Τίμια λείψανα, Εικόνες και Σταυροί στον... Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! *** Επιστήμη και Θεός *** Η Aθεΐα ενάντια στην Eπιστήμη *** Η Θρησκεία του Αθεϊσμού *** Είμαι Άθεος πειράζει; *** Τα στάδια του Αθεϊσμού *** Η προέλευση των άθεων *** Μια σύγχρονη άποψη για την ψυχολογία του άθεου; *** Ο Έλληνας άθεος ροκάς, που έγινε ιεραπόστολος στην Αφρική *** Ελληνικό Αθεϊστικό blogroll *** Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου *** Αθεϊσμός: ασέβεια ή εγωϊσμός; *** Διάγνωση του φαινομένου της σύγχρονης αθεΐας *** Το τέλος ενός άθεου *** Απάντηση στο ότι δεν υπάρχει Θεός *** Επιστήμη και θρησκεία *** Η ευγνωμοσύνη μας προς τους άθεους *** Πώς δικαιολογούνται τα εγκλήματα τού Αθεϊσμού κατά τον Ντόκινς *** Παράλογος ζήλος αθεϊστών *** Αθεϊσμός και Αντιχριστιανισμός *** Θαύματα σε άλλες θρησκείες *** Εισαγωγή στην "ψυχολογία του Αθεϊσμού" *** Ορθόδοξη πίστη και Φυσικές επιστήμες *** Επιστημονικά ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν το Χριστιανισμό *** Υλισμός *** Αντιχριστιανική λογική *** Η δύναμη της πίστης και η αδυναμία της απιστίας *** Η υπερηφάνεια μητέρα της αθεΐας *** Η συγγραφική ασυνέπεια των άθεων Εξελικτών *** Η επιστήμη μπροστά στη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού *** Τέλειος Θεός με ατελή κόσμο; *** Η Αυταπάτη του Dawkins *** Βρετανικό δικαστήριο ραπίζει την αθεϊστική καταπίεση
“Η σιγή σε θέματα πίστεως είναι τρίτο είδος αθεΐας μετά από την άρνηση του Θεού και την απόρριψη του Ιησού Χριστού”
Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς


Αγαπητοί μου φίλοι καλώς ήρθατε στο νέο Ελληνικό και Ορθόδοξο Χριστιανικό blog που έχει ως κύριο σκοπό του να φανερώσει το αληθινό πρόσωπο του αθεϊσμού και όχι αυτό που – πολλές φορές δυστυχώς εν αγνοία τους – ορισμένοι άπιστοι μέσα στην ιστορία αλλά και σήμερα, προσπαθούν με φανατισμό να προωθήσουν.

Ενημερωθείτε στις σελίδες μας για τα αίτια που την προκαλούν, τις τακτικές, τα καταστρεπτικά αποτελέσματα που επιφέρει στον άνθρωπο κ.ά.

Προφυλαχτείτε σωστά με αγάπη, ευγένεια, ταπείνωση αλλά και ορθόδοξο ζήλο από πλανεμένες ξενόφερτες θεωρίες που σκοπό έχουν να κλονίσουν την πίστη μας αλλά κυρίως όσων ανθρώπων δεν γνωρίζουν, στον Ένα και Αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να παρασύρουν τον άνθρωπο στην απώλεια. Προφυλαχτείτε από τις δήθεν μη κερδοσκοπικές αθεϊστικές - αιρετικές οργανώσεις που δρουν ανά τον κόσμο και από ανθρώπους που “ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασιν προβάτων ἔσωθεν δὲ εἰσιν λύκοι ἅρπαγες” με την συνεχή μελέτη της πίστης μας και την αληθινή – γνήσια εν Χριστώ ζωή.

Ο καλός Θεός να βοηθά συνεχώς την Ελλάδα μας ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές και όλο τον κόσμο Του

  • ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

  • Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ

  • ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ: ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

  • ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • "ΑΘΕΪΑ" ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ

  • Η ΓΝΩΜΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

  • Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

  • ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΤΑΝ Η ΠΙΣΤΗ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ

  • Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΑΘΕΟΥ

  • Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Κωμικοτραγικές τακτικές άπιστων ανθρώπων …


Αγαπητοί μου εν Χριστώ αδερφοί θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα συμβάν που έλαβε χώρα στο ιστολόγιο μου.

Σήμερα το μεσημέρι πήρα ένα μήνυμα στην ανάρτηση με τίτλο «Το φαινόμενο της αθεΐας» που αναδημοσίευσα από το ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ στις 11 Φεβρουαρίου 2010. Το μήνυμα ήταν το εξής και έφερε την υπογραφή “Vatopedi Friends”


«Πολιτισμένα θα σας πω ότι είσθε αγράμματος, τα συμπεράσματα σας δεν θα τα άντεχε ούτε ο Αγ. Αυγουστίνος.
Κάμνετε κακό στην Ορθοδοξία, σταματήστε όσο είναι νωρίς.
Ο Χριστός να σε συγχωρέσει, αλλά τα λόγια σας δεν έχουν σχέση με την Ορθοδοξία μας»


Επειδή πριν λίγο καιρό επικοινώνησα για κάποιο θέμα με τους διαχειριστές του ιστολογίου Απόψεις για τη Μονή Βατοπαιδίου (και όχι μόνο) και μου είχαν εκφράσει τη γνώμη τους για το δικό μου χώρο, πραγματικά παραξενεύτηκα για το περιεχόμενο του μηνύματος. Έτσι μέσω email ζήτησα από τους διαχειριστές να μου πουν εάν αυτό το μήνυμα είναι αληθινό και φυσικά εάν είναι, τους λόγους που μου το έστειλαν.
Η απάντηση που πήρα ήταν ότι δεν αποστάλθηκε από αυτούς και ότι εξακολουθούν φυσικά να παρακολουθούν και να έχουν την ίδια καλή εντύπωση που είχαν και πριν για την ΑΘΕΪΑ, η άρνηση της αλήθειας !! Πραγματικά περίεργο …

Δεν πέρασε πολύ ώρα όμως για να καταλάβω τον αποστολέα αυτού του ανόητου μηνύματος. Εδώ και δυο μέρες περίπου κατέθεσα τις απόψεις μου πάνω σε ένα θέμα που δημοσίευσαν οι αγαπητή Ροΐδης και Λασκαράτος στο ιστολόγιο τους, σχετικά με τον μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό. Οι εν λόγο κύριοι με τις γνωστές νοοτροπίες και συμπεριφορές, προσπαθούν να αμαυρώσουν φαίνετε ακόμα και την μνήμη σύγχρονων Αγίων μας με κάθε είδους κατηγορία, πιστεύοντας ότι έτσι θα μπορέσουν να επηρεάσουν τους πιστούς και θα τους στρέψουν εναντίων της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και γενικότερα της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας.
Φαίνετε ότι και η παρουσία μου ενόχλησε με όσα τους ανέφερα και αποφάσισαν να διακόψουν το διάλογο μαζί μου, προφασιζόμενοι ότι τους μειώνω με τα λόγια μου και ότι δεν τοποθετήθηκα πάνω στην ανάρτηση τους όπως θα έπρεπε.
Συγκεκριμένα η άποψη μου γενικότερα για τους παραπάνω – την οποία και δημοσίευσα στο ιστολόγιο τους – είναι:


« Ορθόδοξος    01/03/2010 στο 5:25 μμ
Αγαπητέ - κ. Λασκαράτε - δεν γνωρίζω καν εάν αυτά που περιγράφετε – στην ανάρτηση σας - είναι αληθινά και ούτε έχω εμπιστοσύνη σε άτομα που διατηρούν blog σαν τα δικά σας.
Ο λόγος είναι απλός:
Προσπαθείτε με κάθε τρόπο να μειώσετε την Ορθοδοξία, χρησιμοποιώντας πολλές φορές ψέματα, μεγαλοποιώντας και επιδεικνύοντας μεμονωμένα περιστατικά τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν μας δίνουν την εικόνα της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας στο σύνολο της και πάνω από όλα μέσα από τις προκαταλήψεις σας δεν είστε σε θέση να κατανοήσετε βασικά στοιχεία της πίστης μας, με αποτέλεσμα να οδηγήστε συνεχώς σε λανθασμένα συμπεράσματα.
Αγαπητέ κ. Λασκαράτε, γνωρίζω πως δεν με πιστεύετε όταν σας ομολογώ ότι δεν βρίσκομαι εδώ για να σας προσβάλω, αλλά πιστέψτε με δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Δυστυχώς δεν έχετε όχι απλά την εμπιστοσύνη μου, αλλά θεωρώ πως είστε τελείως αναρμόδιος για τέτοιου είδους θέματα. Οι λόγοι φυσικά εξακολουθούν να είναι και οι παραπάνω.»

Αυτά εν συντομία τους ανέφερα και όπως δείχνουν τα πράγματα, το πήραν πολύ άσχημα.
(βλ. http://roides.wordpress.com/2010/03/01/1mar10/ ), τόσο που αποφάσισαν κατά 99,9 % (για να μη πω 100% και ακουστεί υπερβολικό) οι ίδιοι (ή κάποιος συνεργάτης τους) να μου στείλουν το παραπάνω μήνυμα για λογαριασμό των διαχειριστών του ιστολογίου “ Απόψεις για τη Μονή Βατοπαιδίου (και όχι μόνο)” !!!
Φυσικά ο λόγος του μηνύματος δεν ήταν άλλος από το να με αποτρέψουν να συμμετέχω σε αναρτήσεις που δημοσιεύουν, να με κάνουν να αισθανθώ άσχημα και εάν θα ήταν δυνατόν, να έβαζα και ένα τέλος στο ιστολόγιο ΑΘΕΪΑ, η άρνηση της αλήθειας !! Καθένας νομίζω μπορεί να βγάλει εύκολα αυτά τα συμπεράσματα από το περιεχόμενο του μηνύματος.


Αγαπητοί κ. Ροίδη και Λασκαράτο, λυπάμαι πραγματικά εάν σας πρόσβαλα μέσα στον ίδιο σας το χώρο, όπως αναφέρετε στο τελευταίο μήνυμα σας. Θεωρώ ότι δεν χρησιμοποίησα άσχημο τρόπο στις εκφράσεις μου – εξάλλου έχω δηλώσει ότι δεν με εκφράζουν οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί – σε αντίθεση με εσάς και άλλα άτομα που υποστηρίζουν τις απόψεις σας. Δυστυχώς όμως πρέπει να ομολογήσω ξανά ότι είστε τουλάχιστον αναξιόπιστες πηγές για τέτοιου είδους - πνευματικά - θέματα.
Η εμμονή σας … μέσα από το “Ροίδη εμμονές”, να παρουσιάζετε την Ορθοδοξία μας, όπως εσείς θέλετε και για τους δικούς σας λόγους, σας κάνει ορισμένες φορές να παραφέρεστε και σήμερα περάσατε τα όρια. Είχα σχηματίσει εδώ και πολύ καιρό αυτές τις απόψεις για εσάς, αλλά τουλάχιστον νόμιζα ότι είχα να κάνω με σοβαρά άτομα. Με τέτοιου είδους κινήσεις όμως δείχνεται το εντελώς αντίθετο.

Υ.Γ.
Φαίνετε ότι κάνετε πλήρη υπακοή στον κ. Κοροβίλα, ο οποίος σας πρότρεπε με μήνυμα του στις 01/03/2010 (10:29 μμ) να μην συμμετέχω στο blog σας. Κατανοώ απολύτως τους φόβους σας. Εγώ παρόλα αυτά, θα εξακολουθώ να επισκέπτομαι το χώρο σας και να καταθέτω τη γνώμη μου, εάν φυσικά εσείς επιθυμείτε τον υγιή διάλογο και δεν διαγράφετε τα σχόλια μου, όπως αυτό που προοριζόταν στον κ. Λασκαράτο σήμερα το πρωί.
Θεωρώ ότι όλοι μας έχουμε δημιουργήσει τους χώρους μας για να ανταλλάσσουμε και απόψεις μέσα από το διάλογο, του οποίου τα μέλη έχουν ακρωτηριασθεί με τις τακτικές σας. Εάν δεν τον επιθυμείτε, μπορείτε κάλλιστα να αφαιρέσετε τη δυνατότητα σχολίων από τις αναρτήσεις σας, χωρίς όμως να συνεχίζετε και στο μέλλον να παραπονιέστε γιατί άλλα site όπως της ΟΟΔΕ δεν τα έχουν σε εφαρμογή για το κοινό. 




Σχετικές αναρτήσεις: 




22 σχόλια:

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Αδερφέ μου, πρέπει να χαίρεσαι και όχι να λυπάσαι για τις αντιδράσεις τέτοιων ανθρώπων. Να λοιπόν πού το blog και ο αγώνας σου αρχίζουν και πιάνουν τόπο!
Γενικά, μην ασχολείσαι με τέτοιους φαρισαίους σαν και εκείνους. Κατατρύχονται από μισαλλοδοξία,ηθικισμό,δογματισμό και απύθμενη κακία για ότι δεν μπορούν ΝΑ ΕΝΝΟΗΣΟΥΝ , ΝΑ ΕΓΚΟΛΠΩΘΟΥΝ και να ΜΕΤΕΧΟΥΝ σ'αυτό. Αν και ευαγγελίζονται διαφωτισμό,δημοκρατία και ότι άλλο...προοδευτικό και λαμπροφανές, τους χαρακτηρίζει μικρότητα και φασισμός.
Είναι οι αντιθεούσες της αθεΐας. Οι παλαιόπιστοι του σκότους. Οι αντιπαλαιοημερολογίτες του Διαφωτισμού. Δεν κοιτάς που σχολιάζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι εκεί, χωρίς να κρατούν τους στοιχειώδεις κανόνες της ευπρέπειας. Όχι της ηθικιστικής ευπρέπειας. Της απλής,αντρικειας,ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
To δυστύχημα είναι πώς πολλοί σοβαροί άνθρωποι κάνουν link εκεί. Οκ! Το διαδίκτυο είναι δημοκρατικό. Άλλωστε ότι αντιεκκλησιαστικό πείθει και πουλά τρελά!

Λέγεται ότι είναι πρώην κληρικοί ή κάτι τέτοιο.

Φαντάζομαι αρχιμανδρίτες που δεν έγιναν επίσκοποι ή παπάδες πού τους την κοπάνησε η πρεσβυτέρα και κρατούνε μουτράκια στον Χριστούλη.Αλλά αυτά είναι εκτιμήσεις, μην φάμε και καμιά μήνυση! Χαχα!¨Αλλωστε ολοι αυτοί οι καλοί άνθρωποι είναι αρκετά δημοκράτες σε κάτι τέτοια.

Μην ασχολείσαι και ευθύμει.

Ορθόδοξος είπε...

Καλημέρα π. Παντελεήμων. Πραγματικά δεν ξέρω αν θα έπρεπε να χαίρομαι για τέτοιου είδους περιστατικά. Το ιδανικό θα ήταν όλοι οι άνθρωποι να γνώριζαν την αλήθεια και να ζούσαν από τώρα όπως θέλει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Δυστυχώς όμως όπως παρατηρούμε όχι απλά αυτή η γνώση δεν υπάρχει αλλά ορισμένοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν με κάθε τρόπο για τους δικούς τους λόγους αυτή την αλήθεια.
Δημιουργώντας αυτό το χώρο δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα αλλάξω την γνώμη όλων αυτών, άσε που μπορεί να είναι και πολύ καλύτεροι από εμένα άσχετα που επιφανειακά τα πράγματα δείχνουν διαφορετικά. Θέλησα όμως να καταθέσω τη προσωπική μου γνώμη πάνω σε αυτή τη πνευματική ασθένεια που βασανίζει ορισμένους αδερφούς μας. Η αγάπη Του Θεού μας είναι τόσο μεγάλη που είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για όλα τα πλάσματα Του, να βοηθήσει με κάθε τρόπο όλους τους ανθρώπους, όσο δύσκολοι και αν φαίνονται αφού αγαπάει τους πάντες με τον ίδιο τρόπο.
Βέβαια μου έκανε εντύπωση το παραπάνω συμβάν, αλλά είναι όπως δείχνουν τα πράγματα, λογική αυτή η συμπεριφορά από τη μεριά τους. Δεν είναι άλλωστε και η πρώτη φορά που αντικρίζω υπερβολικές συμπεριφορές, έχω συναντήσει σχόλια σε αθεϊστικά blogs για το ιστολόγιο μου, που περισσότερο είδηση έναρξης πολέμου θυμίζουν παρά σχολιασμό π.χ. τα παρακάτω …

«Κάποιοι, ζώντας ακόμα τις επάλξεις της Ιερής Εξέτασης και τη νοοτροπία του Μεσαίωνα, μη μπορώντας να φιμώσουν τον αντίλογο όσων πιστεύουν, ανέλαβαν προβοκατόρικη δράση κατασυκοφάντησης και αντιλόγου… Όμως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός της συγκεκριμένης εμφάνισης του αντιblog και ορισμένα χαρακτηριστικά που ο συγγραφέας του έδωσε για την αντιπαράθεση στο blog «Η ΑΘΕΪΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ» που δείχνουν αντιζηλία και μίσος για τη σελίδα αυτή που θυμίζουν παιδαριώδη νοοτροπία και απώλεια ψυχραιμίας!
Κτυπώντας στη μηχανή αναζήτησης της google τη λέξη αθεια, ακόμα και χωρίς τόνους ή αποσιωπητικά, η πρώτη σελίδα που εμφανίζεται είναι αυτή: Η ΑΘΕΪΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ και ενοχλεί κάποιους αφάνταστα! Έτσι σκέφτηκαν να δώσουν στο blog τους τον τίτλο αυτό που τόσο μισούν: ΑΘΕΪΑ με υπότιτλο ..η άρνηση της αλήθειας, ελπίζοντας ότι θα πολώσουν τους αναζητητές της λέξης «αθεΐα» προς το blog τους και την αποφυγή να επισκεφτούν τη σελίδα αυτή!
Πώς σας φάνηκε η ιδέα;
Σατανικό! …»

Τι να πει κανείς …

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

To βρίσκω λογικό να τους πειραζει μια πού η γενικότερη εντύπωση πού έχουν για τους χριστιανούς είναι πώς τους μισούμε και τους αντιμαχομαστε. Καταλαβαίνω τί λες. Το να σου καταλογίζουν δόλο σε πληγώνει. Πάντως δεν είναι μίσος να εντοπίζουμε φαιδρότητες. Μάλιστα όταν είμαστε αδύναμοι και διαλλακτικοί μας λένε υποκριτές, ενώ όταν είμαστε μαχητικοί επικαλούνται την χριστιανική μας αγάπη και ανοχή.

Μακαρι να μπορούσαμε να κάνουμε κοινωνούς της δικής μας χαρας όλον τον κόσμο Τί γίνεται όμως όταν πολεμείται η εκκλησία; Δεν θα λάβουμε λόγο;

Και μάλιστα όταν καταλογίζουν σ'εμάς,τον τρόπο πού θα σκέφτονταν εκείνοι.Αυτό είναι προκατάληψη και φαρισαϊσμός. Και έχεις δίκιο να τους συμπονείς, γιατί ο φαρισαϊσμός είναι ασθένεια της ψυχής μεγάλη και θανατηφόρα.

Μακάρι να δώσει ο Θεός την αποκάλυψη του παντού και σ'όλους.

Ορθόδοξος είπε...

Φυσικά και θα πάρουμε θέση π. Παντελεήμων, θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μας.
Δυστυχώς αυτό που και εγώ παρατηρώ και είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη τέτοιων ανθρώπων, είναι το ότι μιλούν για τους πιστούς ενώ στην πραγματικότητα σκέφτονται τους ίδιους τους εαυτούς τους. Είναι παράλογο αυτό, αλλά ίσως λογικό για την περίπτωση τους.

Πως είναι δυνατόν με αυτή την τακτική να μπορέσουν να καταλάβουν τι είναι πίστη; Τι είναι ο Θεός μας;

Είχα ακούσει σε μια ομιλία ότι κάθε άνθρωπος ανάλογα με το περιεχόμενο του κρίνει και τα πράγματα. Δηλαδή ένας που αγαπάει πολύ τα χρήμάτα, για κάθε καλό που θα ακούει να γίνετε, θεωρεί ότι αυτός που πράττει έχει σίγουρα κάποιο οικονομικό όφελος κ.τ.λ. Δεν μπορεί να εννοήσει την αρχοντιά της φιλανθρωπίας, δεν χωράει μέσα του.

Ας ελπίσουμε και ας ευχόμαστε ο Καλός Θεός μας να φωτίσει όλα τα πλάσματα του και πρώτα εμάς τους πιστούς που υποτίθεται ότι τον εκπροσωπούμε κιόλας.

ένας ... είπε...

Ορθόδοξε είναι λογικό τέτοια άτομα να έχουν μαζί σου πρόβλημα. Κατά 90 % εγώ λέω ότι είναι ο Ροίδης.
Πρέπει να ενοχλήθηκε πολύ που παρουσίασες έτσι το θέμα, αφού έφτασε μέχρι στο σημείο να παρακαλάει τον ένα και τον άλλο για να τον στηρίξουν …
Γράφει μέσα στο σίτε του,

«Μία ερώτηση μόνο.
Κύριε Μποζοβίτη, πείτε μου σας παρακαλώ, με το χέρι σας στην καρδιά, αν νομίζετε ότι θα μου ήταν δυνατόν, βάσει της αξιοπρέπειάς μου, να πράξω αυτό που μου καταλογίζει δημοσίως ο Ορθόδοξος ότι έπραξα; (!!!)»

και μετά από κάτω παριστάνει και τον υπεράνω,

«Κύριε Στ. Μποζοβίτη,
Σας ευχαριστώ για τη υπεράσπιση (αν και μη αναγκαία), κυρίως όμως για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο πρόσωπό μου…
Προσωπικά, δεν θα καταδεχόμουν ποτέ να “υπερασπίσω” τον εαυτό μου σε τέτοιας στάθμης δημοσιεύματα τα οποία βασίζονται σε απλοϊκά συμπεράσματα»

Είναι αστείο.
Άσε που τέτοιοι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να βρουν ένα σωρό δικαιολογίες τώρα. Δεν το περίμεναν αυτό, πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι. Χε χε

Ορθόδοξος είπε...

Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα, ορισμένοι για τους δικούς τους λόγους θέλουν να μειώσουν την Ορθοδοξία μας αλλά και κάθε άνθρωπο που την αντιπροσωπεύει, λαό και κλήρο, με κάθε τρόπο.

Αγαπητέ, πριν από λίγο ήμουν στους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας και ενώ παρατηρούσα όλη την εκκλησία πλημμυρισμένη από κόσμο, τους ιερείς μας, τους ψάλτες … μου έρχονταν διάφορες σκέψεις στο μυαλό.
Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που είναι μακριά από το Θεό να έχει μέσα του ηρεμία, ευτυχία, αγάπη και όλα όσα μας παρέχει τόσο απλόχερα το Κύριος. Αφού ο Θεός μας είναι η πηγή όλων αυτών των αγαθών, σίγουρα μακριά Του βρίσκονται όλα τα αντίθετα.
Eίναι κρίμα, πραγματικά κρίμα αυτοί οι άνθρωποι και πάντα θα ευχόμαστε με πόνο ψυχή για την σωτηρία όλων μας.

ΑΝΘΗ είπε...

Καλή κι ευλογημένη σας μέρα!

Πρέπει να ομολογήσω ότι όταν είδα το blog σας, η πρώτη μου σκέψη είναι να το απορρίψω: κι η αιτία είναι ότι δεν μπορώ επ' ουδενί να δεχτώ ότι υπάρχουν άθεοι άνθρωποι. Μου φαίνεται τελικά ότι η άγνοια του Θεού οδηγεί στην παράνοια του ανθρώπου: να δογματίζει ως Θεός!

Καταλαβαίνω πως νιώσατε, αδελφέ μου. Το είχα ζήσει κι εγώ παλιά, όταν τόλμησα(!) να μιλήσω υπέρ της Βίβλου και να σχολιάσω to βιβλίο του Τσακαλία. Παραθέτω το λινκ, αν έχετε χρόνο να δείτε την πίεση που δέχθηκα: Link

Ο άκρατος φανατισμός τέτοιων ανθρώπων προσωπικά μου φέρνει μεγάλη λύπη. Το μόνο που κάνω είναι να προσεύχομαι!

Ορθόδοξος είπε...

Αγαπητή μου Ανθή, ουσιαστικά αυτός ο όρος δεν υπάρχει, είναι απλά κατασκεύασμα ανθρώπων. Όσοι δεν μπόρεσαν ποτέ να ενωθούν με το Θεό, προσπαθούν μέσω άλλων άσχετων δρόμων να ανακαλύψουν τα μυστήρια της ύπαρξης μας και λογικό είναι να πέφτουν συνεχώς σε παγίδες του πονηρού. Είναι πολύ λυπηρό όντως.

Εμείς όμως που Δόξα το Θεό γνωρίζουμε έστω και κάποια πράγματα, δεν θα πρέπει να μείνουμε αδρανείς. Ίσως κάποιοι που θα ήθελαν να γνωρίσουν και φυσικά έχουν και όλη την καλή προαίρεση – όχι σαν τους αυτό χαρακτηριζόμενους άθεους – περιμένουν μια κίνηση από εμάς. Προσωπικά δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που στη ζωή μου γνώρισα ανθρώπους οι οποίοι ενώ δεν δεχόντουσαν αρχικά την ύπαρξη Του Θεού, έφτασαν αργότερα μέχρι το σημείο να ακολουθήσουν τον Άγιο δρόμο του μοναχισμού!
Είναι κατά τη γνώμη μου καθήκον κάθε Ορθόδοξου Χριστιανού να διαδίδει την αλήθεια, ασχέτως με το αποτέλεσμα που θα έχει αυτή η κίνηση. Είναι ομολογία πίστεως και ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός θα τα προσέξει και αυτά όπως χαρακτηριστικά μας ομολογεί μέσα στο ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ευαγγέλιο:

Πᾶς οὖν ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς· 33 ὅστις δ’ ἂν ἀρνήσηταί με ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ἀρνήσομαι αὐτὸν κἀγὼ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς.

Πρέπει με θάρρος πάντα να ομολογούμε την πίστη μας, εάν δεν το κάνουμε εμείς ποιος θα το κάνει; και όλα αυτά πάντα με πνεύμα αγάπης.
Δόξα το Θεό !!!

noname είπε...

Ορθόδοξε ο Ροίδης είναι λογικό να έχει τέτοιες τακτικές. Δεν βλέπεις με ποιο τρόπο προσπαθεί να επηρεάσει το κοινό; Όλο βωμολοχία και ειρωνεία είναι, τίποτα το ουσιαστικό.
Κάθετε μετά και κρίνει τους πιστούς …

Τώρα δεν αφήνει κιόλας να σχολιάζει κανείς για εσένα στο blog του, τόσο δημοκράτης είναι! Δεν αντέχει την κριτική του κόσμου.
Αφήνει μόνο το τελευταίο σχόλιο του να φαίνετε, λες και με τη γνώμη του αυτή αποδεικνύει κάτι!
Δεν βλέπει ότι ο ίδιος μιλάει για άλλους χωρίς να βλέπει το δικό του ποιόν!

Έβγαλε και διάγγελμα τώρα σαν πρωθυπουργός!
Προς το σκεφτόμενο “κοινό του” … Γιατί όλους δεν τους πείθει …
Οι πιστοί λέει ότι ασχολούνται μαζί του, δεν βλέπει ότι μέρα νύχτα για την ορθοδοξία μιλάει … εμείς ασχολούμαστε μαζί του!

Ας βγάλουν μόνοι τους το φίδι από την τρύπα!

Ορθόδοξος είπε...

Οι περισσότεροι από αυτούς «noname» χρησιμοποιούν τις ύβρεις και την ειρωνεία, είναι το μοναδικό τους όπλο. Μπορείς πολύ εύκολα να το καταλάβεις εάν κάνεις μια βόλτα μέσα σε αθεϊστικά ιστολόγια. Δεν υπάρχει ευγένεια σε άθεους, εγώ τουλάχιστον δεν έχω συναντήσει κανένα έως τώρα.

Μάλιστα πολλοί επαινούν το σωστό διάλογο και τους καλούς τρόπους με υποδείξεις ενώ στην πραγματικότητα οι ίδιοι πέφτουν σε χειρότερες καταστάσεις. Να σου δώσω ένα παράδειγμα να καταλάβεις, εάν δεν το έχεις προσέξει κιόλας. Στην μια σελίδα αθεϊστικού περιεχόμενου αναφέρονται μέσα στα άλλα και τα εξής:

«Κάθε κριτική, αντιπαράθεση και παρατήρηση γίνεται δεκτή με προσοχή και σεβασμό.
Απαράδεκτη όμως η χυδαιολογία, η αυθάδεια και οι κάθε λογής ύβρεις που αντί να ωθούν το διάλογο τον ακρωτηριάζουν βαθιά.
Οι μέθοδοι αυτοί καταδικάζονται, γιατί δείχνουν εκτός από ηττοπάθεια και το μίσος για τη σελίδα αυτή, που εγώ με τόση φροντίδα και αγάπη έφτιαξα για σας»

Ο ίδιος άνθρωπος στην πρώτη ανάρτηση του ιστολογίου του έγραφε για του πιστούς:

«Είστε έτοιμοι να αποδεχτείτε κάθε ανοησία που θα βρείτε στα λεγόμενα «ιερά βιβλία» ενώ αμφιβάλλετε σε επιστημονικές αλήθειες, της σχετικότητας για παράδειγμα ή της κβαντομηχανικής.
Όταν όμως βαθιά νοσήσετε τρέχετε στο γιατρό και όχι στον παπά. Και αν πάλι ο πάπας αρρωστήσει βαριά, δεν χαίρεται που επισπεύδει το ταξίδι του στο θεό, αλλά μαραζώνει που θα αποχωριστεί τον ψευδό κόσμο των ειδώλων!
Ω, τι υποκριτές που είστε!!!
Οι σημερινοί πιστοί ζουν μία υπερβατική «πραγματικότητα» που δεν διαφέρει από την εικονική πραγματικότητα του Matrix, μόνο που στη θέση της Ram χρησιμοποιούν τη νοσηρή τους φαντασία και σαν σβήσει το computer της ζωής θα χάσουν όλα τα δεδομένα.
Ποιος θα το μάθει αυτό;
Ζουν σε ένα κόσμο «φανταστικής πραγματικότητας», εξώκοσμο και υπερβατικό. Αεροβατώντας και υπνοβατώντας στο άγνωστο με βάρκα, στην κυριολεξία, μιας ψευδούς ελπίδας, χαραμίζουν την πραγματική τους ζωή σε ανόητα και ανούσια ζητήματα.
Μισούντε, χωρίζουν, σκοτώνονται. Δυστυχούν και κατατρέχονται μια ολόκληρη ζωή...
Αληθινά, πραγματική χαμέρπεια, να προσφέρουν σερνάμενοι την αγάπη τους στο Πουθενά!»

Τι να πει κανείς …
Μπορείς να βγάλεις άκρη με τα παραπάνω;

Unknown είπε...

Καλησπέρα σας, Μόλις είδα τον τίτλο ήμουν έτοιμος να το απορρίψω σαν ανεπιθύμητο , Αλλά ή περιέργεια με έκανε να το επισκεφτώ έστω μία φορά αναμένοντας να δώ να γράφονται κατά του χριστιανισμού θέματα.
Δεν μπορείτε να φαντασθείτε την χαρά ένοιωσα που είχα κάνει λάθος.

Με σεβασμό
Ο.Πειραιώτης

Βαζω το ιστολογιό σας στά φιλικά μου Ιστολόγια

Ορθόδοξος είπε...

Και εγώ χαίρομαι Ο.Πειραιώτης που ένιωσες έτσι.
Δεν είναι τίποτα σπουδαίο η σελίδα, είναι απλά η γνώμη μου πάνω σε αυτή τη πνευματική νόσο. Σίγουρα όμως εκφράζει την πλειοψηφία των Ελλήνων (για να μην πω πάνω από το 90% του πληθυσμού και ακουστεί υπερβολικό) και γι’ αυτό θεωρώ ότι ανήκει σε όλους μας.
Δόξα τω Θεώ!

Antonis είπε...

Σίγουρα ο Ροίδης είναι τον ενοχλεί πολύ η παρουσία σου στο δίκτυο. Αλλά τι να περιμένει κανείς από τέτοια άτομα; Υπάρχουν άθεοι που σέβονται κάπως τους πιστούς, αυτός όλο βρισιές και κακό είναι. Κάνουν τις χαζομάρες τους και μετά νευριάζουν κιόλας …

Ανώνυμος είπε...

Εμένα μου κάνει εντύπωση και το πως ένας θεολόγος σπεύδει να τον υποστηρίξει και με τόση θέρμη μάλιστα. Αλλά θα μου πεις εδώ υπάρχουν ακόμα και Μητροπολίτες άθεοι, όλοι το γνωρίζουμε. Ποιος ξέρει ο κάθε φίλος του Ροίδη που εμφανίζετε στο χώρο του, τι άνθρωπος είναι (αν είναι και ο ίδιος κατ’ αρχήν γιατί από αυτούς όλα να τα περιμένουμε) και όταν μάλιστα τον αποκαλεί φίλο του παντοτινό και ανησυχεί τόσο πολύ για την εικόνα του.

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Πάντως όσο το σκέφτομαι, ανάβω με την υποκρισία. Αυτοί δεν έφτιαξαν ένα ιστολόγιο, τύπου προσωπικού ημερολογίου ή για την αγαπημένη τους ομάδα ή με ποιήματα και τραγουδάκια, αλλά ακριβώς ένα ιστολόγιο που υποτίθεται σχολιάζει τα "κακώς κείμενα της εκκλησίας" και μαζεύονται όλοι οι απογοητευμένοι και πένητες του βίου, οι απελπισμένοι από το κακό παπαδαριό για να εκτονώσουν... ό,τι εκτονώνουν τέλος πάντων.

Δηλαδή ένα ιστολόγιο ή μάλλον πολλά ιστολόγια(το ένα μάλιστα φέρει φερετζέ ορθοδόξου και διαθέτει χιούμορ τριτοκλασσάτης αμερικάνικης κολλεγιακής ταινίας), πού συνεχώς βρίζει, ελε΄γχει κρίνει με υποκριτική και ιεροεξεταστική μανία και παντογνωσία.Δηλαδή ένα ιστολόγιο μη δράσης-αντίδρασης, θετικού ή αρνητικού χαρακτήρα, αλλά ο "κιτρινισμός" σε όλο του το μεγαλείο!


Και ένα ιστολόγιο έκαμες εσύ αδερφέ μου, για την αθεϊα και μάλιστα με περιεχόμενο πολιτισμένο και με την πιο καλη διάθεση του κόσμου και έσπευσαν ιδρωμένοι να σε φάνε και να σε χαρακτηρίσουν "μεσαιωνιστή" και άλλες μπούρδες.

Δηλαδή, στην περίπτωση αυτή πού είναι η διαφωτιστάδικη δημοκρατία και η μετά παρρησίας καΐλα τους για την διαφύλαξη της ελευθεροτυπίας;;
Εμένα μ'αρέσει και ο θεολόγος που την είδε "ιεραπόστολος"! Αν και δενθα ήθελα να επεκταθώ, γιατί κατά βάθος καλά κανει. Δεν είναι αντιχριστιανικό να διαλέγεσαι λεύτερα και να ζητάς να πείσεις τον άλλο για αυτά που πιστεύεις. Πάντως, σ'έκρινε λάθος, τελείως λάθος...


Α, ναι!Ο φερετζέ ορθόδοξος με το λυκειακό χιούμορ με συμπεριέλαβε στα "φρούτα της Εδέμ". Α! Τώρα η διαδικτυακή μου αποστολή έλαβε ολοκλήρωση και... δικαίωση.Οποία τιμή και αναγνώριση!

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

http://ektosvimatos.blogspot.com/2010/03/blog.html

Ορθόδοξος είπε...

Δυστυχώς δεν υπάρχει δημοκρατία σε αυτούς τους ανθρώπους π. Παντελεήμων. Αυτά λέγονται από την πλευρά τους μόνο όταν προσπαθούν να στηρίξουν τα λεγόμενα τους. Η δήθεν δημοκρατία τους κρύβει μέσα της παραλογισμό και κακία, τίποτα άλλο.

noname είπε...

Αυτός ο Θεολόγος, ο «παντοτινός φίλος» του Ροίδη είναι πραγματικά πολύ περίεργος τύπος. Σήμερα είδα ένα νέο σχόλιο του, γράφει μέσα στου Ροίδη ως τελευταίο σχολιασμό,

«Μιας και από μένα προήλθε η τελευταία αυτή συζήτηση, ας μου επιτραπεί να την κλείσω με ένα σύντομο σημείωμα.
Η παύση του περαιτέρω σχολιασμού είναι η σωστότερη κίνηση.
Ο Ορθόδοξος μέχρι σήμερα αρνήθηκε να δημοσιεύσει το κείμενό μου στο Ιστολόγιό του. Πλέον παύω να το παρακολουθώ.
Ναι…
Μπορείς να γράψεις με πλήθος ονόματα στο Διαδίκτυο: π.χ. Vavou, Aldebaran, Ρασπούτιν, xarxar, Laskaratos, Ένας, Ορθόδοξος άθεος… και πάει λέγοντας.
Αν όμως γράψεις με το όνομα Ορθόδοξος, πρέπει να είσαι έτοιμος να σηκώσεις ένα τόσο (πολύ) μεγάλο βάρος.
Και αυτό σημαίνει ότι πρωτίστως πρέπει να είσαι τίμιος
Τίποτε άλλο»

Αυτός δηλαδή με την συμπεριφορά του νομίζει ότι τιμά την Ορθοδοξία;
Τι παράξενη στάση είναι αυτή; Άθεος είναι; Ας μας το πει να το γνωρίζουμε, δεν θα είναι και ο πρώτος.
Για την τιμιότητα δεν σχολιάζω αφού και εσύ ο ίδιος Ορθόδοξε από ότι βλέπω δεν ενοχλείσαι από τα σχόλια του και πολύ καλά κάνεις.
Όλοι έχουμε βγάλει τα συμπεράσματα μας.

Ορθόδοξος είπε...

Αγαπητέ noname o Ροίδης και οι φίλοι του είναι λογικό να έχουν αυτή τη στάση και τώρα που δημοσιεύτηκε και το θέμα, ένα παραπάνω.
Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί το ιστολόγιο μας και όποιος θεωρεί ότι είναι κατώτερο των προσδοκιών του, πολύ απλά μπορεί να μην ξαναπεράσει. Εγώ θα κάνω πάντα ότι καλύτερο μπορώ. Όσον αφορά για την προσωπική τιμιότητα του κάθε ένα μας, αυτή θα την κρίνει μόνο ο Θεός, όλα τα υπόλοιπα είναι απλά γνώμες.
Μην προβληματίζεσαι, δεν αξίζει. Καλή Σαρακοστή να έχουμε και ο καλός Θεός να βοηθά όλους τους ανθρώπους, όλους.

Ανώνυμος είπε...

O ΡΟΙΔΗΣ ΚΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.

ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΨΑ ΕΔΩ ΩΣ Stranger ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ

http://roides.wordpress.com/2007/10/11/paiderastia_gamma/

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.

ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ....

Ορθόδοξος είπε...

Πραγματικά δεν γνωρίζουν τίποτα για την Ορθοδοξία. Γίνετε πολύ εύκολα αντιληπτό όταν μπεις μέσα στο χώρο τους. Ο Θεός να τους βοηθήσει και αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΝΑ ΒΑΛΛΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΛΟΓΚ ΕΔΩ

http://antiairetikos.blogspot.com/2009/07/blog-post_13.html?commentPage=21

ΣΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ''ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ"

Υ.Γ.ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΥ.

Τελευταίες δημοσιεύσεις






http://www.facebookloginhut.com/facebook-login/