή στην "ψυχολογία του Αθεϊσμού" *** Ορθόδοξη πίστη και Φυσικές επιστήμες *** Επιστημονικά ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν το Χριστιανισμό *** Υλισμός *** Αντιχριστιανική λογική *** Η δύναμη της πίστης και η αδυναμία της απιστίας *** Η υπερηφάνεια μητέρα της αθεΐας *** Η συγγραφική ασυνέπεια των άθεων Εξελικτών *** Η επιστήμη μπροστά στη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού *** Τέλειος Θεός με ατελή κόσμο; *** Η Αυταπάτη του Dawkins *** Βρετανικό δικαστήριο ραπίζει την αθεϊστική καταπίεση
“Η σιγή σε θέματα πίστεως είναι τρίτο είδος αθεΐας μετά από την άρνηση του Θεού και την απόρριψη του Ιησού Χριστού”
Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς


Αγαπητοί μου φίλοι καλώς ήρθατε στο νέο Ελληνικό και Ορθόδοξο Χριστιανικό blog που έχει ως κύριο σκοπό του να φανερώσει το αληθινό πρόσωπο του αθεϊσμού και όχι αυτό που – πολλές φορές δυστυχώς εν αγνοία τους – ορισμένοι άπιστοι μέσα στην ιστορία αλλά και σήμερα, προσπαθούν με φανατισμό να προωθήσουν.

Ενημερωθείτε στις σελίδες μας για τα αίτια που την προκαλούν, τις τακτικές, τα καταστρεπτικά αποτελέσματα που επιφέρει στον άνθρωπο κ.ά.

Προφυλαχτείτε σωστά με αγάπη, ευγένεια, ταπείνωση αλλά και ορθόδοξο ζήλο από πλανεμένες ξενόφερτες θεωρίες που σκοπό έχουν να κλονίσουν την πίστη μας αλλά κυρίως όσων ανθρώπων δεν γνωρίζουν, στον Ένα και Αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να παρασύρουν τον άνθρωπο στην απώλεια. Προφυλαχτείτε από τις δήθεν μη κερδοσκοπικές αθεϊστικές - αιρετικές οργανώσεις που δρουν ανά τον κόσμο και από ανθρώπους που “ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασιν προβάτων ἔσωθεν δὲ εἰσιν λύκοι ἅρπαγες” με την συνεχή μελέτη της πίστης μας και την αληθινή – γνήσια εν Χριστώ ζωή.

Ο καλός Θεός να βοηθά συνεχώς την Ελλάδα μας ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές και όλο τον κόσμο Του

 • ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 • ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

 • Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ

 • ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ: ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

 • ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 • "ΑΘΕΪΑ" ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ

 • Η ΓΝΩΜΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

 • Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 • ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΤΑΝ Η ΠΙΣΤΗ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ

 • Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΑΘΕΟΥ

 • Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Ο Άγιος Διονύσιος συγχωρεί τον φονιά του αδελφού του


Αφήνοντας τον Επισκοπικό θρόνο της Αιγίνης, πόθος του Αγίου Διονυσίου ήταν να αναχωρήσει σε τόπο ησυχαστικό καταλληλότερο για αυστηρότερη πνευματική ζωή, επιλέγοντας κατά το έτος 1579 το Μοναστήρι της Θεοτόκου της Αντιφωνήτριας στη γενέτειρά του την Ζάκυνθο, ασκούμενος με σκληρή νηστεία, προσευχή, χαμευνία, ελεημοσύνη, νουθετώντας καθημερινώς τους Χριστιανούς. Χαρακτηριστικό των μεγάλων αρετών που αξιώθηκε αυτός ο Άγιος άνθρωπος, ήταν η αγάπη του προς τον πλησίον...

Κάποτε συνέβη, ένας ξένος κακότροπος άνθρωπος, να φονεύσει τον αγαπημένο αδελφό του Αγίου, που τον έλεγαν Κωνσταντίνο και ήταν ένας ενάρετος, σπουδαίος και φημισμένος άρχοντας της Ζακύνθου. Ο φονιάς αφού διέπραξε το έγκλημα, φοβούμενος τους συγγενείς του φονευθέντος, έφυγε για να γλιτώσει την ζωή του, και κρυβόταν σε τόπους ερημικούς και δύσβατους. Όμως, κατ’ Οικονομίαν Θεού, βρέθηκε στο Μοναστήρι της Αντιφωνήτριας, χωρίς να γνωρίζει ότι εκεί ήταν Ηγούμενος ο Άγιος Διονύσιος, ο αδελφός του θύματος. Τρομαγμένος και φοβισμένος σαν μισοπεθαμένος, με δάκρυα στα μάτια πέφτει γονατιστός στα πόδια του Αγίου, παρακαλώντας να τον κρύψει σε απόκρυφο τόπο. Βλέποντάς τον ο Άγιος τόσο φοβισμένο, τον ρώτησε για την αιτία και εκείνος του αποκρίθηκε ότι φοβόταν για την εκδίκηση των αρχόντων Σιγούρων, οι οποίοι τον κυνηγούσαν για να τον σκοτώσουν, διότι είχε φονεύσει έναν συγγενή τους, τον Κωνσταντίνο. Ο Άγιος Διονύσιος, μαθαίνοντας ότι μπροστά του είχε τον φονιά του αδελφού του, αισθάνθηκε μεγάλο πόνο στην καρδιά του και με δάκρυα στα μάτια του είπε στενάζοντας: «Ω άνθρωπε, τι σε έφταιξε ο καλός εκείνος άρχοντας και τον θανάτωσες άδικα;» Προτίμησε όμως να τηρήσει την εντολή του Θεού, που θέλει να κάνουμε καλό σε όσους κάνουν το κακό και αντί να τον τιμωρήσει τήρησε την ανεξικακία του Χριστού που συγχώρησε αυτούς που τον Σταύρωσαν και αφού ενθάρρυνε και παρηγόρησε τον φονιά, τον έκρυψε σε απόκρυφο τόπο, φιλεύοντάς τον με φιλοφροσύνη και ευσπλαχνία.

Σε λίγη ώρα, ήρθαν στο Μοναστήρι οι συγγενείς του Αγίου, κουρασμένοι από την οδοιπορία, λυπημένοι για τον θάνατο του ανθρώπου τους, συνοδευόμενοι από οπλισμένους ανθρώπους. Βλέποντάς τους ο Άγιος προσποιήθηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα και τους ρώτησε για τον λόγο που είχαν έρθει. Αυτοί του είπαν για την δολοφονία του αδελφού του και τον ρώτησαν εάν πέρασε από εκεί ο φονιάς που αναζητούσαν γιατί θέλανε να εκδικηθούν για τον θάνατο του Κωνσταντίνου. Ο Άγιος κλαίγοντας, συμβούλεψε τους συγγενείς του να αναχωρήσουν από το Μοναστήρι, θέλοντας να σώσει τον φονιά και όταν εκείνοι απομακρύνθηκαν, τον κάλεσε από την κρύπτη αποκαλύπτοντάς του την αλήθεια, ότι δηλαδή ήταν αδελφός του θύματος και αφού τον συμβούλεψε σαν πατέρας και τον έφερε σε μετάνοια, τον συγχώρησε και τον συνόδευσε κάτω στην παραλία, δίνοντάς του τρόφιμα και ότι άλλο χρειαζόταν, βοηθώντας τον να φύγει σε άλλον τόπο για να σώσει την ζωή του, δείχνοντας έτσι την μεγάλη του αρετή και την αγιότητά του.
 
stratisandriotis.blogspot.com

Τελευταίες δημοσιεύσεις